Quote:
Originally posted by sabb
Θέματα πίστης ? Έχει καμιά σχέση ο Ιησούς Χριστός σαν ιδρυτής μιας θρησκείας με την Εκκλησία (Ορθόδοξη, Καθολική, Προτεσταντική, Αγγλικανική,Ευαγγελική και πάει λέγοντας ανάλογα με το τι κάθε δόγμα πρεσβεύει η κάθε μία) και τους εκπροσώπους της ? Έχει καμιά σχέση η διδασκαλία του Χριστού, έστω όπως αυτή περιγράφεται στα γραπτά κείμενα που εσύ πιστεύεις κι εγώ όχι αλλά εν τούτοις δέχομαι σαν ιστορική κληρονομιά προς το ανθρώπινο είδος, με όλους τους σαλτιμπάγκους που μέσα από το πέρασμα των αιώνων, το μόνο που είχαν σκοπό ήταν να χειραγωγούν τις μάζες , επενδύοντας στην αγωνία των απλοικων ανθρώπων για την μεταφυσική τους κατάληξη ?
Αν εσύ ωφελήθηκες ακολουθώντας τις οδηγίες του γέροντα Πορφύριου, μπράβο σου και χαίρομαι ειλικρινά για σένα..Επειδή όμως τα θέματα πίστης είναι καθαρά υποκειμενικά, το να πετάς ένα λίνκ που παραπέμπει σε μη επιστημονικές απόψεις ενός μη ειδικού ανθρώπου για το πως μπορεί κάποιος να θεραπευθεί από την κατάθλιψη , σε τι διαφέρει αλήθεια από τα φυλλάδια που οι μάρτυρες του Ιεχωβά μοιράζουν από πόρτα σε πόρτα ? Η αντιπαράθεση μου φίλε/η μου Παλινδρόμηση δεν είναι σε θέματα πίστης, αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει , ό,τι πιστεύει ο καθένας πιστεύει...Μην μπλέκουμε όμως τον θρησκευτικό \"διαφωτισμό\" με την θεραπεία της κατάθλιψης, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να προσπαθούμε να φέρουμε ανθρώπους απ\' την δική μας όχθη, κι αν αυτό δεν είναι προσηλυτισμός τότε τι στο καλό είναι ? Με τις ψυχές των ανθρώπων δεν παίζουμε, οκ ?
ωραία τα λες sabb