Εννοώ κατά τη διάρκεια του φλερτ να ερεθίζεται όχι μόνος στην αυτό ικανοποίηση
Printable View
Εννοώ κατά τη διάρκεια του φλερτ να ερεθίζεται όχι μόνος στην αυτό ικανοποίηση
@MartinH97 @Νοσηρή φαντασία
Martin,έχω διαβάσει τα threads σου και περιμένω να μοιραστείς τους προβληματισμούς σου.Με χαρά θα προσπαθήσω να βοηθήσω.Αλλωστε τέτοιες συζητήσεις ανάμεσα σε προβληματισμενους(όπως εμείς οι 2)και μη μπορούν να γίνουν πολύ ωφέλιμες.
Όπως έχω ξαναπεί, πιστεύω ότι αυτό που μπορεί να σε διεγείρει είναι διαφορετικό απ'την ερωτική σου επιθυμία.Μπορει να τύχει να διεγερθεις από μια συγκεκριμενη κίνηση ενός ανθρώπου,από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο,από μια φάση που θα σου φανεί ελκυστική.Εν ολίγοις, από κάτι που υπό άλλες συνθήκες δε θα σου δημιουργούσε αίσθηση.Αυτο μπορεί να τυχαίνει καθώς διέγερση και επιθυμία διαφέρουν. Ή μπορεί και να δηλωνει εκδηλωση μιας τασης που εχεις(αμφιφυλοφιλια,ετεροφ υλοφιλια με τάσεις ομοφυλοφιλιας,απλό πειραματισμό και όλες οι άλλες αρκετά αναλυτικές κατηγορίες που υπάρχουν)ή καταπιεσμενο σεξουαλικο προσανατολισμο.Ή να προκυπτει απο αυθυποβολη και εξαναγκασμο στην προσπαθεια σου να καταλαβεις τι εισαι,λογω του αγχους που σε κατακλειζει.Ή και τελικά τίποτα από τα παραπάνω και απλώς να τυχαίνει.
Σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να γίνεται ενοχοποιημενα.
Δλδ μπορεί να με διεγείρει το γυναικείο σώμα και να μην έχω ερωτική επιθυμία για τις γυναίκες ; Απλά θέλω να αναφέρω πως πηγαίνω σε ειδικό ψυχίατρο που ειδικεύεται στο θέμα του σεξουαλικου προσανατολισμού και μου λέει ότι δεν είμαι γκέι . Του τα λέω όλα και μου λέει ότι έχω παραλητικες ιδέες και ιδέες συσχέτισης πάνω στο θέμα αυτό . Γτ μετά σκέφτομαι ότι αν ήταν να είμαι γκέι θα ήθελα να κοιμηθώ με άντρες κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ .
@MartinH97
Πιστεύω ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι ζήτημα προσωπικό του καθενός.Π.χ εσύ ως ανδρας μπορεί να συνάπτεις ερωτικές σχέσεις με γυναίκες,να διεγειρεσαι απο αυτες με όλους τους τροπους και να θες να κάνεις σχέση μόνο με αυτές.Το να σου αρέσει κάποιος άνδρας γενικά και αόριστα δε σε κάνει αυτομάτως gay.Ακομα και το να πας μια φορά με άτομο του ίδιου φύλου και να σου αρέσει κιόλας δε σε κάνει ομοφυλοφιλο(αυτό τουλάχιστον μου έχει πει ο δικός μου ειδικος).Μπορει,χωρίς να αποζητάς τον έρωτα απ'το ίδιο φύλο,να τύχει μια φορά να συνευρεθεις ερωτικά λογω διαφόρων συγκυριών και να σου αρέσει.Δεν πρόκειται αυτόματα για αλλαγή σεξουαλικου προσανατολισμου ή αποδοχή συγκεκαλυμμένου.Τωρα, το να αποζητάς για σχέση και σεξουαλική επαφή συνεχώς άτομα ενός συγκ φύλου ειναι αυτο που νομιζω οτι σου δίνει την αντίστοιχη σεξουαλική ταυτότητα.Νομιζω ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι ένα ιδιαίτερο φάσμα που για να καταλειξεις καπου πρέπει να συνυπολογισεις όλα τα εξής:
Α.προσωπικες εμπειριες(και με το ίδιο φύλο αν έχεις την περιέργεια ή μαλλον καλυτερα την ανάγκη να πειραματιστείς,δε χρειάζεται όλοι οι άνθρωποι να το κάνουν προφανώς)
Β.σεξουαλικη επιθυμια(οχι βεβιασμενη γιατι στην προσπαθεια αναζητησης απαντησεων μπορει να μπει το μυαλο μας στη διαδικασια να πιστευει οτι π.χ διεγειρεται απο οποιο ατομο του ιδιου φυλου δει,ενώ ποτέ δεν είχε μια τέτοια επιθυμία προηγουμένως,ή οτι παιρνει ευχαριστηση απο αυνανισμο με ομοφυλοφιλη φαντασιωση ενω αυτο γινεται εξαναγκαστικα και οχι απο αναγκη)
Γ.απενοχοποιηση και αποβολή κάθε αισθήματος ντροπής για οτιδήποτε όσον αφορά τη σεξουαλικοτητα(όχι μόνο αν είσαι ομοφυλόφιλος αλλά και αν π.χ έχεις σε κάποια φάση της ζωής σου μια ομοφυλοφιλη φαντασίωση ενώ είσαι αδιαμφισβήτητα straight)
Δ.διαχωρισμο πραγματικότητας-εμμονης(πραγματικά "σημαδια",απλή ανησυχία ή δι αταραχη προσανατολισμου φύλου??)
