-
Καλησπέρα Σονια με τον σύντροφο μου καλύπτουμε όλα τα έξοδα της καθημερινότητας μας λογαριασμούς ψώνια και τα σχετικά, θα μπορούσα να γεννήσω σε νοσοκομειο της επαρχειας με ολους τους γιατρους γνωστους των πεθερικών μου, όμως ο μπαμπάς μου ανένδοτος ήθελε να πάω σε ιδιωτικό το οποίο προσφέρθηκε να πληρώσει, μένουμε στο σπίτι που μου έδωσε η γιαγιά μου ως προίκα και φυσικά έχουμε μιλήσει με δικηγόρους όμως θα πηγαίναμε σε φίλη του πατέρα μου για τα διαδικαστικά με την οποια πίσω από την πλάτη μας είχαν συζητηθεί τα θέματα περί επιμέλειας, είμαι ευγνώμων για αυτά που κάνουν οι γονείς μου όμως παρεμβαίνουν συνέχεια τους το ξεκοβω και ξανά από την αρχή έχω αρχίσει να σκέφτομαι να αποφύγω την βοήθεια της μαμάς μου γιατί από το πρωί ως το βράδυ απλά στολίζει εμένα και τον σύντροφο μου και όταν της την πω παρεξηγείται κιόλας
-
Μα βλέπεις βρε κοπέλα μου κι εσύ πως σκέφτεσαι " Θα μπορούσα να κάνω αυτό , όμως ο μπαμπάς μου είναι ανένδοτος" . Ε, στα φρύδια σου κι αν είναι ανένδοτος, αυτό που θες εσύ και ο άντρας σου θα κάνεις ή ότι λέει ο μπαμπάς; Βλέπεις τι εννοώ ότι από μία άποψη είσαι το κοριτσάκι των γονιών; Το θέμα δεν είναι ότι το βλέπουν αυτοί έτσι, το θέμα είναι ότι κατά βάθος κι εσύ το βλέπεις έτσι. Έκανες μία επιλογή με αυτό το παιδί, κοιτά να το στηρίξεις. Αν αύριο πει η μαμά ή ο μπαμπάς με το έτσι θέλω " Το παιδί θα το μεγαλώσω εγώ όπως θέλω εγώ" ή το παιδί θα τρώει το τάδε ή θα το μαθαίνεις έτσι και γιουβέτσι κι εσύ με τον άντρα σου έχετε άλλη γνώμη τι θα κάνεις δηλαδή; Από τώρα πρέπει αν βάλεις όρια.
-
Έχεις δίκιο Σονια ίσως επειδή σάστισα προς στιγμή να το δέχτηκα...τώρα όμως έμαθα και πλέον ο,τι δεν λύνεται κόβεται επειδή σε μερικές μέρες γεννάω δεν μπορω να αλλάξω τα δεδομένα όμως από εκεί και πέρα δεν θέλω τίποτα...όσο για την μαμά μου μακριά γιατί μας ανακατεύει πήρε τηλέφωνο την μάνα του συντρόφου μου και της είπε τα χειρότερα για αυτόν και όλο διαστρεβλώνει συζητήσεις και προκαλεί τσακωμούς
-
Μακάρι να πάνε όλα όπως τα επιθυμείς, απλά μην ξεχνάς ότι καλύτερα να ζοριστείς τώρα σε 5 πράγματα και από πρακτική και από οικονομική και από ψυχολογική άποψη, αλλά να θέσεις σωστές βάσεις για το μέλλον, παρά να μην θέσεις όρια και να μπλέξεις σε μεσοβέζικες και νοσηρές καταστάσεις που θα διαιωνίζονται. Να τα συζητάς τα προβλήματα όσο πιο πολύ γίνεται με τον σύντροφό σου και όσο πιο πολύ μπορείτε να βρίσκετε μόνοι σας τις λύσεις και να πατάτε γερά στα πόδια σας. Αν είστε εσείς οι δύο σε κοινή ρότα κι αγαπημένοι και πρόθυμοι να ζοριστείτε αλλά να είστε ανεξάρτητοι, οι υπόλοιποι κάποια στιγμή θα το λάβουν το μήνυμα. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, κάντε μια καλή αρχή λοιπόν.
Με το καλό να έρθει το παιδάκι σας και να έρχεσαι να μας λες τα νέα σου.
-
Σε ευχαριστω πολύ Σονια ❤️
-
Ο γιατρός που θα γεννήσεις είναι γνωστός του πατέρα σου; Δεν μου αρέσει που είναι τόσο παρεμβατικοί και έχουν φτάσει στα άκρα. Κοίτα μην έχουν κανονίσει να σου πάρουν το παιδί για υιοθεσία και να σου πουν τίποτα βλακείες οτι πέθανε.. Είναι τρελλό αλλά έχουν γίνει τέτοια. Ζήτα να είναι και ο άντρας σου στην γέννα τουλάχιστον.
-
Όχι δεν είναι ευτυχώς ειναι γνωστός του πατριού του συντρόφου μου, είχε σώσει τη ζωή της μητέρας των παιδιών του από δύσκολη γεννά σε γνωστό μαιευτήριο της Αθήνας
-
Α, ok.! Είναι απαράδεκτοι οι γονείς σου πάντως στο θέμα αυτό. Μην τους ακούς ό,τι κι αν λένε και προσπαθείστε να σταθείτε στα πόδια σας για να κλείσετε την πόρτα στο "Σχέδιο Μάρσαλ".
