Originally Posted by
takecareofyourself
Καλημερα καλη μου,αργησα να δω τις απαντησεις σου γιατι ειχα διαφορες οικογενειακες υποχρεωσεις,αυτες τις μερες χαλαρωσα.Για να βλεπω αυτο το μυνημα σου,φανταζομαι ειχες κακη μερα?Μην στεναχωριεσαι για μια μερα,ειναι πιθανο να υπαρξουν και αλλες τετοιες μερες μεχρι να απαλλαγεις απο το προβλημα,εγω το πρωτο που εκανα τοτε,μονη μου κιολας θυμαμαι,ειναι οτι επαψα να πραττω με τους τροπους οπου αντι να μικραινουν το προβλημα το μεγαλωνουν...και αυτο πιστευω οτι ειναι απο ολα αυτα που εχω διαβασει και εχω δει στον εαυτο μου.Ετσι,οταν παλια αν ετρωγα λιγο παραπανω ή ειχα υπερφαγικο,την επομενη μερα παντα τιμωρουσα τον εαυτο μου με αφαγια ή υπερβολικη γυμναστικη ,οταν εχασα τον μπαμπα μου,αρχισα τους εμετους ομως οσο ηταν ακομη νωρις (περιπου 1 μηνα κρατησε αυτο) ειπα οχι!Δεν μ'αρεσει να το κανω αυτο στον εαυτο μου,ετσι και παρολο που ειχα αρκετα υπερφαγικα υστερα,οσο και αν ηθελα να παω να κανω εμετο ή να στερησω την επομενη μερα απο τον εαυτο μου φαγητο,επαψα να το κανω,γιατι καταλαβα οτι ενας λογος που συνεχιζεται ολο αυτο,η κακη σχεση με το φαγητο ειναι και αυτος,και με τον τροπο αυτο μονο χειροτερα το κανω.Το προσωπο μου ηταν πρησμενο απο τους εμετους ,ειχα ατονια (κυκλους κατω απο τα ματια) γενικα φαινοταν οτι δεν ειμαι καλα + την καταθλιψη.Ολο αυτο για εμενα ηταν ψυχολογικο,γιατι ειχα τυψεις για τον μπαμπα μου και προκαλουσα κακο στον εαυτο μου.Συγνωμη αν τα λεω λιγο μπερδεμενα ή ειναι πολλα αλλα ξερεις ,θελω να σου δωσω μια συμβουλη οχι σαν να σου κουναω πχ το δαχτυλο,αν με καταλαβαινεις...αλλα σαν ανθρωπος που εστω μεσα απο αυτο το forum πραγματικα θελω να σου δωσω μεσα απο τα βιωματα μου ,μια συμβουλη,γιατι οντως εχουμε κοινα :) Τωρα,ευτυχως ειμαι πολυ καλυτερα ,χανω βαρος ,χωρις καταστασεις yo-yo και αν τυχει μερα που θα φαω κανονικα πχ,δεν τρελαινομαι λεω οκ,τυχαινει αυτο,μπορει να ειναι ορμονικο ή απλα μια μερα που ηθελα κατι παραπανω,και συγκεκριμενα το περασμενο Σαββατο,ειχε παρτυ η αδερφη μου στο σπιτι,δεν εφαγα κατι απο αυτα που ειχε στο παρτυ ,οχι γιατι κανω διαιτα,αλλα γιατι δεν ηθελα,ομως το βραδυ πχ ενω εφαγα βραδινό,αργα με επιασε μια λιγουρα και εφαγα λιγο κοτοπουλο με σαλατα και δυο φρουτα,στην αρχη σκεφτομουν λιγο μηπως δεν επρεπε,μηπως δεν πεινουσα πραγματικα,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑ,πιστεψε με και αυτο λεω στον εαυτο μου!Γιατι ενω εχω κανει πολυ προοδο,δεν θα παψω να ειμαι τελειομανης ,δεν θα μπορεσω να ειμαι χαλαρη και δεν πειραζει το ενα δεν πειραζει το αλλο(εννοω γενικα) αλλα εχω μαθει να διαχειριζομαι καλυτερα τις καταστασεις,και οσο πιο πολυ αποδεχεσαι μια κατασταση,τοσο πιο πολυ ηρεμει ολο αυτο.Δηλαδη,για να καταλαβεις,σιγουρα υπαρχουν μερες που σκεφτομαι,ποσο παραγωγικη ημουν ,και ποσο ωραιο σωμα ειχα ,και γιατι ημουν τοσο αυστηρη και και και...αλλα οταν ερχονται αυτες οι ''κακες'' σκεψεις,που ειναι συγκριση,συγκριση με τον εαυτο μου ,που αντιμετωπισε τοσα πολλα που λυγισε,και δεν ειναι κακο,γιατι ειμαστε ανθρωποι,και οταν περνας κατι τοσο ασχημο ειναι οτι πιο φυσιολογικο, ή ακομη και να μην περασεις κατι τετοιο,μπορει να εχεις μαζεμενα συναισθηματα απο τα παιδικα σου χρονια(που στην δικη μου περιπτωση ηρθαν και εδεσαν ολα,βγηκα και απο μια κακη σχεση ,η απωλεια του μπαμπα μου,ολα τα μαζεμενα συναισθηματα,ηρθε το μπαμ [emoji14] ) .Δεν θελω να πω 'καλο ειναι να ..' ΟΧΙ θα πω ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.Δεν χρειαζεται ολη την ωρα,να εισαι ετσι,πχ οπως θελουν οι αλλοι,ή να τα κανεις ολα τελεια...εισαι ανθρωπος και μεγαλωνοντας αλλαζεις μεσα απο αυτα που βιωνεις...Απλα για να καταληξω,ειναι δεδομενο οτι θα περασεις και κακες μερες, δυστυχώς , εκεινες τις μερες,μην ξεχνας ποση προοδο εκανες και οσο μπορεις,η επομενη μερα σου να ειναι μια καινουργια μερα χωρις να σκεφτεσαι την χθεσινη.Επισης μπορει να σου φανηκε λιγο υπερβολικο το εφαγα λιγο παραπανω και το σκεφτομουν,αλλα οταν πχ τα πας πολυ καλα και εχεις κανει τεραστια προοδο,εκεινες τις μερες σου φαινεται και λιγο περιεργο...αν στην προοδο σου εχεις τετοιες μερες,τοτε θα σε βοηθησει να σκεφτεσαι οτι ειχες πολυ πολυ χειροτερες ,ετσι αυτη η μερα πχ δεν ειναι τιποτα και δεν χρειαζεται να προβληματιζομαι.
Elis μαλλον προβλημα και δεν θα απαντησω κατι αλλο γιατι δεν χρειαζεται να δινω σημασια,απλα.