Φωτεινή μου, μη βυθίζεσαι σε απαισιόδοξες σκέψεις. Όλα μπορείς να τα κάνεις, αρκεί να το θες.
Printable View
Φωτεινή μου, μη βυθίζεσαι σε απαισιόδοξες σκέψεις. Όλα μπορείς να τα κάνεις, αρκεί να το θες.
Πάντα είναι πολύ άσχημο να μας υποτιμούν οι άνθρωποι που αγαπάμε. Εμείς όμως τους αφήνουμε, γιατί έχουμε μάθει έτσι. Έχουμε μάθει από αυτούς να υποτιμάμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. Ο πατέρας σου δε νομίζω ότι είχε ποτέ καλή εικόνα για τον εαυτό του. Το αντίθετο μάλλον. Κι αυτό που έκανε ήταν να υπερασπίζεται την αδυναμία του αυτή επιτιθέμενος στη μητέρα σου και σε σας. Ότι άσχημο έβλεπε σε σας θεωρούσε ότι το πήρατε από τη μητέρα σας. Στην πραγματικότητα από αυτόν το πήρατε. Αυτό σας δίδαξε από παιδιά γιατί αυτό μπορούσε να διδάξει. Έτσι ήταν κι εκείνος. Οπότε μην του κρατάς κακία. Δεν ξέρω αν πέφτω μέσα, απλά υποθέτω από αυτά που γράφεις.
Τίποτα απ' όλα αυτά που σου έχει πει δεν ισχύει. Είσαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος και ποτέ δεν είναι αργά να ζήσεις τη ζωή σου. Μην περάσεις απλά από αυτόν τον κόσμο. Κάνε την προσπάθεια σου και πάνω απ' όλα χαμογέλα! Καθε μέρα! Το χρειάζεσαι!
ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ...
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΒΟΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ, ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ..ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΣ! ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΩ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ... ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΒΛΑΨΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΑΙΜΑ! ΚΑΙ ΟΣΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟΣΟ ΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ..! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ...ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
ΠΟΙΟΣ ΤΥΦΛΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ;
ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ..!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ!
ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ;
Μην του κρατάς κακία. Πιστεύω πως κι αυτός έτσι μεγάλωσε. Εσύ είσαι εδώ σήμερα και θέλεις να ζήσεις. Εκείνος δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο που είσαι εσύ, αν και είναι μεγαλύτερος σου. Ίσως να μη φτάσει ποτέ.
Στην περιοχή που μένεις δε μπορείς να ψάξεις για κάποια δουλειά; Για να αρχίσεις να στηριζεσαι στον εαυτό σου. Δεν έχει τόσο σημασία τι δουλειά θα είναι.
Φωτεινή, πρέπει να βρεις τη δύναμη να κάνεις το πρώτο βήμα ώστε να φύγεις από το πεδίο της εξουσίας του, που είναι βασικά το πατρικό σου σπίτι. Όπως σου έγραψα, δεν είναι ανάγκη να αγχώνεσαι, μπορείς να κάνεις ένα βήμα τη φορά. Ξεκίνα με μια δουλειά, όποια νά' ναι, ώστε να σου αποφέρει κάποια λίγα έστω χρήματα. Ταυτόχρονα θα κανονίζεις τον τρόπο και τους όρους της μετάβασης σου σε ένα χώρο άλλο, σε ένα καινούριο σπίτι. Στη δουλειά θα κάνεις γνωριμίες που μπορεί να σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου, π.χ. να συγκατοικήσεις με μια άλλη κοπέλα. Ταυτόχρονα, μην κλείνεσαι όσον αφορά στις σχέσεις με το άλλο φύλο, εντάξει, δε θέλεις να παντρευτείς, θα ήταν όμως ωραίο να έχεις μια παρέα να πηγαίνεις ένα σινεμά, για ένα φαγητό κ.λπ. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις σιγά-σιγά τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση, θέλει υπομονή. Και στα γράφω αυτά εγώ που με έχουν υποτιμήσει βάναυσα στην παιδική ηλικία κι ακόμα παλεύω με τους δαίμονές μου και θα παλεύω μέχρι το θάνατο, το ξέρω. Απόκτησε τις σταθερές σου, μην αφήνεσαι, το χρωστάς στον εαυτό σου...
ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΩ ΚΑΚΙΑ...ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΩ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΝ ΚΑΙ 68 ΕΤΩΝ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ή ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ...ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ! ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ..ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Δεν είναι ότι το πιστεύει ή ότι έτσι τον βολεύει. Αυτό θα ήταν χειρότερο. Μάλλον δε φτάνει καν σε τέτοιο επίπεδο σκέψης. Δεν το λέω υποτιμητικά. Έτσι έχει μάθει. Τη λέξη λάθος την έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του; Λογικά έχει ένα τρόπο σκέψης και θεωρεί πως αυτός είναι ο σωστός και κανένας άλλος.
Παλιά τι δουλειά έκανες; Ή τι δουλειά θα θέλες να κάνεις τώρα;
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ...ΕΚΤΙΜΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕ ΕΝΘΑΡΥΝΕΙΣ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ! ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ...ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΑΣΑ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ...ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΤΩΣΩ! ΠΕΡΑΣΑΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΡΙΞΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΩ ΞΟΔΕΨΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΔΥΝΑΜΗΣ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΦΥΛΟ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ... ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΗ ΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ!
Μην κάνεις τέτοιες σκέψεις για το άλλο φύλο, είναι κι εκείνοι φοβισμένοι όπως κι εμείς, για να μην πω χειρότερα... Τους έπιασε και η οικονομική κρίση και τους αποτελείωσε. Σίγουρα θα υπάρχει ένας άνθρωπος να πεις δυο κουβέντες. Βγες στην αρχή διερευνητικά
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ.
Ο ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ (ΔΗΛ. ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ)! ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΚΙΑ !
Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΓΑΜΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ (4 ΩΡΕΣ ) ΕΝΩ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ!
ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞ (ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ!
ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!
Οι αδερφές σου πως περνάνε μαζί τους; Τι σου λένε; Αυτές πως είναι σαν άνθρωποι; Σε ρωτάω επειδή καλό είναι να δεις τις σχέσεις τους σαν ένας ξένος. Όπως οι άντρες τους έτσι κι εκείνες κάνουν σίγουρα λάθη. Και το εύκολο πάντα είναι να κατηγορούμε το άλλο φύλο, στην ουσία όμως έτσι δε βοηθάμε τον εαυτό μας αφού τα δικά μας λάθη συνεχίζουν να υπάρχουν. Δεν τα γράφω για να δικαιολογησω τους άντρες, σίγουρα μπορούν να γίνουν καλύτεροι σύζυγοι.
Αποφασίζουμε να είμαστε με έναν άνθρωπο για να είμαστε και οι δύο καλά. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αλλά αυτή είναι και η μαγεία σε μια σχέση : να κάνεις πράγματα για τον άλλο επειδή τον νιώθεις δικό σου άνθρωπο.
Εσύ τι θα ήθελες από το άλλο φύλο;