Μα ποιός σου είπε να αλλάξεις βρε Ιωάννα?...Άσε κάτω την μύγα.
Δεν είμαι ομοφοβικός...είμαι ομοαδιάφορος.
Αυτό που προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις είναι πως δεν υπάρχει κοινό αίτιο για την ομοφυλοφιλία,όπως δεν υπάρχει κοινό αίτιο για τις καταθλίψεις(θα χρησιμοποιώ πληθυντικό αριθμό γιατί αυτό είναι το σωστό),τις ψυχώσεις ή τις αγχώδεις διαταραχές...Όλοι ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και καταλήγουν πάνω κάτω στον ίδιο προορισμό...Είναι πολυπαραγοντικά τα αίτια...
Μπορεί κάποιος να εκδηλώσει κατάθλιψη λόγω βαριάς συγγενούς βιολογικής προδιάθεσης,κάποιος άλλος ως αποτέλεσμα μετατραυματικού στρες(απώλεια αγαπημένου προσώπου,ερωτική απογοήτευση,επαγγελματική αποτυχία κλπ.),κάποιος άλλος να καλλιεργεί την κατάθλιψή του ασυνείδητα για χρόνια,ενώ ένας άλλος λόγω υπαρξιακής αποθάρρυνσης.
Αντίστοιχα κάποιος μπορεί να εκδηλώσει ομοφυλοφιλία λόγω παθητικής ή ενεργητικής φύσης,ένας άλλος μπορεί να εκδηλώσει ''αντιδραστική ομοφυλοφιλία'' είτε προς τους γονείς ή την κοινωνία,ένας τρίτος επειδή βιάστηκε από άτομο του ιδίου φύλου και καταφεύγει στην ομοφυλοφιλία σχεδόν ψυχαναγκαστικά/αυτοστιγματιστικά,και ένας άλλος λόγω καλύτερων προοπτικών κοινωνικής προσαρμογής όπως στο ζωικό βασίλειο που ανέφερες...Οι σπάνιες περιπτώσεις που τα ζώα εκδηλώνουν ομοφυλοφιλική συμπεριφορά,γίνεται γιατί οδηγήθηκαν λόγω κοινωνικών συνθηκών και όχι επειδή ''έτσι γεννήθηκαν''.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για παραφιλική και παρα φύσην συμπεριφορά,χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να την καταδικάσουμε ή να την εξοστρακίσουμε...απλώς να την αναγνωρίσουμε ως τέτοια...Ο σκοπός ύπαρξης των φύλων και των γεννητικών οργάνων είναι η αναπαραγωγή,αυτός είναι ο βιολογικός σχεδιασμός,άσχετα αν το κάνουμε συνήθως για απόλαυση και μόνο ή για συναισθηματική απόλαβη στην πιο ρομαντική εκδοχή της πράξης.
Κάνουμε πολλά παρα φύσην πράγματα,όλοι οι άνθρωποι(ντάξει εγώ εμποδίζομαι λόγω μιας νεύρωσης που έχω με την ''φυσικότητα'').
πχ.Το κάπνισμα είναι μια παρα φύσην συμπεριφορά...Το αναπνευστικό σύστημα υπάρχει για να απορροφά το οξυγόνο της ατμόσφαιρας ,να το διοχετεύει στην καρδιά,και μέσω της συστημικής κυκλοφορίας σε όλους τους ιστούς και τα όργανα του σώματος,και όχι για να εισπνέει καπνό από καιόμενο φύλλο:).
Όπως και το πισωκολλητό στην έτερο εκδοχή του είναι παρα φύσην...Δεν είναι πεοθήκη ο πρωκτός,ο κόλπος είναι...Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει απαραίτητα να μην το κάνουμε ή να νοιώθουμε ενοχικά όταν το κάνουμε,απλά πρέπει να έχουμε συναίσθηση της μη φυσικότητας της πράξης.
Εν κατακλείδι,στο μεγαλύτερο βαθμό της η ομοφυλοφιλία είναι ''αγοράζω ασυνείδητα και λόγω βιολογικών παρορμήσεων ένα lifestyle''που μου αρέσει και που νομίζω πως μου ταιριάζει καλύτερα.