Ορθή κρίση,μαχητικό πνεύμα και πλήρης αποθεραπεία
Χάρηκα Panick που διάβασα τα λεγόμενά σου στο τελευταίο σου μήνυμα,μου δείχνεις ότι έχεις κριτική ικανότητα και μαχητικό πνεύμα και δεν δέχεσαι ό,τι σου λανσάρουν.Συμφωνώ μαζί σου ότι όταν κάποιος παθαίνει μία κρίση πανικού δεν βρίσκεται απέναντι σε μία κατάσταση που αποτελεί πραγματικό κίνδυνο γι αυτόν είτε είναι μέσα σε ένα κρεοπωλείο,είτε σε μία καφετέρια,είτε στη δουλειά του είτε ακόμα και στο σπίτι του.Δεν βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σεισμό ούτε είναι εγκλωβισμένος σε ένα μέρος όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά που όντως κινδυνεύει κι όμως έτσι νιώθει και υποφέρει.Πρόκειται για μία δυσλειτουργία του οργανισμού που οφείλεται στην αρρώστεια που έχει.Το να λέει κάποιος ότι νιώθει πιο ασφαλής μέσα από αυτή την τραγική κατάσταση είναι φούμαρα.Όταν χτυπάει ο συναγερμός του αυτοκινήτου ή του ξενοδοχείου από ακίνδυνα γι αυτά ερεθίσματα,το αυτοκίνητο και το ξενοδοχείο δεν υποφέρουν γιατί έχουμε να κάνουμε με άψυχα αντικείμενα.Στην περίπτωσή μας αυτή η παράλογη δυσλειτουργία μάς κάνει να υποφέρουμε γιατί εμείς είμαστε έμψυχα όντα και βιώνουμε πολύ άσχημα αυτές τις καταστάσεις και μας φθείρουν.Το να συμβιβάζεται κάποιος 9 χρόνια με το \"καλύτερα\" εγώ το βρίσκω αφελές τη στιγμή που εσύ και προς τιμήν σου έχοντας κρίσεις πανικού μόλις λίγους μήνες ανησυχείς μήπως συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και αποζητάς την πλήρη θεραπεία σου.Αν είχες ζήσει αυτή την κατάσταση 9 χρόνια θα συμβιβαζόσουν με κάποιες μικροβελτιώσεις?Από τα αυτά που είπες και το ύφος σου δε νομίζω.Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι όπως έκανες κι εσύ είναι ότι πρέπει να αποζητάνε την πλήρη αποθεραπεία τους κι όχι μεσοβέζικες λύσεις και μικροαναλαμπές.Όσο υπάρχει το πρόβλημα,έστω και μειωμένο ο ασθενής συνεχίζει να ταλαιπωρείται και πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος της χειροτέρεψης όσο δεν απαλλάσεσαι τελείως από αυτό το πρόβλημα.
Σου φαίνεται περίεργο Panick που εγώ και ο Alex30 υποφέρουμε 9 χρόνια από αυτή την ασθένεια?Ξέρω πολλούς άλλους από εδώ μέσα και γενικώς που έχουν υποφέρει από αυτή την ασθένεια περισσότερο καιρό 10,12 και 15 χρόνια.Μην ξεχνάς επίσης ότι αν οι κρίσεις πανικού δεν γιατρευτούν έγκαιρα τότε μπορεί ο ασθενής να πάθει και κατάθλιψη και ημικρανίες που είναι ακόμα χειρότερο.Το θέμα είναι να αντιμετωπιστεί σωστά η ασθένεια αυτή από την αρχή και από τη ρίζα της και όχι να επικεντρώνεται η όλη θεραπεία στο πώς θα αντιδράσει ο ασθενής την ώρα που τον πιάνει μία κρίση πανικού.Έτσι δεν γίνεται ουσιαστικά τίποτα.Δεν είναι ανίατες ασθένειες όπως έχουμε ξαναπεί εδώ πέρα.Το να υπάρχουν όμως κάποιοι που να λένε ότι νιώθουν πιο ασφαλείς με αυτό ή να συμβιβάζονται με τις όποιες μικροαναλαμπές βοηθάει στο να διαιωνίζονται αυτές οι καταστάσεις τη στιγμή που υπάρχει και η εμκετάλλευση των ασθενών από τη μεριά των γιατρών.
Πιστεύω Panick ότι έχεις μπει στο σωστό δρόμο,αναζητάς την οριστική σου θεραπεία από τώρα και μάχεσαι γι αυτό από τώρα που είναι νωρίς.Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που κρίνουν ορθά και αγωνίζονται γι αυτά που τους ανήκουν.Νιώθω κιόλας ότι δεν είμαι μόνος γιατί κι εγώ έτσι σκέφτομαι και λειτουργώ...