-
Μπορει η ψυχοθεραπεια να βρει τα πρωιμα σημαδια του ψυχωτικου επεισοδιου και να προλαβω υποτροπες? Επισης εχω πολυ αγχος και ψυχαναγκασμους.βοηθαει ή θελει μονο φαρμακα?παιρνω ηδη 7 διαφορετικα. Εχω παρατηρησει οτι μετα απο καποιους μηνες ψυχοθεραπειας ή θα ενοχληθω απο κατι ή θα πιστευω οτι με παρακολουθει και σταματαω
Ακαθισια τι ειναι?
Παιρνω πολλα φαρμακα.παιρνω 60mg aloperidin, 600mg solian, 4.5mg risperdal, 4mg akineton, 200 mg lamictal, 30 mg remeron, 1.5mg xanax. Η μονη εναλλακτικη που μου εχουν δοσει ειναι το leponex. γι αυτο αναρωτιεμαι για τη βοηθεια απο ψυχολογο.κανω κατι λαθος?
Εστάλη από Elite 1 στο E-Psychology.gr Mobile App
-
Tα πρώιμα σημάδια του πιθανού επεισοδίου μπορεί να τα εντοπίσει ένας καλά καταρτισμένος ψυχίατρος που σε παρακολουθεί ανα τακτά χρονικά διαστήματα και μπορεί να εντοπίσει αλλαγές στον τρόπο σκέψης σου κ συμπεριφοράς.
Επίσης και το οικογενειακό περιβάλλον και οι γνωστοί μπορούν να μάθουν να εντοπίζουν τις αλλαγές αν υπάρχει κατάλληλη ενημέρωση, κατανόηση της πάθησης γιατί σε βλέπουν σχεδόν καθημερινά.
Οπως κ να έχει πρέπει να γνωρίζουμε κ μόνοι μας να αναγνωρίζουμε πιθανές υποτροπές. Αν είδες πιθανόν οι υποτροπές σου να έχει μια συγκεκριμένη υπογραφή. Δηλαδή συγκεκριμένα σημάδια όπως πχ άγχος, παράνοια, δυσκολία στην συγκέντρωση, αφηρημάδα, δυσκολία στον ύπνο κ.α
Ακαθισία είναι μια παρενέργεια των φαρμάκων που είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, αβάσταχτο συναίσθημα και αναπηρικό όταν είναι σε μεγάλο βαθμό.
Είναι όταν σηκώνεσαι από το σημείο που κάθεσαι και έχεις την διάθεση να περπατάς συνέχεια. Δεν μπορείς να μείνεις ακίνητος στην θέση σου.
Φυσικά αυτό σε συνδιασμό με πιθανή κόπωση (fatigue) σε κάνει κομμάτια. Φαντάσου δηλ στις αρχές ενός επεισοδίου να έχεις την κόπωση που προκαλεί η πάθηση, να πονάει όλο σου το σώμα και οι αρθρώσεις και να μη μπορείς να κάτσεις σε ένα κρεβάτι ή μια καρέκλα κ να πηγαίνεις πέρα δώθε στο σπίτι.
-
Το ακινετον δίνεται για την ακαθισεια συνήθως βοο
Εστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile App
-
Με παρακολουθει γιατρος τακτικα εδω περα εκτος απο τη γιατρο στην αθηνα.αυτος εδω στο κψυ με βλεπει και εκτακτα οσες φορες θελω αλλα αμα δει κατι περιεργο μου δινει βαρια φαρμακα που με κανουν φυτο.η αλλη γιατρος στην αθηνα δε μου δινει σχεδον τιποτα οτι και να εχω.πολυ δυσκολα θα μου δωσει κατι.και παιδευομαι.μια μεση λυση δε βρισκω
-
Ολοι αυτοί οι γιατροί boo συνεργάζονται κάπως;;
Η σε τραβάνε από δω και από κει σαν διελκινστίδα;;
Πάντως πολλές φορές κατάλαβα ότι υπάρχει έλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ τους και ο ένας αμφισβητεί τον άλλον σε τέτοιες περιπτώσεις. Ειδικά οι ψυχολόγοι που το μόνο που ξέρουν είναι να το παίζουν αισιόδοξοι σε πειρπτώσεις άγχους και κατάθλιψης και δεν γνωρίζουν την τύφλα τους για βαριά περιστατικά όπως ψύχωση και σε μπερδεύουν περισσότερο.
