όλα αυτά έτσι τα λένε??? φοβερή αντιμετώπιση....!!!
τα έπαιρνα κι εγω, αλλά όταν αποφάσισα να τα κόψω με τον γιατρό, μου τα έκοψε σιγά σιγά γιατί δημιουργεί σύνδρομο στέρησης...
Printable View
όλα αυτά έτσι τα λένε??? φοβερή αντιμετώπιση....!!!
τα έπαιρνα κι εγω, αλλά όταν αποφάσισα να τα κόψω με τον γιατρό, μου τα έκοψε σιγά σιγά γιατί δημιουργεί σύνδρομο στέρησης...
πηρα ενα καλο πρωι την αποφαση να το κοψω αποτομα κ επαθα μεγαλη στερηση απο αυτο το φαρμακο.αο ταχυκαρδιες πονους σε ολο το κορμι κ αλλα.μια μερα αντεξα αλλα αν εκανα υπομονη πιστευω πως θα το εκοβα.θα ξαναπροσπαθησω αλλα σταδιακα οχι αποτομα...ηταν λαθος μου που εκανα αποτομη διακοπη..παντως ειμαι πολυ καλα εν συγκριση με πιο παλια που επαιρνα 3 την ημερα των 0,5 κ παλι ειχα κρισεις πανικου μεχρι κ 2 φορες τη μερα..κανω κ ψυχοθεραπεια κ με εχει βοηθησει παρα πολυ.εσυ ποσο καιρο παιρνεις φαρμακα?κανεις ψυχοθεραπεια?
εγω τα έκοψα πρόσφατα....έπαιρνα 2,0 το πρωι και 2,0 το βράδυ μαζί με ντουμιρόξ, σολιάν..έβλεπα τον ψυχίατρο μου...τώρα πάω 2-3 φορές το μήνα....
κοίτα κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τον εαυτό σου και την ζωή σου χωρίς χημείες...εγώ έπαιρνα 3 χρόνια και ταλαιπωριέμαι 5-6 χρόνια με όλα αυτά....
πως τα καταφερες?δεν φοβοσουνα μηπως ξαναεπανελθεις?απο τι ειπες τα επαιρνες 2 χρονια κ εγω τοσο παιρνω το χαναχ.παντως ειμαι ετοιμη να προσπαθησω που παλια οτε καν το σκεφτομουν αυτο δεν μπορουσα...τωρα πιστευω πως θα τα καταφερω γιατι ειμαι καλυτερα κ εμαθα να ελεγχω τις κρισεις πανικου.μπραβο σου που καταφερες κ τα εκοψες μετα απο τοσο καιρο που επαιρνες..πιστευω πως δεν πρεπει να φοβομαστε τον πανικο.οταν τον φοβασαι τοτε ερχαιτε..αν τον προκαλεις να ερθει κ δεν φοβασαι οτι κ να παθεις εκεινη την στιγμη δεν θα ερθει
να σου πω...γενικά σαν άνθρωπος αντέχω πολλά...συνήθως η δυνατή είμαι εγώ αλλά μετά καταρρέω επειδή τα μαζεύω όλα μέσα μου...στην δύσκολη στιγμή τρέχουν όλοι σε μένα για να τραβήξω κουπί...ιδεοψυχ.διαταραχή,κ� �τάθλιψη και κατά καιρούς έβγαζα διάφορα, κρίσεις άγχους και γενικά ήμουν σε μια πολύ άσχημη κατάσταση.....απλά αποφάσισα ότι είμαι αρκετά δυνατή για να ζήσω μια ζωή χωρίς να είμαι εξαρτημενη απο χημικά....το μόνο που φοβάμαι είναι μην μείνω μόνη μου στην ζωή...
μου το έκοβε σταδιακά...είχα ενοχλήσεις, τα βραδυα δεν κοιμόμουν άλλοτε καλά και άλλοτε καθόλου...αλλά αξίζει τον κόπο...
ενοειται οτι καλυτερα ειναι χωρις τα φαρμακα να μην τα παιρνουμε καθε μερα αυτο ειναι το χειροτερο..η εξαρτηση απο αυτα..τωρα που κ που καπιο ηρεμιστικο σε πολυ δυσκολες φασεις δεν πειραζει αρκει να μην γινεται καθημερινα...για την καταθλιψη που ειχες τηυν γνωριζω κ αυτη παρα πολυ καλα απο τη μητερα μου που πασχει κ αυτη γυρω στα 2 χρονια...ειναι παρα πολυ χαλια κ δεν βρισκει με τιποτα θεραπεια..εδω κ 5 μηνες ειναι σε απελπιστικη κατασταση κ στεναχωριεμαι πολυ..τα φαρμακα δε την κανουν τιποτα δεν ξερω τι θα γινει..μηπως ειναι κ καπως κληρονομικο?εχει παρουσιασει κανενας απο την οικογενεια σου καπια τετια αρωστια?