Ε.συνειδητοποιηση,όπως πολύ σωστά είπε η @Constantly curious σε άλλο thread,οτι αλλο ειναι οι φαντασιώσεις και αλλο η πραγματικη επιθυμία(δεν πρέπει να αισθανόμαστε ενοχικά για τις φαντασιώσεις μας ουτε απαραιτήτως σημαίνουν καταπιεσμένη σεξουαλικοτητα)
ΣΤ.τελος,μήπως υπάρχει το ενδεχόμενο καταπιεσμένου σεξουαλικου προσανατολισμου(είτε ομοφυλόφιλου είτε ετεροφυλοφιλου που έχει "αλλαξει" π.χ λογω αρνητικής εμπειρίας κ.ο.κ)
Κλείνοντας, είναι ωφέλιμο κάποιος να μιλήσει με ένα ομοφυλόφιλο άτομο το οποίο με την εμπειρία του ίσως μπορεί να βοηθήσει κάποιον που είναι μπερδεμένος να ξεκαθαρίσει.Ομως όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι τα ίδια για όλους τους ανθρώπους ούτε είναι πάντα ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά κάθε σεξουαλικου προσανατολισμου.Οποτε και κανείς δε μπορεί να σου δώσει ουσιαστική απάντηση έχει δεν έχει προσωπικες εμπειρίες στο θεμα,ξερει δεν ξερει κοσμο με συγκ σεξουαλικες προτιμησεις,είναι δεν είναι ειδικός.
Όταν λες παραλυτικές ιδέες,πώς στο έχει εξηγήσει?Ενδιαφέρομαι να μάθω.
@MartinH97
Επίσης, είναι σημαντικό να έχεις έναν ειδικό που να είναι απαλλαγμένος από οποιαδήποτε προκατάληψη.Ο κλάδος της Ψυχιατρικής πρέπει να απασχολεί ειδικούς που ειναι διατεθειμένοι να ακούσουν χωρίς να κρίκουν,να συμβουλευσουν έναν άνθρωπο ο οποίος πρέπει να αισθάνεται άνετα να τους εκμυστηρευτει και το παραμικρο και να μην αγνοουν σκοπιμως πιθανοτητες ομοφυλοφιλίας λογω προσωπικών πεποιθήσεων,γιατί έχω δυστυχώς διαβάσει ιστορίες μέχρι και εφαρμογής μεθόδων "ιασης" της ομοφυλοφιλίας!!Απαράδεκτο.
Αν θέλεις να συζητήσουμε κάτι πάνω σε προσωπικό σου thread,πες μου να μπω να σχολιάσω. :) Ελπιζω να βοηθάω έστω και λίγο μ'αυτά που λέω.
Αγαπητέ petros81
Συγχαρητήρια για την ειλικρίνεια ψυχής που έχεις!Πραγματικά χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους να μιλάνε με περίσσιο θάρρος για τα θέματα που τους απασχολούν!
