Originally Posted by
giorgos panou
Mαλον εισαι λιγο υπερβολικη! συμφωνω οτι υπαρχει μια γενικη μικρη δυσκολια στον ελληνικο πληθυσμο, αλλα ειναι μικρη ,ο πληθυσμος οπου εχει προβλημα αρκετα μεγαλο δεν υπερβαινει τους 2 εκατομυρια πολητες, οπου βρισκωντε συνηθως στις μεγαλες ελληνικες πολεις οπως στα Δυτικα της Αθηνας και στα προαστια των Γιαννενων ,Πατρων κι λιγο στα δυτικα της Θεσαλονικης,σαλονικη οπου γενικαεχει πολυ μικρο οικονομικο προβλημα αφου η βιωμηχανιες οπου υπαρχουν στην περα περιοχη της ειναι υπερβολικα μεγαλοι αριθμικα σε αναλογια με Αθηνα αλλα κι με αλλες πολεις. Ο κοσμος που ζει στα νησια οχι μονο δεν εχει οικονομικα προβληματα αλλα μπορουμε να πουμε οτι ισσως ειναι κι καλητερα απο πριν. Ετσι λοιπον ,δεν μπορει να υπαρξη μια οργανωμενη αντιδραση του κοσμου αφου ειναι αρκετοι αυτοι οπου εχουν μεγΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝεση - γυρο στο 1 εκατομυριο ελληνες ζουν με ευκερια απολιτη στο να αγορασουν σχεδον οτι επηθιμουν! δεν θα ξεχασω πριν 2 χρονια οπου το επαγγελμα μου ειχε να κανει με κατοικους των β.προαστειων της αθηνας! δεν θα ξεχασω την ανεση και τις απηθανες σπαταλες των παιδιων τους!
Στο θεματης ανεργιας ,εκει τα πραματα ειναι πλαστα σε μεγαλο μερος. Δεν ειναι ο αριθμος σωστος αφου πολλοι απο τους ανεργους δεν θελουν να δουλεψουν ! Εχω προσωπικη εμπειρια σε αυτο και οτι και να μου λετε το εχω δει με τα ματιαμου! υπηρξαν 2 θεσεις εργασιας σε μια αρκετα καλη εταιρεια , μου ειπαν λογο εμπιστοσυνης να τους στειλω 2 υποψηφιους για να πιασουν δουλεια! μετα απο μερες βρηκα τον ανδρα μιας φιλης μου οπου μετα απο 100 ερωτησεις ,πηγε μια μερα και μετα δεν ξανα πηγε αφου μου ειπε οτι παιρνει στον ΟΑΕΔ σχεδον 400, και αν βαλει τα εξωδα μεταφωρας του ,αν προσθεσει και τα εξωδα για καφε κι φαγητο που θα θελει στην δουλεια μου ειπε οτι για 200 ευρο δεν αξιζει ν χασει την ησυχια του! κι δυστυχως δεν ειναι ενα το παραδηγμα! Επισης στο θεμα της ανεργιας ειναι πολυ περιπλοκα τα πραματα αφου ειναι διαφορετικα απο επαγγελμα σε επαγγελμα, θελω να πω οτι για παραδηγμα στην θεση της γραματεας σε εταιρεια Α.Ε. ειναι μεγαλη η ανεργια! ισως και 50/100 ενω σε επαγγελματα οπως ο οδηγος η ανεργια μπορει και να μην υπαρχει καθολου!
Οσον αφορα το δικο σου παραδηγμα νομιζω οτι εαν κατσετε και βαλετε τα πραματα κατω θα βρειτε μια καλη λυση, διοτις εαν εργαζεστε και οι δυο σας ,και εαν βρειτε μια πιο φτινη κατοικια τωτες θα ειστε πολυ καλητερα!