Από τον εγωισμό τους θα σας βάλουν σε μεγάλες περιπέτειες και η σχέση σας θα πάει περίπατο.
-
Και εγώ αυτό φοβάμαι..σκέφτομαι να αραιωσω αισθητά την επικοινωνία και τις σχέσεις μαζί τους...η πεθερά μου φέρεται καλύτερα από μάνα !
-
καλημερα.
ειναι απαραδεκτοι οι γονεις σου, σε σημειο παρανοικο...
δλδ επειδη δεν ηθελαν να κανεις απο τωρα παιδι, η να το ριξεις, τωρα που δεν το εριξες, τι πρεπει να γινει;;; να σου καταστρεψουν την ζωη;
εχουν δικιο ομως οσοι σου λενε, οτι αν δεν θελεις παρεμβασεις, δεν πρεπει να δεχεσαι ουτε την βοηθεια τους και να ειστε απολυτα ανεξαρτητοι οικονομικα, ακομα κι αν ζοριστειτε.
τι θα γινει αν γεννησεις σε νοσοκομειο δηλαδη;. μπορει οι συνθηκες να ειναι λιγο αθλιες, αλλα εχεις την μεγαλυτερη ασφαλεια σε ενα νοσοκομειο γιατι εκει ειναι οι καλυτεροι γιατροι της χωρας.
κατα τη γνωμη μου, πρεπει να παντρευτειτε και να μην ασχολεισαι με τα σχεδια της μανας σου για προωρη συνταξη.
δεν ζεις για να λυσεις το συνταξιοδοτικο της μανας σου. ποσο μαλλον τωρα που βρεθηκες να γεννας ανυπαντρη και να πρεπει να ρυθμισεις τοσα θεματα με συμβολαια κι αλλα μπλεγμενα διαδικαστικα.
παντρεψου κι ας τους να τραβανε τις κοτσιδες τους..
-
Έχετε δίκιο όμως δεν θέλω να κόψω και σχέσεις μαζί τους...ναι έχετε δίκιο για το οικονομικό αλλά όλο με αγχώνουν..η μαμά μου μου λέει ότι σε εμένα επειδή δεν είχε τη μάνα της έπαθε επιλογχειο κατάθλιψη και αλλά πολλά
Γενικά πατάνε πάνω στην ψυχολογία μου σε αυτό το θέμα
-
Και να πω οτι η μητέρα σου έβαλε πρώτα το δικό της συμφέρον μπροστά και μετά το δικό σου. Δηλαδή δεν την ενδιαφέρει να εξασφαλιστείς νομικά εσύ και το παιδί.
Διότι με το γάμο όλο και κάποια επιδόματα θα δικαιούται ο άντρας σου και άδειες και σε μία "στραβή" θα δικαιόσουν διατροφή για το παιδί και για σένα.
Συγγνώμη που τα λέω έτσι ωμά, αλλά μόνο την συνταξούλα της σκέφτεται και να σας δημιουργεί θέματα;
Όπως λέει και η Remedy, κόψε τις επαφές και πες της το κιόλας οτι το κάνεις επειδή δεν σέβεται την σχέση σου.
Μην φοβάσαι, δεν πρόκειται να διαλυθεί η σχέαη με τους γονείς σου, οι σχέσεις αυτές δεν διαλύονται, ό,τι και να γίνει επανέρχονται οι σχέσεις γονιών-παιδιού. Απλά, κάποια στιγμή θα μάθουν να σε σέβονται.
Αυτό όμως που δεν "κολλάει" όταν σπάσει είναι η σχέση με τον άντρα σου. Αυτό συνήθως δεν επανέρχεται, είναι οριστική η διάλυση σε αυτές τις περιπτώσεις.
-
Συμφωνώ απόλυτα με τη Remedy και την Κασσάνδρα... Εσύ οφείλεις να νοιαστείς για το καλό του παιδιού σου σε αντίθεση με τη δική σου μάνα... Και να σου πω κι αυτό: τι να την κάνεις μια τόσο εγωίστρια μάνα δίπλα σου; Πιο επικίνδυνο είναι να σου προκαλέσει η παρουσία της επιλόχεια κατάθλιψη παρά η απουσία της...
-
Έχετε απόλυτο δίκιο και εγώ σάστισα από το ποσό «ηλίθια» με έβγαλαν για αυτά που τους εξηγούσα, αμφισβήτησα τον εαυτό μου για να μην πληγωσω κανέναν και για να μην γίνω άδικη..οφείλω ένα ευχαριστω για αυτά που έκαναν από οικονομικής άποψης για εμένα αλλά όμως δεν τους θέλω εδώ αν έχουν τέτοιες συμπεριφορές...
-
Να τα βρήσκεις με τον άντρα σου και άσε τους γονείς να λένε, να τους παίρνετε με το μαλακό και άσε να λένε κάτι παραπάνω, γονείς είναι, άλλη ηλικία είναι , άστο να πέσει, με τον άντρα σου όμως να συζητάτε αγαπημένοι.
Με χαμόγελο και αγάπη στους γονείς. Δε πειράζει ;)
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk