Καταρχάς genesis οι προβληματισμοί σου δείχνουν άτομο με κοινωνική συνείδηση, ευαισθησίες για τον κόσμο και προφανώς σημάδια απογοήτευσης που ζούμε σε μια άβολη κοινωνία.
Σε απάντηση της αρχικής σου απορίας θα έλεγα πως δεν έχει τόση σημασία η απέναντι πρόθεση (αυτά που λένε οι άλλοι για σένα) όσο το βάρος που δίνεις εσύ η ίδια (αυτά που πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου). Περαιτέρω, μία ενδεχόμενη πίστη προς το καλύτερο, προς κάτι ανώτερο απο τον άνθρωπο και τον κόσμο που έχει δημιουργήσει μπορεί να σε βοηθήσει να δείς τα πράγματα λιγότερο ανθρωποκεντρικά και περισσότερο ελπιδοφόρα. Ποιος ξέρει....ίσως να υπάρχει κάτι ανώτερο αλλά πλέον τόσο απόμακρο για την ατελής ανθρώπινη φύση μας. Εμένα τουλάχιστον με είχε βοηθήσει μια τετοια πίστη όταν ήμουν άρρωστος. Ίσως η προσέγγιση που σου προτείνω να κάνει το ίδιο και για σένα (να ξεκαθαρίσω πως δεν μιλάω για θρησκεία...η πίστη για μένα δεν έχει βαθμίδες). Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι να εμβαθύνεις τους προβληματισμούς σου σε άλλη διάσταση αλλά να ενισχύσεις την θετική σου ενέργεια, κάτι που νομίζω πως θα σου λύσει αρκετά απο τα προβλήματα της αρνητικής αντίληψης που σε περικύκλωσε.
Καλή δύναμη.