Με συγχωρείς που καθυστέρησα να σου απαντήσω όμως τώρα ειμαι εδώ. :)
Η προτίμησή σου ήταν φανερή από νεαρή ηλικία και βλέπω ότι το αποδέχτηκες σιγά σιγά με αποτελεσματικότητα και θάρρος.Μπραβο σου γιατί φαίνεσαι άνθρωπος αξιοπρεπής και κανείς δεν έχει λόγο να αισθάνεται περίεργα για τις προτιμήσεις του, και όχι μόνο τις σεξουαλικές.Εκτος αν έχεις ξέρω γω την προτίμηση να σκοτώνεις που εκεί είναι δύσκολα τα πραγματα(χαχαχα!).
Λες ότι δεν αισθανοσουν άνετα με το φύλο στο οποίο είχες γεννηθει.Συμβαινει στους ανθρώπους και δε μου φαίνεται περίεργο.Λες όμως και ότι μέσα από την όμορφη εμπειρία που είχες έμαθες να αγαπάς τον εαυτό σου και έκανες αλματώδη πρόοδο σε όλα τα κομμάτια του εαυτού σου.Αρα, εγώ πιστεύω είτε ότι το μπέρδεμα σχετικά με το φύλο σου είχε ψυχολογικά αιτια(δεδομένου και του άγχους που τυχόν σε δημιουργούσαν οι σεξουαλικές σου προτιμησεις)και τελικά ο άνθρωπος αυτός σε βοήθησε να το ξεπεράσεις είτε ότι ήταν όντως υπαρκτό πρόβλημα και η θετική αυτή εμπειρία το συγκεκαλυψε(που σ'αυτό δίνω μικρότερες πιθανοτητες).Βεβαια,εσύ για τον εαυτό σου είσαι ο μόνος που πραγματικά γνωρίζει την αλήθεια και απλώς εγώ ως εξωτερικός παρατηρητής σου εκφράζω τη γνώμη μου. :) Συγγνωμη για την ερώτηση και εννοείται πως αν δεν αισθάνεσαι άνετα δε μου απαντάς,αλλά μιλάς για πατρική φιγούρα.Οι σχέσεις σου με τον πατέρα σου,αν επιτρέπεται,ήταν καλές ή αυτός ο άνθρωπος σου κάλυψε το κενό του?
Τώρα, το πρόβλημα της σεξουαλικής δυσλειτουργίας μπορεί να σου έχει δημιουργηθεί ως συνδυασμός όλων των ανησυχιών σου.Μπορει,επειδη έχεις αγχωθεί και τυχόν πληγωθεί στη ζωή σου,να το σκέφτεσαι έντονα και όταν πάει να πραγματοποιηθεί η πράξη να μη μπορείς να αποδώσεις γιατί σε απασχολει αδιάκοπα και ελέγχεις συνεχως τον εαυτό σου.Κλασικος λόγος σεξουαλικής δυσλειτουργίας.Μπορει ακόμα να μη σου ετυχε ο καταλληλος ανθρωπος γι'αυτη τη δουλεια καθως δε σημαινει οτι ακόμα και η πρώτη μας σεξουαλικη επαφη(που είναι μια πρωτογνωρη εμπειρία)θα μας κάνει απαραιτήτως να παραλυσουμε από ηδονή!Μπορεί να είναι περισσότερο διερευνητική και να σκέφτεσαι πολλά τότε που να μη σε αφήνουν να το απολαυσεις.Ή τέλος και να υφίσταται η ανησυχία σου περί του φύλου σου αλλά πιστεύω ότι αυτό θα είναι απλώς ένα πισωγύρισμα και είναι κρίμα μετά από την τόση πρόοδο που εχεις κάνει και έχεις μάθει να αγαπάς τον εαυτό σου.Οπως και να'χει έχεις χρόνο στη ζωη σου να τα ανακαλύψεις όλα!
Αντιμετωπίζω έναν προβληματισμό περί σεξουαλικου μου προσανατολισμου και παρότι δε μπορώ να εγγυηθω θετικά ή αρνητικά προς μια κατεύθυνση δε θα είχα την ανάγκη να έχω οποιαδήποτε ερωτική επαφή ή σχέση με γυναίκα.Ειναι αυτό που είπες κι εσύ.Ωστοσο στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις.Και εσύ και εγώ και ο οποιοσδήποτε άλλος αν αισθανθεί ΑΛΗΘΙΝΗ ανάγκη είναι ελεύθερος να δοκιμάσει.
