Originally Posted by
Sonia
Αυτό το κακό το έχω κι εγώ σαν χαρακτήρας και παλεύω να με αλλάξω, ότι κατά κάποιον τρόπο τα θέλω όλα ή τίποτα κι αν δεν γίνει κάτι όπως το ήθελα δεν αξίζει να γίνει κάτι παραπλήσιο, οπότε μένω στο τίποτα. Είναι λάθος όμως. Μικρές αλλαγές που φαίνονται ανούσιες βοηθάνε πολύ στην καθημερινότητα και την ζωή μας και την ψυχολογία μας... Εγώ αντιμετώπισα κάποιο θέμα υγείας πριν 7-8 χρόνια και μπήκα στο χειρουργείο μια βδομάδα πριν κλείσω τα 30 ας πούμε. Το χειρουργείο δεν ήταν τίποτα, αλλά η αποκατάσταση κτλ μου πήρε ένα χρόνο κοντά που εννοείται δεν δούλευα και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση κτλ όλο αυτό με πήγε πολύ πίσω και έχασα το τραίνο σε πολλά πράγματα. Ξέρεις τι είναι ας πούμε να είσαι ανεξάρτητος από τα 17, να έχεις μία κάποιο βιογραφικό της προκοπής, να έχεις δουλέψει σε ένα σωρό μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να έχεις φίλους από όλον τον κόσμο, να ζεις μια ζωή ανεξάρτητη εντελώς χωρίς να δίνεις λόγο σε κανέναν και ξαφνικά να γυρνάς στο πατρικό και η δουλειά σου πλέον να μπλέκεται με των δικών σου, να ζεις σε μικρό μέρος όπου ελάχιστοι άνθρωποι ταιριάζουν με την νοοτροπία σου και ουσιαστικά να έχεις 2-3 μέρες κενό τον χρόνο με ελάχιστα χρήματα να κάνεις το οτιδήποτε; Κι όμως, αν τα βάψουμε μαύρα τελείωσε. Αναγκαστικά συμβιβάζεσαι με λιγότερα από αυτά που πίστευες ότι θα έχεις, με λιγότερη ποιότητα ζωής που όμως προσπαθείς μέρα με την μέρα να την κάνεις καλύτερη με μικρές αλλαγές και ενδεχομένως προετοιμάζεις τον δρόμο για αλλαγές μεγαλύτερες στο μέλλον. Δεν έχει νόημα να κλαις πάνω από το χυμένο γάλα...