Originally Posted by
GoldenM
Καλησπέρα φίλε.
Σου γράφω με πολύ καλή πρόθεση με σκοπό ξεκάθαρα να σε βοηθήσω εξιστορώντας μέρος της προσωπικής μου εμπειρίας.
Για πολλά χρόνια αντιμετώπιζα ακριβώς το ίδιο με σένα. Πολύ έντονο μούδιασμα στο κεφάλι, ζάλη, αύξηση στην πίεση του αίματος και άλλα έντονα σωματικά συμπτώματα μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και νεύρα.
Για όλο αυτό το διάστημα, δεν ήμουν πρόθυμος να αναγνωρίσω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον τρόπο που διαχειριζόμουν τα πράγματα. Ουσιαστικά από τη στιγμή που ενηλικιώθηκα, μέχρι και σήμερα το σκηνικό παραμένει ίδιο. Όλα αυτά μέχρι και πέρυσι, όπου εξαιτίας διάφορων γεγονότων στην ερωτική μου ζωή και στην καριέρα μου, αντιμετώπισα πολύ έντονα επεισόδια με κρίσεις πανικού.
Κάνοντας ψυχοθεραπεία, κατάφερα να αναγνωρίσω το δικό μου μερίδιο ευθύνης σε όλα αυτά. Ξέρεις ποιο ήταν το μεγαλύτερο μέρος για το οποίο ήμουν υπεύθυνος; Ότι δεν ζήτησα βοήθεια ώστε να το διαχειριστώ όλο αυτό καλύτερα από την πρώτη στιγμή που άρχισα να το αντιμετωπίζω.
Αν ζητήσεις βοήθεια στην αρχή, θα καταφέρεις να κάνεις βήματα εμπρός πολύ γρηγορότερα. Αν αφήσεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τότε θα έρθει η μέρα όπου θα κληθείς να αντιμετωπίσεις αυτό το ζήτημα με τρόπο πολύ εμφατικό και πολλές φορές επώδυνο για σένα.
Όταν θέλουμε να επισκευάσουμε το αυτοκίνητο μας πηγαίνουμε σε έναν μηχανικό αυτοκινήτων. Όταν θέλουμε να βάψουμε το σπίτι μας προσλαμβάνουμε έναν ελαιοχρωματιστή. Όταν σπάσουμε το πόδι μας ζητάμε τη βοήθεια ενός ορθοπεδικού. Πολλά παρόμοια παραδείγματα θα μπορούσαν να αναφερθούν.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά;
Ότι η λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με τα νεύρα που σου προκαλούν έντονα σωματικά συμπτώματα, είναι ένας ειδικός ψυχικής υγείας. Και μόνο αυτός. Και εύχομαι να κάνεις αυτή την επιλογή έγκαιρα και να μην χρειαστεί να ταλαιπωρηθείς περαιτέρω, φτάνοντας στο έσχατο σημείο.
Δεν είναι λύση ο ομοιοπαθητικός. Όπως δεν είναι λύση ο παππάς, ο αστρολόγος, η καφετζού και άλλα πολλά σε αυτό το πρόβλημα.
Είναι πολύ σημαντικό να βρεις έναν επιστήμονα ψυχικής υγείας με τον οποίο θα νοιώσεις εμπιστοσύνη, ώστε να είναι εφικτό να βοηθηθείς αποτελεσματικά.
Καλή δύναμη.