Quote:
Originally posted by zinovia
mstrouf, αλλο ειναι να λες το προβλημα σου και να μοιραζεσαι τους φοβους σου και αλλο ειναι το να μοιρολογας διαρκως και να ζεις μεσα στην αυτολυπηση.Νομιζω οτι εγω προσωπικα το διαχωρισα αυτο.Δεν ειχα σκοπο να την πω σε κανενα και ουτε να κανω την εξυπνη.Για να γραφω σε αυτο το φορουμ σημαινει οτι και εγω θελω να μοιραστω το βαρος της θλιψης μου.Σιγουρα και με ενδιαφερει η γνωμη ανθρωπων που μπορουν να καταλαβουν το προβλημα μου.Απλα δεν μου αρεσει να αυτοοικτηρομαι.Και πιστευω οτι δεν βοηθα την θεραπεια.Τα γεγονοτα ειναι γεγονοτα οσο επωδυνα και αν ειναι και ολοι τα αναγνωριζουμε.Και οι ασθενεις καταλαβαινουμε τι θα πει καταθλιψη και νομιζω οτι ολοι θελουμε να συμπαρασταθουμε στους ομοιοπαθεις.Αλλο ομως ειναι η καταθλιψη αλλο να εκφραζουμε τις αγωνιες μας και αλλο ειναι να μοιρολογουμε.
Διαφωνω. Εμένα το \"μοιρολοι\" με βοηθα. Οταν λεω τον πονο μου και παιρνω συμπαρασταση μπορω και ανεβαινω ψυχολογικα σχεδον ΠΑΝΤΑ, γιατι νιωθω κατανοηση, συμπονοια και παιρνω θαρρος ξεροντας πια πως δεν ειμαι η μονη. Η αντιθετη πλευρα σου που οπως την περιεγραψες αναφερεται σε ατομα που δεν μοιραζονται τα προβληματα τους λογω υπερηφανιας? εγωισμου? δυναμης? κ.α. πολλα. τετοια ατομα κανουν την κοινωνια πιο απομακρη και βοηθουν στα αποτελεσματα της μοναξιας και ολα οσα παρομοια νιωθουμε σημερα.