δεν ξέρω αν είναι κληρονομικό, πιστεύω πως κληρονομείται μια ευπάθεια, δηλαδή προδιάθεση που αν βρει κατάλληλο έδαφος εκδηλώνεται...για μένα όλα ξεκινούν απο το σπίτι και τα καλά και τα κακά....όχι δεν είχε κανείς...όμως έχω μια μαμά τελειομανή και εκεί οφείλεται η ιδψ μου...μεγάλωσα έτσι...και αυτό ήταν πολύ δυσκολο για μένα να το αποβάλλω...έπρεπε ουσιαστικά να έρθω αντιμέτωπη με τον εαυτό μου...ήταν δευτερη μου φύση κάποια πράγματα...αλλά δεν υπάρχει κάτι στον κόσμο αυτό που να μην γίνεται...φτάνει να το θέλεις πολύ...με κόπο γίνονται όλα...και αξίζει τον κόπο....καποια στιγμή που θα πρεσαριστώ πολύ και θα νοιώσω ότι πέφτω παλι στα ίδια θα πάρω ένα ζάναξ για να ηρεμήσω...αλλά μέχρι εκεί...
οι γιατροι να λενε ότι θέλουνε
άμα τα παίρνουνε και αυτοί να μας πούνε και τις δικές τους εμπειρίες και να μην αμφισβητούν τις δικές μας (σε καθένα ενδέχονται διαφορετικές ενέργειες και παρενέργειες)
τίποτα παραπάνω μη λένε οι γιατροί γιατί είναι μεγάλη μπίζνα τα χάπια και εκτίθενται και αυτοί (και χώρίς να κονομάνε όπως οι φαρμακοβιομηχανίες)
το μόνο αληθινό που μου είπε ο γιατρός μου ήταν να μην διαβάσω τις οδηγίες γιατί δεν ισχύουν - όπως και έκανα για 3 χρόνια - και όντως δεν ισχύουν γιατί εγώ είχα τα δικά μου συμπεράσματα!
αυτό αφορά και τα θετικά (ο γιατρός δεν πιστέυει ότι μία πολύ μικρή δόση επιδρά, έλα όμως που φεύγουν οι μαύρες σκέψεις και δεν κορυφώνονται οι πανικοί ακόμα και με μισό 0.25 xanax!!!) αλλά και τα αρνητικά (εξάρτηση, rebound, κατάθληψη - με το σχετικό υπόβαθρο που πολλοί το υποτυμούν κ.α.)
μονο εμείς που τα παίρνουμε ξέρουμε τι προκαλούν και τι όχι!!!!
ούτε οι γιατροί ούτε οι οδηγίες ούτε κανείς! μόνο εμείς!
Ακου εκεί! να σου λέει ο άλλος πως νιώθεις και πως όχι! που ακούστηκε!
και μην ξεχνάτε ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
και πως λέμε όσους παίρνουν τακτικά ναρκωτικά στην καθομιλουμένη?? αυτό ακριβώς είμαστε!
(δεν ξέρω για εσάς, εγώ χρησιμοποιώ τη λέξη \"πρεζάκι\" η οποία παραδόξως δεν μου μοιάζει υποτιμητική ποια - εσείς τι λέξη χρησιμοποιείτε??)
και αν δεν μπορούμε να κόψουμε είμαστε εξαρτημένοι και δεν πρέπει να νιώθουμε ενοχές για αυτό
ούτε να κόψουμε πρέπει χωρίς τον γιατρό και θεραπεία γιατί μπορεί σε πολλούς να είναι επικύνδυνο
δεν ξέρουμε πάντα όλοι τον εαυτό μας, ειδικά όσοι δεν έχουν φανερή αιτία όπως δυσκολίες στη ζωή και τα συμπτώματα τους έρχονται ακόμα και στις \"καλύτερες\" περιόδους
αν έχουμε αμφιβολίες δοκιμάζουμε και άλλο γιατρό
ΝΑΙ μην νιώθετε άσχημα για μια δεύτερη γνώμη, και οι γιατροί είναι άνθρωποι όπως εμείς, τίποτα παραπάνω ή λιγότερο θα το΄λμήσω να πώ χωρίς αυτό να τους ακυρώνει, η ειδίκευσή τους είναι ικανή για να μας βοηθήσει
Quote:
Originally posted by lch
οι γιατροι να λενε ότι θέλουνε
άμα τα παίρνουνε και αυτοί να μας πούνε και τις δικές τους εμπειρίες και να μην αμφισβητούν τις δικές μας (σε καθένα ενδέχονται διαφορετικές ενέργειες και παρενέργειες)
τίποτα παραπάνω μη λένε οι γιατροί γιατί είναι μεγάλη μπίζνα τα χάπια και εκτίθενται και αυτοί (και χώρίς να κονομάνε όπως οι φαρμακοβιομηχανίες)
το μόνο αληθινό που μου είπε ο γιατρός μου ήταν να μην διαβάσω τις οδηγίες γιατί δεν ισχύουν - όπως και έκανα για 3 χρόνια - και όντως δεν ισχύουν γιατί εγώ είχα τα δικά μου συμπεράσματα!
