Πιθανον ναχεις δικιο .....
Printable View
Στο οτι ειναι χειροτερο απο τα ζαναξ?Επίσης το μινιτραν το χει δοκιμασει κανεις σας;Μια ψυχιατρος μου χε πει ότσν ήμουν μονο με ταβορ κ χωρις αλλη θεραπεια πριν λιγες εβδομαδες να ξεκιναγα μινιτραν κ σταδιακη διακοπη ταβορ.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σε μια τέτοια δύσκολη φάση!
Oχι πάνω από 3μηνο τα ζαναξ, ταβορ, χρόνοι, βασικό είναι στην συνταγή.
Το bespar μόνο με συμβουλή γιατρού γιατί κάνει αντίδραση με άλλα φάρμακα ( και αυτό είναι στην συνταγή).
Υ.γ
Οι συνταγές είναι στα ελληνικά.
Ναι το ξέρω και αυτό με αγχώνει περισσότερο!Μινιτράν κανείς;
Κανείς από το Forum δεν μπορεί να σας συμβουλεύσει αξιόπιστα, τι φάρμακο και σε τι δοσολογία μπορείτε να το πάρετε!
Μόνο την προσωπική του ιστορία μπορεί να σας πει.
Καθένας είναι μοναδική περίπτωση, και αντιδρά διαφορετικά σε κάθε δόση και σε κάθε ψυχοτροπη ουσία!
Ακόμη και οι γιατροί βαδίζουν στα τυφλά, δοκιμάζοντας διάφορα φάρμακα σε διαφορετικούς συνδυασμούς, μήπως και ανακουφίσουν τα συμπτώματα, καθώς ουδείς γνωρίζει πως δρουν, και δεν υπάρχουν εργαστηριακά τεστ για την μέτρηση της αποτελεσματικότητας τους.
Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος!
Όσο για τις βενζοδιαζεπινες, πολύ προσοχή γιατί υπάρχουν σε μελέτες πολλές περιπτώσεις εθισμού ακόμη και σε μερικές εβδομάδες.
Και όσοι νομίζουν ότι τα διέκοψαν χωρις πρόβλημα, στην μεγάλη πλειοψηφία εμφανίζουν συμπτώματα στέρησης μετά από μήνες ακόμη, και νομίζουν ότι επανήλθε η αρχική τους πάθηση.
Σε ότι δε αφορά την διακοπή όλων αυτών των ουσιών, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία που δυστυχώς επικρατεί μεγάλη άγνοια.
Δεν επικρατει αγνοια απλα εχει προβληματα και το κρυβουν ενα απλο κολπο ειναι τα κοβεισ κ αρχιζεισ τα συμπληρωματα αλλα δεν ξερω σιγουρα
Όλα ίδια είναι μην αγχώνεσαι καθόλου, ευτυχώς να λες που δεν έχεις κάτι βαρύ.
Εγώ στη θέση σου θα τα πέταγα όλα, μόνο το βεσπαρ αξιζει.
Όσο προλαβαίνεις γιατί κάνουν εθισμό (σε πολλούς) και είναι σαν εθισμός από ηρωίνη, τρέμεις, κατουριεσαι πάνω σου, χαλιά είναι.
Πωπω την εκατσα!!ένα μήνα το πήρα.Θα το γυρίσω σε ζάναξ μου φαίνεται!
Ο δικός μου ιατρός σπάνια δίνει αγχολυτικά....τα αντιπαθεί μου έχει πει...
Το ζαναξ είναι μάλλον οκ για λίγο καιρό. Όχι τόσο καλό αν το το μάθει το σύστημα σου. Εκεί είναι η διαφορά. Και όπως ξέρουν όσοι το πήραν, εύκολα εθίζεται.
Το βεσπαρ ακόμα καλύτερο από το ζαναξ, διότι δεν το μαθαίνεις. Μέχρι να σε πάρει ο ύπνος έχει αρχίσει να φεύγει από το σύστημα. Οπότε δεν κάνει εθισμό.
Επισης το μελισσοχορτο και το χαμομήλι έχουν βρεθεί ότι είναι ηρεμιστικά, έχουν δηλαδή βρεθεί οι ενεργές ουσίες που κάνουν αυτή τη δράση μέσα στα λουλούδια.
Καλησπέρα!είδα την συζήτηση και θα ήθελα να παραθέσω και εγώ την άποψη μου. Εγώ που λέτε ξεκίνησα με escitalopram τον Φεβρουάριο (πρώτη φορά στην ζωή μου πήρα χάπια παρόλο που έχω πανικούς 10 χρόνια τώρα). Οι πρώτες εβδομάδες ήταν βασανιστικές. Δεν μου είχε χορηγήσει κάποιο αγχολυτικό μαζί και ένιωθα απαίσια. Ότι θα πεθάνω άνα πάσα στιγμή. Απαίσιο συναίσθημα. Έτσι μου χορήγησε ο γιατρός μου το rivotril. Έπαιρνα 3 σταγονίτσες την ημέρα και ήμουν μια χαρά. Συνέχισα να παίρνω τις σταγόνες μέχρι τον Ιούνιο μετά τις σταμάτησα. Και έρχομαι στο τώρα. Γύρω στις 25 Αυγούστου με έπιασε πάλι πολύ άγχος(προσωπικά θέματα)και ο γιατρός μου έλειπε και επικοινώνησαμε μέσω μηνυμάτων και μου είπε να πάρω σταγόνες πάλι εάν νιώθω ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Έλα όμως που δεν είχα συνταγή. Και πάνω στην απελπισία μου ξεκίνησα τα tavor. 1mg την ημέρα. Με πιάνουν πολύ καλύτερα από τις σταγόνες αλλά θέλω να τα σταματήσω γιατί φοβάμαι τον εθισμό. Έχω ακούσει ότι είναι βαριά γενικά και δεν πρέπει να χορηγούνται για κρίσεις πανικού αλλά σε σοβαρότερες καταστάσεις. Είναι λιγότερο από 4 εβδομάδες που τα παίρνω. Άμα τα κόψω θα έχω συμπτώματα εξάρτησης; πλιζ όχι κράξιμο. Έχω κάνει βλακεία το ξέρω αλλά είναι το λιγότερο που με απασχολεί αυτήν την στιγμή.
Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App