Σ'ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να διατυπώσεις την αναλυτική και χαρισματική σου σκέψη για τη περίπτωσή μου. Μου αρέσει να γράφω εδώ και ειδικά εσύ αποτέλεσες κίνητρο ώστε να ξεθάψω μερικά στοιχεία του εαυτού μου που σίγουρα θα αποτελέσουν θέμα προς συζήτηση με τον ψυχίατρό μου στην επόμενη συνάντηση. Είναι σπάνιο να λαμβάνω εμπεριστατωμένες απαντήσεις εδώ μέσα και χαίρομαι που είσαι εξαίρεση :), απάλυνες κάπως το αίσθημα μοναξιάς που έχω τελευταία και μου άναψες μια σπίθα ώστε να βγω απο την εσωστρέφεια και να εκφραστώ
Δεν ξέρω αν με γνώρισες εδώ ή σε άλλα threads, αλλά έπαθα ψυχωσικό επεισόδιο πριν 2.5 χρόνια και δυστυχώς έχυσα την καρδάρα με το γάλα σχετικά με τη δουλειά που έκανα με τον εαυτό μου, τώρα είμαι σε αγωγή με πολύ χαμηλή δοσολογία αντιψυχωσικού. Η ψύχωση δυστυχώς σε κατακερματίζει και σε κάνει χίλια κομμάτια, έπειτα η αγωγή είναι δύσκολη, υπάρχουν παρενέργειες και χάνει κάποιος την ενέργεια
Τώρα ως προς τα σχόλια σου, η θετική εμπειρία που είχα με το παιδί που τότε ήταν 27 και εγώ 17, έχεις δίκιο που λες οτι δεν συγκάλυψε απλά το πρόβλημα ταυτότητας φύλου. η εμπειρία αυτή ήταν ένα ισχυρό σοκ, απο αυτά που σε αλλάζουν εξολοκλήρου και σε ανακαινίζουν ριζικά.
Οι σχέσεις μου με τον πατέρα μου ήταν καλές αλλά ανύπαρκτες, δεν υπέστη κάποια κακοποίηση αλλά ήταν διαρκώς απών απο τη ζωή μου
έχεις δίκιο ότι το άγχος είναι κλασικός λόγος σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Πέτυχες διάνα, είχα πληγωθεί απο τον πρώτο μου έρωτα και είχα μια υπαρξιακή αγωνία πως θα ανταποκριθώ σεξουαλικά με άλλους στο μέλλον ώστε να μην είμαι μόνος
Ευχαριστω!
@petros81
Χαίρομαι απίστευτα που βοήθησα με τον οποιοδηποτε τροπο!! :) Δεν ειμαι ειδικός και αυτα που λεω μπορει να μην είναι απαραιτητως σωστα αλλα θελω να αφιερωνω χρονο στους ανθρωπους,να προσεχω τι λενε,πως αισθάνονται και να προσπαθώ να βοηθώ όπως θα ήθελα κι εμένα αντιστοιχα κάποιος να με βοηθήσει.
Σε γνώρισα σ'αυτό το thread για πρώτη φορά.Αν θα ήθελες να συζητήσουμε και σε κάποιο προσωπικό σου thread,μου το λες.Πολυ ευχαρίστως!! :)
Ειναι μια δύσκολη κατάσταση αυτή που βιώνεις αλλά έχεις αποδείξει επανειλημμένα στον εαυτό σου τη δύναμη που έχεις!Οπότε, λίγη υπομονή ακόμα.Αλλωστε,όπως και σε οτιδήποτε στη ζωη(όπως και στην Οικονομία,"Καλημέρα Ελλάδα!" Χαχαχαχα!!)ισχύει η "μέθοδος του ελατηριου",δλδ ξεκινάμε από μια σταδιακή πορεία ανόδου και φτάνουμε στην κορύφωση και την απόλυτη επιτυχία-ευτυχία και μετά,όπως είναι φυσικό,ακολουθεί μια περίοδος πτώσης μέχρι να φτάσεις στο 0 και ν'αρχισεις απ'την αρχή για την κορυφή ΞΑΝΑ!Κι εσύ πιστεύω πως είσαι σε καλό δρόμο.Απλα ανεβαίνεις τη δύσβατη ανηφόρα ξανά.