αυτό αφορά και τα θετικά (ο γιατρός δεν πιστέυει ότι μία πολύ μικρή δόση επιδρά, έλα όμως που φεύγουν οι μαύρες σκέψεις και δεν κορυφώνονται οι πανικοί ακόμα και με μισό 0.25 xanax!!!) αλλά και τα αρνητικά (εξάρτηση, rebound, κατάθληψη - με το σχετικό υπόβαθρο που πολλοί το υποτυμούν κ.α.)
μονο εμείς που τα παίρνουμε ξέρουμε τι προκαλούν και τι όχι!!!!
ούτε οι γιατροί ούτε οι οδηγίες ούτε κανείς! μόνο εμείς!
Ακου εκεί! να σου λέει ο άλλος πως νιώθεις και πως όχι! που ακούστηκε!
και μην ξεχνάτε ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
και πως λέμε όσους παίρνουν τακτικά ναρκωτικά στην καθομιλουμένη?? αυτό ακριβώς είμαστε!
(δεν ξέρω για εσάς, εγώ χρησιμοποιώ τη λέξη \"πρεζάκι\" η οποία παραδόξως δεν μου μοιάζει υποτιμητική ποια - εσείς τι λέξη χρησιμοποιείτε??)
και αν δεν μπορούμε να κόψουμε είμαστε εξαρτημένοι και δεν πρέπει να νιώθουμε ενοχές για αυτό
ούτε να κόψουμε πρέπει χωρίς τον γιατρό και θεραπεία γιατί μπορεί σε πολλούς να είναι επικύνδυνο
δεν ξέρουμε πάντα όλοι τον εαυτό μας, ειδικά όσοι δεν έχουν φανερή αιτία όπως δυσκολίες στη ζωή και τα συμπτώματα τους έρχονται ακόμα και στις \"καλύτερες\" περιόδους
αν έχουμε αμφιβολίες δοκιμάζουμε και άλλο γιατρό
ΝΑΙ μην νιώθετε άσχημα για μια δεύτερη γνώμη, και οι γιατροί είναι άνθρωποι όπως εμείς, τίποτα παραπάνω ή λιγότερο θα το΄λμήσω να πώ χωρίς αυτό να τους ακυρώνει, η ειδίκευσή τους είναι ικανή για να μας βοηθήσει
εχεισ δικιο στο οτρι μονο εμεις ξερουμε για τα φαρμακα.οι γιατρι δεν τα περνουν για να εχουν αποψη.και οσο για τα πρεζακια δνε νομιζω οτι με χαρακτηριζει.περνω ενα αντικατα8λιπτικο το πρωι και σπανια και κανενα ζαναξ των 0.25.
εγω πιστευω οτι ολοι οι ψυχιατροι για να διαλεξουν αυτην την ειδικοτητα πρεπει κ αυτοι να περασαν απο καπιες ψυχικες παθησεις.τωρα κ με αυτα που ακουνε πρεπει να παιρνουν που κ που κανα ηρεμιστικο:):):)
mpa mh to les! Swstos? (Dr Zivango!)Quote:
Originally posted by feskana
εγω πιστευω οτι ολοι οι ψυχιατροι για να διαλεξουν αυτην την ειδικοτητα πρεπει κ αυτοι να περασαν απο καπιες ψυχικες παθησεις.τωρα κ με αυτα που ακουνε πρεπει να παιρνουν που κ που κανα ηρεμιστικο:):):)
σορυ για τα greeklish
κι εγο με τον ιδιο τροπο το ξεπερασα
Γεια σας παιδια.εγω πασχω εδω και 1,5 χρονο.ξεκινησα με seroxat και το μονο που καταφερα ειναι να παρω κιλα.δηλωσα παραιτηση απο τη δουλεια για να μην παρει κανεις χαμπαρι τι ενιωθα.δεν μπορουσα να βγω ουτε στο μπαλκονι μου.εχω φτασει στο σημειο να βγαινω για ψωνια στη γειτονια μου σε αρκετα καλη κατασταση.λιγοτερη ζαλη,ταχυκαρδιες κτλ.μεχρι εκει ομως!!!!!!προσπαθησα πολλες φορες να κανω αυτο που εκανε ο πανος!!!!θυμωσα και βγηκα στο δρομο!!!!μολις ξεπερασα ομως τις στανταρ αποστασεις που κανω καθημερινα........ενας θεος ξερει πως γυρισα σπιτι!!!αυτο ειναι το θεμα μου πανο:πως ξεπερναω αυτο το κομματι;;;
ego eime eroteumenh kai m fygan olaaaaaaaaaaaa lalallalala lililiolololo