Originally Posted by
turbo
Καλησπερα παιδια!Διαβαζω το forum τον τελευταιο καιρο βλεπω αρκετα ατομα με παρομοια συμπτωματα και εμπειριες οποτε αποφασισα να μοιραστω και τη δικη μου ετσι ωστε να ακουσω την αποψη σας.Ειμαι 22 ετων και ολα ξεκινησαν πριν περιπου 2 μηνες.Οταν πηγα να κοιμηθω ξαφνικα ενιωσα ενα πολυ περιεργο αισθημα σαν να χανω τις αισθησεις μου και πεταχτηκα αποτομα.Δε του εδωσα πολυ σημασια αν και με τρομαξε αρκετα.Και απο εκει και περα ξεκιναει μια ιστορια 2 μηνων...Το επομενο πρωι ξυπναω με εντονο πονοκεφαλο και πονο στο στομαχι.Προσπαθω να μη δωσω σημασια.Επειτα απο 2-3 μερες ξεκιναω να νιωθω ενα περιεργο αισθημα παλμων (ακομα και αν δεν ειχα ταχυπαλμια η υψηλη πιεση ενιωθα τους παλμους μου και σε κατασταση ηρεμιας) και ιλιγγος που διαρκει για λιγα δευτερολεπτα και φευγει.Οντας λοιπον αρκετα τρομοκρατημενος ξεκιναει το ταξιδι των εξετασεων....Αιματολογικες και καρδιολογος.Ολα φυσιολογικα.Τα συμπτωματα ομως συνεχιζουν και αυτο με προβληματιζει.Πλεον νιωθω και μια ενοχληση στο ματι μου σαν να μη βλεπω τοσο καλα και μερικα μουδιασματα.Και κανω το λαθος που εχουμε κανει πολλοι απο εδω μεσα απ οτι καταλαβα διαβαζοντας τα ποστ σας.Google.ΣΚΠ.Βλεπω οτι τα συμπτωματα ταιριαζουν γαντι (ιλιγγος,ματι,μουδιασματα).� �λεινω ραντεβου με νευρολογο με εξεταζει κλινικα και μου λεει οτι δεν εχω ΣΚΠ αλλα εγω επιμενω να κανω μαγνητικη.Με τα 1000 ζορια πειθω την νευρολογο να μου τη γραψει πεπεισμενος οτι θα δειξει κατι.Εν τελει βγαινει πεντακαθαρη.Τα συμπτωματα ομως συνεχιζουν πλεον εχω και δυσπνοια και μυικους σπασμους.Δε τα εχω ποτε ολα μαζι (εκτος απο 2 φορες που με χτυπησαν ολα μαζι ουσιαστικα πηγα στα επειγοντα αλλα και εκει απο ορισμενες εξετασεις και τη κλινικη μου εικονα καταληγουν σε κριση πανικου και αγχος).Εν τελει μη τα πολυλογω βρισκομαι σε μια αγωγη φαρμακευτικη περιπου 20-25 μερες (απο ψυχιατρο) δεν εχω δει απιστευτη βελτιωση βεβαια δε το εχω δουλεψει και πολυ μεσα μου αφου συνεχιζω να ψαχνω καποια παθολογικη αιτια.Εχω εξεταστει απο περιπου 15 γιατρους (καρδιολογος,ωρλ,πνευμονολ� �γος,παθολογος,οφθαλμιατρο� �,γαστρεντερολογος,νευρολο� �οι κλπ)εχω κανει εξετασεις μεχρι και για λυκο ολες αρνητικες....Και φτανουμε αισιως(?) πριν 5 μερες οπου εγω συνεχιζω να κανω του κεφαλιου μου και με τον κολλητο μου τους τελευταιους 2 μηνες το google να ψαχνουμε να βρουμε τη παθολογια.Και πεφτω πανω στην νοσο lyme.H οποια μιμειται 100 διαφορετικες ασθενειες και εχει ενα καρο πιθανα συμπτωματα (απο δυσπνοια μεχρι μουδιασματα).Και απ οτι καταλαβαινετε δεν ηθελα και πολυ για να το πιστεψω οτι την εχω..Ξαναβρισκομαι με την νευρολογο μου λοιπον η οποια εχει σπουδασει και στο εξωτερικο οποτε γνωριζει καλυτερα την ασθενεια αφου ενδημει κυριως στη κεντρικη και βορεια ευρωπη και μου λεει οτι απο τη στιγμη που δεν εχω καν ταξιδεψει στο εξωτερικο οι πιθανοτητες ειναι απειροελαχιστες εως ανυπαρκτες..ρωταω και 2 γιατρους συγγενεις μου οι οποιοι συμφωνουν.Οντως δεν εχω ταξιδεψει σε καποια χωρα που ενδημει ουτε καν σε δαση στην ελλαδα οπου θα μπορουσε να υπαρχει καποια πιθανοτητα να τσιμπηθω απο εντομο που φερει το βακτηριο.Ουτε διαπιστωσα καποιο δερματικο εξανθημα η καποιο τσιμπουρι πανω μου πριν τα συμπτωματα ετσι ωστε να μπορεσω να δικαιολογησω τη σκεψη μου.Αλλα με τοσο διαβασμα στο ιντερνετ βλεποντας οτι τα τσιμπουρια μεταναστευουν μεχρι και με πουλια και οτι η ασθενεια ειναι πολυ δυσκολο να διαγνωστει και οτι στην ελλαδα την υποτιμουν κλπ κλπ οι σκεψεις ειναι απειρες και οσο τα συμπτωματα εξακολουθουν το ενα δινει τροφη στο αλλο...Θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας αφου παρατηρω μεσα απο τα ποστ σας οτι τελικα πολλοι μοιραζομαστε τις ιδιες εμπειριες...Συγγνωμη για το μακροσκελες post και ευχαριστω προκαταβολικα για οποιαδηποτε απαντηση!