Όσον αφορά αυτό που λες για τον πατέρα σου,πιστεύω ότι όταν διεκδικείς έναν άνθρωπο για ερωτικοσυναισθηματικη σχεδη δεν ειναι για να καλυψεις ενα κενο.Το κενό θα το κάλυπτες αν διεκδικούσες κάποιον μόνο για μια μορφή σχέσης χωρίς ερωτικό στοιχείο και μόνο με χαρακτηριστικά που θα σου έδιναν την πατρική στοργή.Οποτε,δε νομίζω ότι οι ερωτικοσυναισθηματικες σχέσεις που συνάπτουμε στη ζωη μας με τους συντροφους μας πραγματοποιούνται για κάλυψη γονεϊκής απουσίας.Μπορει σε ένα βαθμό να σου παρέχουν κάποια στοιχεία που σου λείπουν αλλά αυτοσκοπός δεν πιστεύω πως είναι αυτός.Οποτε, είσαι απόλυτα οκ και ως προς αυτό!
Παραλυτικες ιδέες δλδ ότι κάνω μια σκέψη ή αλλιώς έχω μια ιδέα η οποία μου παραλύει το σώμα μου και είμαι εκτός περιβάλλοντος . Όσο αφορά εμένα και την δική μου περίπτωση σταδιακά στα χρόνια μου αυνανιζομουν με ιδέες ομοφυλοφιλικές ότι κάνω στοματικό συγκεκριμένα ( πράγμα που όταν τελειωνα ξενερωνα και έλεγα τι μαλακίες κάνω ) . Σε μικρή ηλικία γύρω στα 10 είχα κάνει στοματικό σε δύο παιδιά πάνω κάτω της ίδιας ηλικίας . Οπότε η ιδέα ότι κάνω στοματικό σε κάποιον νομίζω πως με άναβε . Από κοντά όμως ποτέ δεν είπα άντε να του πάρω ( συγνώμη για την έκφραση ) μια πίπα γιατί δεν ήθελα να συμβεί . Αλλά οι φαντασιώσεις εκεί . Φτάνω λοιπόν στα 18 όπου συνευρισκομαι και με μια κοπέλα για πρώτη φορά αλλα πρώτου γίνει το οτιδήποτε αυνανιστηκα 4 φορές οπότε δεν είχα καλή στύση . Αυτό με την στύση με ακολούθησε αρκετό καιρό και στις επόμενες μου σχέσεις όπου κατά τη διάρκεια της διείσδυσης είχα σκαμπανεβάσματα . Να προσθέσω ότι κατά τα προκαταρκτικά είχα καλή στύση και μπορεί να γινομουν σκληρός και μόνο με ένα φιλί . Αλλά με το που έβρισκε λιμάνι το καράβι πεφταν οι άγκυρες ????. Πηγαίνω σε ειδικό και μου λέει πως δεν είμαι γκέι και επειδή έχω θέματα εμπιστοσύνης ρώτησα και δεύτερο ειδικό και μου είπε ακριβώς το ίδιο . Τα λέω όλα στον ψυχίατρο μου .
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως όταν θα μιλήσω σε μια κοπέλα ( θα την χουφτωσω λίγο χεχε ) ερεθιζομαι και ανάβω ενώ αν τύχει κάποιος άντρας να με χουφτωσει ( πάνω στο χαβαλε ) δεν ανάβω και μου φαίνεται αδιάφορο . Παρόλα αυτά νιώθω πως ο κόσμος με θεωρεί γκέι χωρίς να πω πως έχω κάποια θηλυπρεπή συμπεριφορά . Νιώθω πολλές φορές αμήχανα όταν μου μιλάνε για κοπέλες . Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει
@MartinH97 ,
Θες τη γνώμη μου?Πρέπει να σου έχω απαντήσει και σε ένα από τα threads σου.Δεν ξέρω αν το έχεις δει.
