Quote:
Originally posted by dean
Προς thessalo:
Διαφωνω διοτι πρωτα απ\' ολα ανηκουμε σε μια οικογενεια.
Το ότι ανήκουμε σε μια οικογένεια δεν μας κάνει ίδιους και ομοίους , άλλη είναι η θέση σου στην οικογένεια και άλλη του πατέρας σου , π.χ. ο πατέρας σου είναι υπεύθυνος και υπόλογος για σένα π.χ. εσύ δεν είσαι για τον πατέρας σου … ο πατέρας σου έχει το δικαιώματα να σου θέσει όρια και να σε ελέγξει εσύ δεν έχεις αυτό το δικαίωμα προς τον ίδιον , ενώ ο πατέρας σου έχει την υποχρέωση να συμβάλει οικονομικά για σένα , και συ την απαίτηση να σε ενισχύει οικονομικά , δεν υφίσταται η ίδια υποχρέωση και προς την αντίστροφη κατεύθυνση .
Quote:
Ο πατερας μου δεν ειναι ουτε μονο συζυγος, ουτε μονο πατερας ειναι και τα δυο ταυτοχρονα..
Το ότι ο πατέρα σου είναι και σύζυγος και πατέρας δεν σου δίνει εσένα το δικαίωμα να του απευθυνθείς και να του κάνεις κριτική η νύξη στο ρόλο του συζύγου , είναι σαν να μπαίνεις εσύ στο ρόλο της μανά σου , και να μιλάς ως σύζυγο πλέον . Από πού κι’ ως που έχεις εσύ ένα τέτοιο δικαίωμα ; Αποκλειστικά η μητέρα σου έχει αυτό το δικαίωμα και εάν δεν το ασκήσει η ίδια κανένας μα κανένας άλλος δεν μπορεί να αναλάβει αυτό το ρόλο.
Quote:
Δεν αμφισβητω τα οσα μου προσφερει τοσα χρονια, αλλα την ασταθεια στα λογια του. Το θεωρω απαραδεκτο. Ειδικα το οτι ενας ανθρωπος μεγαλης ηλικιας που περιμενεις να ειναι αξιοπρεπης και ειλικρινης (οπως σου εχει διδαξει), σου δειχνει κατι εντελως αντιθετο..
Εγώ νομίζω ήμουν από αυτούς που αναγνώρισαν το δικαίωμα να νιώσεις πικραμένη με την συμπεριφορά του πατέρα σου , αλλά ως εκεί . Εσύ θα περιοριστείς στη θέση σου , στη θέση της κόρης που έχεις το δικαίωμα να συζητάει τα προβλήματα της η την σχέση της με τον πατέρα της , αλλά πάντα ως κόρη προς τον πατέρα της και ποτέ όχι ως σύζυγο προς τον άντρα της .
Quote:
Το οτι ο πατερας μου εχει καποια σχεση, δεν εχει συνεπειες ως προς ενα επιπεδο. Δεν ξερω εαν εχεις καταλαβει ακριβως το προβλημα μου.
Ευχαριστω για τις απαντησεις σου.
Έχω καταλάβει ακριβώς το πρόβλημα σου γι’ αυτό και με πολύ προσοχή και ευαισθησία σου γράφω , αλλά πρέπει και συ να καταλάβεις ότι έχει αναγάγει ένα πρόβλημα του ζευγαριού , σε πρόβλημα δικό σου , και παρόλο την καλή διάθεση που δεν αμφισβητώ ούτε στο ελάχιστο ότι διαθέτης ,το να προσπαθείς να λύσεις ένα θέμα το οποίο δεν δημιουργήθηκε από σένα , δεν εξαρτάτε καμία πτυχή του από σένα , και ούτε μπορεί να βρεθεί κάποια λύσει από σένα , θεωρώ ότι μόνο κακό θα έκανε.