Originally Posted by
ioannis2
Σωστό αυτό που σου είπε ο ψυχίατρος, το θέμα είναι πως φτάνουμε στις λύσεις, οι οποίες είναι μεσα μας, δλδ η μέθοδος, ο τρόπος, η πορεία προς τις λύσεις δλδ προς αυτό που θέλω να γίνω στη ζωή μου.
Μήπως στην αρχή συνδέθηκες πολύ με τη ψυχολόγο(ους), έπειτα κατάλαβες ότι κάτι πήγαινε λάθος (πχ δεν αλλαζε προς το καλύτερο η ζωή σου ή η ψυχολογική σου κατάσταση) κι έπειτα διαπίστωση σου ότι η ψυχολογία σου έκανε ζημιά αντί καλό, και μετά το ξέσπασμα? Επειδή υπάρχουν διάφορες σχολές ψυχολογίας ισως να πήγες σε λάθος σχολή ή σε ψυχολόγο που δεν σου ταίριαζε (ιδίως το πρώτο παρότι η χημεία ανάμεσα σε δυο ανθρώπους ισχύει στη ψυχοθεραπεία).
Μετά από αυτα που λες πως έπαθες το ζήτημα είναι αν είσαι βέβαιη ότι ξέρεις το δρόμο για τις λύσεις και ήδη ξεκίνησες την σωστή πορεία ή αν έχεις κατάλληλα άτομα (συγγενείς, οικογένεια, φίλους κλπ) που να σε κατευθύνουν με κατάλληλη συμβουλή και να σε ενθαρρύνουν.
Από τη δική μου εμπειρία δεν ξέρω αν υπάρχει άτομο που η ψυχολογία του έλυσε πλήρως τα προβλήματα. Οι μέθοδοι μπορεί να ναι ορθοί, επιστημονικά τεκμηριωμένοι, το ζήτημα είναι πως σημαντικότατο ρόλο παίζει η προσπάθεια του ατόμου και το πόσο σοβαρά είναι τα προβληματα που κουβαλά.