Originally Posted by
Sonia
Πρότεινα να ενημερώσεις στον ξάδερφο, διότι μελλοντικά ιδίως όταν θα περάσει ο καιρός, αυτή η τύπισσα θα του έχει φάει τα αφτιά, τα πράγματα ενώ εσύ μπορεί ακόμα μέσα σου να βράζεις, για αυτόν θα τα έχει απαλύνει ο χρόνος και μπορεί τότε να μην βλέπει αυτός τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις και να τα βρείτε μπροστά σας πάλι εσείς. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και καλό είναι αφού έκανες την αρχή, να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση και να μην δώσεις τόπο στην οργή. Μην πεις ας πούμε "Έχω άλλα τρεξίματα τώρα, δεν γμιέται, θα της το πάρω άλλη στιγμή το έπιπλο, θα τα μιλήσω άλλη στιγμή με τον γιό της για το τι λεφτά δίναμε (που μπορεί να μην τα ξέρει όλα)" κτλ κτλ
Να σου δώσω ένα παράδειγμα, πάλι από το σόι μου αλλά για άλλους ανθρώπους από αυτούς που ανέφερα πριν, πιο μεγάλους σε ηλικία... Τρομερή φτώχεια τότε, αυτοδημιούργητος ο παππούς μου, ούτε δημοτικό δεν είχε βγάλει καλά καλά, με τρομερή δουλειά ξεκίνησε από το μηδέν κι έφιαξε ότι έφιαξε. Δούλευε λοιπόν σαν σκυλί κι έναν αδερφό του μονίμως τον βοηθούσε. Ήθελαν του αδερφού τα παιδιά να σπουδάσουν εξωτερικό, σκοτώθηκε να βοηθήσει ο παππούς. Τι έκανε; Έδινε ένα σωρό λεφτά στον αδερφό του, ο οποίος τα έστελνε στα παιδιά του. Καλά, μεγάλη ιστορία, η μία η κοπέλα έμπλεξε με ναρκωτικά κι ιστορίες, γύρισε πίσω σαν βρεγμένη γάτα, ακόμα και σήμερα έχει ψυχολογικά, ας την αφήσουμε στην άκρη. Ο άλλος τύπος πράγματι έβγαλε το πανεπιστήμιο, γνώρισε και την μετέπειτα γυναίκα του εκεί, γύρισε επιστήμονας, εξάσκησε το επάγγελμά του, κονόμησε. Όταν τότε πήρε το πτυχίο και γύρισε κι ο παππούς μου του είπε "ανιψιέ, βοήθησα κι εγώ τόσα χρόνια, να ξέρεις" εκείνος γύρισε και του είπε αδιάφορος "εγώ δεν ξέρω τίποτα" . Και ξέρεις γιατί; Γιατί μια ζωή ο πατέρας του και αδερφός του παππού μου το έπαιζε τσάμπα μάγκας ότι όλα μόνος του τα έκανε. Μπορεί να μην είχε μια δραχμή αν τον γύριζες ανάποδα και να του πληρώναν τις υποχρεώσεις άλλοι, ωστόσο Ωνάσης το έπαιζε κι ότι δεν είχε βοήθεια από κανέναν. Ο παππούς μου απλά μια συζήτηση ήθελε να του κάνει του ανιψιού, με την ηθική που είχαν παλιά οι άντρες, ότι "ανηψιέ κοίτα τώρα να βγάλεις ασπροπρόσωπο το σόι, να γίνεις καλός στην δουλειά σου και καλός άνθρωπος, να προκόψεις στην ζωή," ούτε ευχαριστώ ήθελε να ακούσει ούτε τίποτα άλλο. Και με το παράπονο έφυγε κιόλας ο παππούς που ήταν πολύ δοτικός άνθρωπος, ότι ο συγκεκριμένος ανηψιός ούτε ένα τηλέφωνο δεν τον έπαιρνε. Αλλά δεν έφταιγε τόσο ο ανιψιός που δεν αναγνώριζε πράγματα, αφού ήταν σε παράλληλο σύμπαν, όσο ο παππούς, ο οποίος π.χ. ποτέ δεν του έστειλε λεφτά απευθείας. Ή δεν είχε δώσει στα παιδιά του αδερφού να καταλάβουν τι κουμάσι ήταν ο αδερφός του.
Καταλαβαίνεις λίγο πολύ γιατί σου λέω να τα μιλήσετε και να τα ξεκαθαρίσετε με τον ξαδερφό σου; Δεν είναι θέμα εγωισμού ή χρηματικό, είναι θέμα ηθικό και αποφυγής παρεξηγήσεων στο μέλλον.