Originally Posted by
Breath
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ,
αρχικά να σου πω ότι δεν μπορώ να πω γνώμη για το zoloft, δεν έχω εμπειρία, ένα κοντινό μου άτομο κάποτε το πήρε, δεν θυμάμαι όμως δοσολογία, είχε κάποιες παρενέργειες και δε το συνέχισε και για πολύ, δεν το βοήθησε. Θα σου πρότεινα πάντως να μη βασίζεσαι στην εμπειρία του καθενός για το φάρμακο, γιατί στο κάθε άτομο τα φάρμακα "κουμπώνουν" διαφορετικά. Πέρα όμως από το φάρμακο τι άλλο σου πρότειναν για να είσαι καλύτερα?
Επίσης διαβάζοντας το θέμα σου σκεφτόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος, σπουδάζει, έχει φίλους και παρέες, βγαίνει, του αρέσει να βγαίνει και να περνάει καλά και μόνος του, εμένα αυτά μου φαίνονται ότι είναι πολύ θετικά πράγματα και ότι τα πας καλά. Αν δηλαδή δεν έχεις τα έντονα συμπτώματα που εμφάνισες κάποτε έχει τόση σημασία η ακριβής διάγνωση άραγε. Μου φαίνεται ότι σε μπέρδεψαν λίγο και οι πολλοί ψυχίατροι. Να πας σε όποιον εμπιστεύεσαι καλύτερα, άκου και το ένστικτό σου ως προς αυτό, ποιος σου εμπνέει εμπιστοσύνη και νιώθεις ότι πραγματικά σε βοηθάει, όχι απλά να δίνει φάρμακο και παρακαλώ ο επόμενος, να μπορείς να κουβεντιάσεις τα προβλήματά σου μαζί του. Αν είχες δύσκολη παιδική, εφηβική ηλικία, με άσχημα βιώματα, ίσως να πρέπει να τα πεις αυτά, δεν ξέρω ίσως σε ψυχολόγο, κάποιο άλλο έμπιστο άτομο, χρειάζεται να ηρεμήσει η ψυχή σου, το φάρμακο κατευνάζει μεν κάποια συμπτώματα, αλλά ίσως δεν είναι αρκετό. Επίσης (δεν κάνω διάγνωση) αν κατανοείς ότι αυτά που βλέπεις δεν είναι υπαρκτά, το πιθανότερο είναι να είναι ιδεοληψίες σε μορφές εικόνων στο μυαλό σου που όντως μπορούν να δημιουργηθούν από το άγχος, οπότε μάλλον σωστά στα είπε ο τελευταίος γιατρός. Και κάτι τελευταίο που το λέω συχνά και εδώ, δες τον τρόπο ζωής σου ολιστικά, τι τρως, τι πίνεις, πως είναι ο ύπνος σου, αν ασκείσαι ή κάνεις άλλα πράγματα που σε αποφορτίζουν από τις πιέσεις που αισθάνεσαι, όλα μα όλα παίζουν το ρόλο τους. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να ασχοληθείς με τον τομέα που σπουδάζεις, και να αφήσεις πίσω σου τα δύσκολα που πέρασες, η ζωή είναι μπροστά.