Originally Posted by
jim7
Τα αντικαταθλιπτικά χωρίζονται χοντρικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες.
Είναι πρώτα τα νέας γενιάς (των τελευταίων 20-30 ετών) οπου ανήκει και τα δύο αυτά και το λαντοζ. Αυτά στον περισσότερο κόσμο κάνουν αϋπνία και ίσως λίγο άγχος σαν παρενέργειες. Άμα έχεις πρόβλημα σε αυτό οι γιατροί είναι εκπαιδευμένοι και σε πάνε σε άλλη κατηγορία.
Όπως πχ τα παλιά που κάνουν καταστολή και υπνηλία. Σε αυτά ανήκει το αναφρανιλ και όλα τα τρικυκλικά. (Λέγονται έτσι γιατί έχουν στο μόριο της ενεργής ουσίας 3 δακτυλίους ). Επίσης υπάρχουν και κάποια νέα τα οποία ενώ δεν είναι τρικυκλικά έχουν παρόμοιο προφίλ και είναι πολύ διαδεδομένα. Επειδή εδώ απαγορεύεται δια ροπάλου που λένε να διαφημίζουμε υπέρ η κατά , θα έλεγα ρωτά τον γιατρό σου ποιο κάνει για το άγχος. Εμένα πάντως με βοήθησε. Έχει όμως και αυτό όπως όλα τις παρενέργειες του, οπότε άκου τον γιατρό σου. Και αν πάθεις (που δεν στο εύχομαι) κάποια άλλη παρενέργεια μην τα βάλεις με εμένα και μην αρχίσεις να με κακοποιήσεις γιατί εγώ στο κάτω κάτω μπορεί να ξέρω περισσότερα από τον γιατρό σου γιατί κάνω και την μελέτη μου, αλλά εγώ είμαι ανωνυμος.....