Originally Posted by
PanosBar21
Επειδή διαβάζω διάφορες απόψεις για την αγχωδη διαταραχή και τα αντικαταθλιπτικά θα σας πω την δική μου εμπειρία.Γενικα για να μην μακρυγορω ειμαι 29 ετών.Τα σοβαρά προβλήματα άρχισαν στα 26 μου όταν ξεκίνησαν οι βαριές κρίσεις πανικού και η αγχώδης διαταραχή.Ημουν χαμένος-αγχωμενος αρκετά και δεν ήξερα σε τι οφείλονται η όλη κατάσταση.Νομιζα πως θα χασω το μυαλο μου κλπ(οι περισσοτεροι τα περνατε και τα ξέρετε.Κλασσικα και εγώ πήρα σβάρνα ότι γιατρό υπήρχε και όλοι με διωχνανε και μου έλεγαν ότι δεν έχω τίποτα.Εχοντας στο στενό συγγενικό κύκλο κάποιον ψυχολόγο μου είπε να απευθυνθώ σε κάποιον ψυχολόγο(γνωρίζοντας ότι έχω γενικά μια κακη παιδική ηλικία.)Έτσι και έγινε όπου πήγα και μετά από 4 συνεδρίες η ψυχολόγος μου σύστησε να πάω σε ψυχίατρο.Η αλήθεια είναι ότι και να μην μου το έλεγε πάλι θα έφευγα απ την ψυχολόγο διότι κατάλαβα ότι δεν ταιριαζαμε.Πηγα στον ψυχίατρο και ξεκίνησα τις ουσιαστικές θεραπείες μαζί με.φαρμακευτικη αγωγή.Στην αρχή έτρεμα να πάρω τα ζαναξ και τα cipralex που μου σύστησε λόγω παρενεργειών.Ειπα όμως ότι θα τον εμπιστευτω και θα τα πάρω..οπως και εγινε πήρα ζαναξ και cipralex ταυτόχρονα.Στην αρχή ναι παραδέχομαι ήμουν ακόμα με συμπτώματα και άγχος.Μου εξήγησε το αντικαταθλιπτικό θα αργήσει να δράσει και ότι πρέπει να κάνω υπομονή.Ετσι και έγινε δεν είχα καμία παρενεργεια,διότι το άγχος και τα συμπτώματα τα είχα από πριν.Το μόνο που θα πω είναι ότι έβαλα 14 κιλά λόγω βουλιμίας(που δεν το αποδίδω 100% Στο φάρμακο.)Από κει και πέρα περνοντας ο καιρός έκοψα το ζαναξ με τις συμβουλή του γιατρού και συνέχισα με το σιπραλεξ.Οταν ξεκίνησε να δρα το χάπι μετά από 1.5 μήνα θα έλεγα..Πραγματικά με βοήθησε να ηρεμήσω και να φύγουν τα συμπτώματα.Σε αυτό το διάστημα εκανα πράγματα στη ζωή μου,απεδωσα τα μέγιστα στη δουλειά μου,πήγα φαντάρος και πέρασα καταπληκτικά και επίσης αλλαξα δουλειά και βρήκα την δουλειά που ονειρευόμουν.
Έπαιρνα τα χάπια για 2 χρόνια οπου και τα έκοψα με την συμβουλή του γιατρού μου ο οποίος ήταν πάντα δίπλα μου και έκανα ψυχοθεραπεία όλο αυτό τον καιρό.
Τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλά διότι μου βγήκε όλο το άγχος προσαρμογής στη νέα μου δουλειά.Εχω κόψει το cipralex περίπου 9 μήνες.Ξεκινησα και πάλι εβδομαδιαίες ψυχοθεραπειες με τον ψυχίατρο και παίρνω μια ελαφριά δόση ζαναξ(0.25 πρωι-βραδυ) οπου περισσότερο για το μυαλό το παίρνω πάρα για την δράση του καθώς είμαι αρκετά κιλά και δεν με πιάνει αυτή η δοση.Πλεον δεν έχω κρίσεις πανικού όπως τότε γιατί από εμπειρία έμαθα να τις ελέγχω.Το άγχος βέβαια βρίσκει τρόπους να ξεπροβάλει,κάνω άσχημες και αγχωτικες σκέψεις όπου με κάνουν να νιώθω φόβο και έτσι έχουμε τον φαυλο κυκλο που όλοι γνωριζουμε.Εχω δίπλα μου την γυναίκα μου μιας και τα εχει ζήσει και ξέρει και της μιλάω όπως μιλάω στον γιατρό μου και επίσης έχω φιλους(Όχι ολοι) που μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα μου και με βοηθούν και εκείνη.Ξερω ότι ίσως χρειαστεί να ξαναπάρω cipralex για να με βοηθήσει,ξέρω ότι είναι δοκιμασμένο επάνω μου και δεν θα έχω κανένα θέμα,δεν παύει όμως να επηρεαζομαι από όσα διαβάζω γύρω μου και ειδικά εδώ πέρα.Θα το παρω όμως αν χρειαστει γιατί ξέρω ότι θα είναι σύμμαχος στον αγώνα μου.Γραφοντας όλα αυτά θα ήθελα να εκφράσω ότι καθενας μας είναι διαφορετικός,αντιδρά στα ερεθίσματα και στις αγωγές διαφορετικά.Μην επηρεαζεστε από όσα γράφονται,ένας καλός γιατρός θα σας βοηθήσει αρκεί και εσείς να αναγνωρίζεται ότι χρειάζεστε βοήθεια.Εχω περάσει αρκετά,και περνάω ακόμα,το παλευω και εγώ πολλούς συμμάχους μαζί.Γυμναστειτε,διαβάστε βιβλία,κάντε κάτι που σας αρέσει και αμέσως θα δείτε διαφορά.Κρατηστε και ένα ημερολόγιο γιατι το μυαλό ξεχνάει τις καλές μέρες και κρατάει τις κακες..Θα δείτε ότι δεν είναι πολύ περισσότερες οι κακες από τις καλές αν τα σημειώνεται σε ένα χαρτί.
Το μόνο που θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καποιος που έκανε αγωγή αντικαταθλιπτικών και αφότου την σταμάτησε αν χρειάστηκε να την ξαναρχίσει?
Επίσης είμαι εδώ για να απαντησω-βοηθησω σε κάποια ερώτηση μεταφέροντας την εμπειρία μου και μόνο.(Δεν είμαι γιατρος) είμαι ασθενής όπως είμαστε όλοι.