-
Μεχρι πριν καποιους μηνες καπου τον μαη οταν ο γιατρος εδω στο κψυ μου εδινε κατι καινουριο ή μου αλλαζε καποια δοση μιλουσα μετα με τη γιατρο στην αθηνα και αν συμφωνουσε κι αυτη εκανα την αλλαγη.απο τον ιουνιο που ξαναεμφανιστηκαν καποια πραγματα πηγαινω μονο στο γιατρο του κψυ και δεν την εχω ενημερωσει για τιποτα.ασε που για να την πετυχω στο τηλ επρεπε να εχω κανει ταμα..ενω αυτος εδω ποτε δε μου εχει αρνηθει να με δει εκτακτως περα απο το ραντεβου μας
-
Αυτο που παρατηρω με τα φαρμακα θελω να πω ειναι μια προσωρινη ανακουφιση και μετα απο δυο μηνες παλι τα ιδια.και ηλπιζα στην ψυχοθεραπεια αλλα δεν αλλαξε κατι.μηπως κανω κατι λαθος στις ψυχοθεραπειες ή δε μπορει κανεις ψυχολογος να με βοηθησει?
-
Δεν μπορώ να σου απαντήσω στο αν κάνεις κάτι λάθος @boo
Oύτε αν είναι θέμα ψυχολόγου.
Δεν θα σε επιφορτίσω με τις απόψεις μου για τον χώρο της ψυχολογίας.
Αυτό που ξέρω είναι ότι βοηθάει η γνωσιακή στην περίπτωση μας. Τώρα πόσοι ψυχολόγοι είναι καταρτισμένοι να έχουν δίπλα τους ένα άτομο με ψύχωση δεν το γνωρίζω.
Γενικά χρειάζεται μια σταθεροποίηση να μπορείς να σκέφτεσαι περισσότερο κριτικά για να δουλέψεις αλλιώς θα ξύνονται πληγές και θα εντείνεται το άγχος με παρελθοντικά γεγονότα.
Είχα χειριστεί λάθος την κατάσταση μου και υποτροπίαζα.
Είχα άγχος και φόβο.
Πήγα σε ψυχολόγο και στάθηκε σ'αυτό που της είπα ότι δηλ έχω άγχος και δν μπορώ να κάνω κάτι με τις σπουδές μου τόσα χρόνια.
Της είπα το ιστορικό μου. Είχα αμφιβολίες αν έπασχα από ψύχωση γιατί ήταν πιο ήπια τα συμπτώματα αρχικά.
Αντί να πάρει τον γιατρό μου για να δει τι παίζει με μένα αμφισβήτησε την διάγνωση και στάθηκε στην δική μου ερμηνεία. Το ίδιο είχε κάνει κ ένας άλλος ψυχίατρος που πήγαινα για να γράφω φάρμακα στο ΟΑΕΕ.
Αποτέλεσμα ήταν να φορτιστώ συναισθηματικά σκαλίζοντας το παρελθόν, να παρουσιάσω θυμό προς το πρόσωπο της μάνας μου γιατί μου είπε η ψυχολόγος ότι αυτή ήταν η αιτία του άγχους μου όταν ήμουν μικρότερος.
Ετσι πέρασαν οι μήνες κ κατέληξα με φουλ επεισόδιο ψύχωσης.
Σ'αυτό που καταλήγω είναι ότι η κατάσταση γίνεται πολύ περίπλοκη αν παίζουν πολλά κεφάλια στην υπόθεση.
-
Κατι τετοια μου λεγανε και εμενα οι ψυχολογοι..να πιστευω σε θαυματα η μια, οτι θα με κανει εντελως καλα η αλλη, η αλλη μου ελεγε να κοιταω για βιταμινες, η αλλη απλα ακουγε χωρις να μου λεει τιποτα κλπ τετοια
-
Ποσο κοστίζει η ελπίδα, η αισιοδοξία και η ελπίδα φάση εε;; Εγιναν έννοιες εμπορεύσιμες πλέον.
-
Μπου παρε τη συνταγη ζεολιθο μαγνησιο και πρωτεινη ακου τον παλιο που ξερει αμα γινεισ καλα ουτε λεφτα θελω ουτε τιποτα να τα λεμε εδω περα θελω ακου τον παλιο
-
Και πινε εσπρεσσο σκετο με τσιγαρο για ηρεμια listen to the old one
-
-
Παιρνω μαγνησιο και τρωω απο το χωριο.τιποτα δεν μου κανουν..
-
Παρε κ πρωτεινη για δυναμη για ενεργεια το μαγνησιο ειναι για διαθεση τα καλα ειναι soloumag και mag2