Είχα αρκετό καιρό να μπω στην σελίδα και δεν είχα δει τις απαντήσεις σας.
Αρχικά θα πω ότι προβληματίστηκα με ορισμένα σχόλια . Όχι ότι δεν το περίμενα ... αλλά φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο για κάποιον να αντιμετωπίζει την ΆΛΛΗ πλευρά .
Οι παρακάτω απόψεις θα σχολιαστούν ακόμα χειρότερα κι γι αυτό είμαι σίγουρος . Βλέπετε μόλις γύρισα απ το ψυχιατρείο .... και η διάθεση μου δεν είναι η καλύτερη .
Θα προσπαθήσω να απαντήσω στον καθένα ..
Φίλε Happyman , το πρώτο κείμενο που έγραψα , δεν βγάζει καμία επιθετικότητα προς τον αδερφό μου . Η σωστή λέξη για την περίοδο που το έγραψα είναι η αγανάκτηση και πίστεψε με η διαφορά είναι μεγάλη .
Ναι , στην κατάθλιψη πονούσε εκείνος ... ενώ στην μανία ....πονούσε όλο το κόσμο γύρω του ! Δεν παίρνω λέξη πίσω....ούτε καν το ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ...Έτσι είναι η πραγματικότητα και δυστυχώς ακούγεται άσχημα . Το σημαντικότερο απ όλα είναι ......ότι αυτή η καραμέλα που λέγεται συνήθως ότι την ασθένεια δεν την επέλεξε και τα λοιπά δεν μπορώ να την κατανοήσω......! Φυσικά δεν την επέλεξε ...θα μπορούσε όμως να βοηθήσει τον εαυτό του , να παίρνει τα φάρμακά του , να προλαμβάνει τις αλλαγές της ψυχολογίας του, να μην καταναλώνει αλκοόλ και γενικότερα να αποδεχθεί την σοβαρότητα της ασθενείας του !
Δηλαδή αν δεν ήταν μανιοκαταθλιπτικός και είχε καρκίνο ας πούμε και δεν έκανε την θεραπεία του σωστά .....? Το αποτέλεσμα θα ήταν παρόμοιο .... Η αποδοχή της ασθένειας νομίζω ότι είναι η αρχή !!!
Φίλε lllogan ,
Έχω περάσει απ όλα τα στάδια .... Έχω δοκιμάσει όλους τους τρόπους .. με το καλό , με το κακό , με το γλυκό , με το άγριο ...αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ....Δεν μπορώ να τον παρατήσω ...δεν μπορώ να απομακρυνθώ .. ζώ το πρόβλημα και προσπαθώ να τον βοηθήσω .
Arsi , συμφωνώ με αυτά που είπες , αλλά άλλο να είσαι σε κατάθλιψη ... κι άλλο να είσαι σε μανία ..(.σου μιλάω πάντα απ την απέναντι μεριά ) .... Είναι πολλοί οι κίνδυνοι στη μανία ... είναι ο φόβος .. είναι μην σκοτώσει κανέναν ....μην πατήσει κανέναν με το αυτοκίνητό του ... είναι τρομερές οι καταστάσεις... Να φανταστείς ότι , στο ψυχιατρείο δεν τον βάλαμε εμείς , αλλά το ίδιο το κράτος αυτή την φόρα ... Έκανε πράγματα απερίγραπτα...!
ferro , συμφωνώ γι αυτα που γράφεις για τον χαρακτήρα του κάθε ασθενή .
silvia , ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ...ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ.