Προσευχή για την ψυχή ? Υπάρχουν πολλές οικογένειες που η πίστη είναι δικαίωμα του καθένα με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο, π.χ. στη δική μου οικογένεια εγώ κι η σύζυγος μου είμαστε άθεοι, δεν έχω σε καμιά περίπτωση όμως μεταδόσει στα παιδιά μου τις όποιες απόψεις μου, θα αποφασίσουν μόνα τους όταν μεγαλώσουν τι κι αν θέλουν να πιστεύουν..Στις εκκλησίες και στους ανά τον πλανήτη ναούς όλων των θρησκειών, οι άνθρωποι μαζεύονται για να τιμήσουν τον νεκρό, να τιμήσουν το νιόπαντρο ζευγάρι, να τιμήσουν το νιοβάφτιστο παιδί...Εσύ μπορεί να προσεύχεσαι και μπράβο σου, δεν μπορεί κανείς όμως να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να παρευρίσκομαι σε όποια τελετή θέλω να παρίσταμαι, χωρίς να διεκδικώ ρόλο στο θέατρο που αναφέρεις, απλά να τιμήσω με το δικό μου τρόπο την τελετή και τους τιμώμενους είτε νεκρούς είτε ζωντανούς, χωρίς να προσβάλλω το τελετουργικό...Όσο για τις παγανιστικές τελετές που λες, μάλλον δεν κατάλαβες πως οι ακραίες εκφράσεις πίστεων που δεν συνάδουν με την δική μου ηθική, με αφήνουν παντελώς αδιάφορο, άρα τη φωτογραφία θα αργήσεις να την λάβεις ..Quote:
Originally posted by Empneustns
το οτι πολλοι ηγεμονες ακομα και τωρα εκμεταλευονται την θρησκεια για να ικανοποιησουν τους δικους τους πολιτικους στοχους δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ανεφερες.και για να σε δω να πας σε μια παγανιστικη συναντηση,και φερε μου και φωτογραφεια,αν θελεις καλεσε και μενα.και δεν καταλαβαινεις ενα πραγματακι,το μυστηριο δεν γινεται για να τιμησεις τον νεκρο η τους συγγενεις του,γινεται για να προσευχηθεις για την ψυχη του.και γιατι να μπεις στο κατω κατω αφου δεν εχεις να προσφερεις κατι για την ψυχη του,αφου δεν πιστευεις καν στην υπαρξη της.για αυτο σου λεω οτι εισαι σε λαθος βαση.και οχι,δεν εχεις δικαιωμα να παραστεις αν δεν πιστευεις.δεν ειναι θεαμα,ουτε θεατρο.τοσο απλο ειναι.και που ειναι το παραξενο δηλαδη;δεν ειναι δημοκρατια για να ψηφισουμε,ειναι πιστη.