Breath…φαίνεσαι διαβασμένη ….τι νομίζεις ότι μπορεί να έχει πυροδοτήσει την ΙΔΨ?
Printable View
Breath…φαίνεσαι διαβασμένη ….τι νομίζεις ότι μπορεί να έχει πυροδοτήσει την ΙΔΨ?
Καλημέρα! δύσκολο να απαντηθεί αυτό, καθώς μπορεί να υπάρχουν πολλοί παράγοντες, πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει και μια μικρή προδιάθεση του οργανισμού, και ίσως κάτι στη νευροφυσιολογία του εγκεφάλου και αν υπάρχει κατάλληλο έδαφος όπως βιώματα αρνητικά, στρες, ανθυγιεινός τρόπος ζωής και άλλα, τότε μπορεί να πυροδοτηθεί, πάντως καλύτερα να μην το ψάχνει κανείς πάρα πολύ είναι η γνώμη μου, δηλαδή ψυχαναλυτικά κλπ...οι περισσότερες ασθένειες σωματικές και ψυχικές έχουν πολλές αιτίες που εκδηλώνονται.
Καλημέρα και ευχαριστώ….για την πληροφορία..
Πάντως για ακόμη μια φορά οφείλω να πω πως από τη στιγμή που τυχαία ανακάλυψα πως όλο αυτό είναι μια ασθένεια και πως δεν βιώνω μόνο εγώ τέτοιου είδους καταστάσεις είμαι αρκετά καλύτερα….βέβαια οι εμμονές/σκέψεις κάνουν καθημερινά παρέλαση στο μυαλό μου αλλά τις προσπερνάω πολύ ποιο εύκολα…
Είναι πολύ σημαντικό και θετικό που τις προσπερνάς πιο εύκολα τώρα, άσε τις να κάνουν παρέλαση, στο τέλος θα βαρεθούν... κάνε τους και λίγο χιούμορ, πες τους ωραία παρέλαση κάνετε και σήμερα, αλλά έχω δουλειές τώρα και δε θα ασχοληθώ με εσάς... το χιούμορ βοηθάει και αυτό καμιά φορά, άμα δεν τους δίνεις σημασία με τον καιρό θα τις αποδυναμώσεις, θέλει υπομονή και όσο γίνεται να μη σε ρίχνουν τα σκαμπανεβάσματα, δώσε χρόνο αρκετό στον εαυτό σου, αφού κατανοείς τι συμβαίνει τώρα, μπορείς να στρέφεις την προσοχή πιο πολύ στις δραστηριότητές σου, ξέρω πως δεν είναι εύκολο αλλά μέρα με τη μέρα θα τα πηγαίνεις όλο και καλύτερα. Αν και δεν ξέρω βιβλιογραφία να προτείνω, ίσως να υπάρχει και κάποιο καλό βιβλίο ψυχολογίας για ΙΔΨ που να σε βοηθήσει, αν βρίσκεσαι σε μεγάλη πόλη ψάξε σε κανένα βιβλιοπωλείο που έχει ποικιλία σε θέματα ψυχολογίας ή και μέσω ίντερνετ τώρα μπορεί να βρεις κανείς.
Και νομίζω ότι στην ασθένεια μας είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και να είμαστε σίγουροι για κάτι χρειαζόμαστε επιβεβαίωση ….για μένα λοιπόν είναι εξίσου σημαντικό που βρίσκω την επιβεβαίωση από πλευράς σου σε αρκετά πράγματα…