Originally Posted by
katsarola
πολύ μ'αρέσεις εσύ! θα τα λέμε!
μην το συζητάς, η κατάθλιψη είναι το λιγότερο κακό! αν θες την γνώμη μου, φθηνά τη γλίτωσες, θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα! αυτό. να λέμε ευχαριστώ που την γλιτώσαμε φθηνά. ούτε βαριές αρρωστιες, τίποτα! σαν να μην συνέβη!
όταν σε παίρνει από κάτω, είναι σημαντικό να μπορείς να σταματάς τον νου σου, να παίρνεις μια βαθειά ανάσα και να λες "είμαι καλά. αφού άντεξα αυτό, μπορώ να αντέξω τα πάντα." γιατί έχεις ανέβει έναν δρόμο που λίγοι άνθρωποι κατάφεραν! αυτό από μόνο του είναι παράσημο! και να μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου με λόγια, να τον καλομαθαίνεις και να σου αναγνωρίζεις τα θετικά σου ακόμη κι όταν δεν το κάνουν οι γύρω σου. δύσκολα θα σε επιβραβεύσει κάποιος άλλος για κάτι που κατάφερες, οι περισσότεροι ζουν εγωκεντρικά και πρέπει να μάθεις να οχυρώνεις τον εαυτό σου και να τον εξοπλίζεις με αυτοπεποίθηση. όσο στραβά κι αν πάνε τα πράγματα, όσες ατυχίες κι αν σου τύχουν, αν ξέρεις ότι προσπάθησες αρκετά, τίποτα δεν μπορεί να σε ρίξει ψυχολογικά.
γιατί ναι, στραβές τυχαίνουν σε όλους μας. η στάση σου απέναντί τους είναι το παν!
αν θες την γνώμη μου, εγώ δεν έχω την νοοτροπία του να τα ξανακαταφέρω στη ζωή. γιατί ξέρω ότι αν δεν πετύχω, θα απογοητευτώ. και χρειάστηκε να συμβιβαστώ αρκετά και να μάθω τις νέες μου δυνατότητες. πριν είχα την νοοτροπία ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα κι έφαγα τα μούτρα μου! τώρα αναγνωρίζω ότι μπορεί να μην καταφέρω πολλά, όμως και τα λίγα είναι υπέραρκετά και πολύ περισσότερα από όσα περίμενε η κοινωνία από εμένα. γιατί μπορεί να μην πετύχω πολλά αλλά τουλάχιστον δεν απέτυχα πλήρως όπως θα είχα αποτύχει με την χρήση. ακόμη και το μικρότερο κατόρθωμα, πράγματα που για άλλους μπορεί να είναι αυτονόητα, εγώ τα γιορτάζω! και μου αναγνωρίζω τα πάντα.
έχεις κι εσύ αυτή την νοοτροπία που μου αρέσει όταν την βλέπω στους πρώην χρήστες. μια ποιότητα που δείχνει οτι μπορείς να τα καταφέρεις να μην λέγεσαι πρώην χρήστης, αλλά άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. προσωπικά πιστεύω ότι μόνο με αυτή τη νοοτροπία τα καταφέρνει κάποιος.