Εγω πιστευω γτ το παθαινω κι εγω σε στιγμες που εχω ενταση να με ενοχλουν οι ηχοι οτι δε φταιει ο ηχος αυτος καθαυτος αλλα η ενταση που εχεις εσυ μεσα σου.δεν μπορεις να ηρεμησεις το εσωτερικο σου περιβαλλον και τα βαζεις με το εξωτερικο ενω το πραγματικα προβλημα προερχεται απο μεσα σου.σε απασχολει κατι αυτη την περιοδο? Επισης ενα πραγμα που εμενα βοηθαει ειναι οι βολτες στη φυση και να εναρμονιζομαι με τους φυσικους ηχους, να ακουμπαω ( καθομαι) στο χωμα , να βλεπω πρασσινο , θαλασσα , δεντρα και εκεινη τη στιγμη το μυαλο μ να ειναι κενο.Η μετακομιση δεν ειναι λυση γτ παντου θα υπαρχει ενας ηχος ακομα και σε απομερο βουνο που λεει μπορει να σε εβοχλει κατι.Αλλη λυση ειναι να καλυπτεις εναν ηχο που σε ενοχλει με ενα αλλο που σαρεσει πχ εγω βαζω κλασσικη μουσικη η τζαζ κτλ η ανοιγω τα παραθυρα για να υπαρχουν φυσικοι θορυβοι κι οχι η κλεισουρα του σπιτιου.Επισης μπορει να εχεις τσακωθει με καποιον η τον εαυτο σου και να σου βγαινει σε εχθρικοτητα προς τους γειτονες και τη λειτουργικη ζωη τους .Αυτη κυλαει κι εσυ γινεσαι παρατηρητης γτ μπορει εκεινη τη στιγμη να εισαι παγιδευμενη σε μια δραστηριοτητα η καθημερινοτητα που δε σαρεσει και σε εξουθενωνει ψυχικα κι ετσι εξασθενουν οι αμυνες σου γτ ο οργανισμος εχει ξοδεψει την ενεργεια του για αλλου.Ειναι θεμα ισσοροπιας οπως το οτι οταν εισαι αφοσιωμενη σε ενα δυσκολο εργο δεν προσεχεις τοσο τη συμπεριφορα σου προς τους ανθρωπους και τσακωνεσαι κτλ .Απο ενα ατομο που οταν εχει εξαντληθει το ενοχλει και το τικ τακ του ρολογιου
Εστάλη από SM-J510FN στο
E-Psychology.gr Mobile App