Προσωπικά θεωρώ ότι οι πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες ενός ανθρώπου δεν είναι τελεσίδικες για το σεξουαλικό του προσανατολισμό.Οι δικές σου έτυχε να είναι με άνδρα και μάλιστα σε ανώριμη ηλικία που δεν ήξερες ίσως ακριβώς τί ήθελες.Και δεν εισαι ο μονος,πιστεψε με,καθως υπαρχουν πολλοι ανδρες και γυναικες με πρωτη τους σεξουαλικη εμπειρια την ομοφυλοφιλικη(ολοκληρωμεν� � ή μη).Και μάλιστα,αν θυμάμαι καλά,στην περίπτωσή σου ηταν υπό μορφή εκβιασμού.Οποτε και θεωρώ πως είναι λογικό αυτό το οποίο μέχρι τότε είχες γνωρίσει ως σεξουαλική ικανοποίηση να σε παρέπεμψε σε αυνανισμό με ομοφυλόφιλες φαντασιώσεις.Απο κει και πέρα,λες πως σου αρέσουν οι γυναικες(σαν πλάσματα,για σχέση και για ερωτα)και απλώς εμφανίζεις σεξουαλική δυσλειτουργία,όπως επίσης τόσοι άλλοι άνδρες και γυναίκες.Εχεις σκεφτεί ότι μπορεί αυτές ακριβώς οι πρώτες σου εμπειρίες υποσυνείδητα να σε αγχώνουν και να μη μπορείς να λειτουργήσεις?Εγώ πιστεύω,πως αν και εφόσον είσαι πλήρως απενοχοποιημενος προς την ομοφυλοφιλία,και εντούτοις η σεξουαλική σου ταυτότητα κλείνει ευσυνείδητα στην ετεροφυλοφιλια και όχι από φόβο,έτσι θα είναι.Βεβαια,θα μπορούσες να εχεις και καποιες τασεις προς την ομοφυλοφιλία,υπό την έννοια να σου αρέσουν κάποιες ανδρικές φιγούρες αισθητηριακά και όχι από ανάγκη να κάνεις έρωτα μαζί τους.Ή και ακόμα και να κάνεις σεξ.
Απο την άλλη,θα ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι οκ με το ενδεχόμενο να είσαι αμφιφυλοφιλος ή ομοφυλοφιλος(Που δεν πιστεύω πως είσαι ομοφυλοφιλος.Το πολυ,βλεπω με τη δικη μου κριση,να εισαι αμφι και ουτε καν,ισως ετεροφυλοφιλος με απλη περιεργεια ή τασεις ομοφυλοφιλιας:Υπαρχουν διαφορες διαβαθμισεις της κλίμακας Kinsey που μπορεις να δεις μονος σου για να καταλειξεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ στα συμπεράσματά σου.Δεν ειμαι ειδικος ουτε ψυχολογιας ουτε σε θεματα σεξουαλικού προσανατολισμού,απλώς σου λεω τα πραγματα οπως βλέπω ότι μπορεί να είναι.Μπορει να περνάς μια φάση,μπορεί να έχεις μια ελαφρά κλίση προς τον άλλο σεξουαλικό προσανατολισμο,μπορει απλά να σου τραβούν το ενδιαφέρον κάποιοι άνδρες και να έχεις φαντασιώσεις για τις οποίες δεν εισαι υποχρεωμένος να λογοδοτήσεις σε κανέναν και ούτε και στον εαυτό σου.Σε κάποιους ανθρώπους μπορεί να αρέσει να φαντασιώνονται το διαφορετικό από αυτό που κάνουν χωρίς όμως να έχουν την επιθυμία να το δοκιμάσουν: το έχω διαβάσει αυτό από κάποιον άλλο σε άλλο thread).
Πάντως, όλα όσα κάνουμε εδώ είναι υποθέσεις βάση της λογικής και κανείς δε μπορεί να σου πει με βεβαιότητα κάτι γι'αυτό το σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης προσωπικότητας που λέγεται σεξουαλικοτητα.Μπορει πολλές φορές και ο ίδιος σου ο εαυτός να μην είναι σίγουρος.Παντως, θα σου ελεγα όχι να προσπαθήσεις να διώξεις τη σκέψη,αλλά να την αφήσεις να κάνει τον κύκλο της,όταν σου έρχεται να σκέφτεσαι πράγματα που σε χαροποιουν για να χαλαρωνεις, γιατί μόνο έτσι θα καταπολεμήσεις τελικά αυτό το άγχος.Και ο,τι είναι να γίνει,θα γίνει.Μπορει να σου έρθει μια επιθυμία και να τη δεχτείς ή να την καταπολεμήσεις.Στο χέρι σου είναι.Αλλωστε όπως έχει υποστηρίξει ένα μέλος του forum(στο περίπου παραθέτω τα λόγια του/της): "Τι πάει να πει φοβάμαι ότι ειμαι ομοφυλόφιλος και δε θέλω?Ο,τι δε θες να είσαι, απλά δεν είσαι." Πέρα από περιπτώσεις που δε μπορούν να λειτουργήσουν καθόλου με το αντίθετο φύλο σε κανένα επίπεδο.Πραγμα που δεν ισχύει στην περίπτωσή σου και σε παρακαλώ μην πείσεις τον εαυτό σου για το τί είσαι από φόβο.Ασε το χρόνο να κυλήσει χωρίς να αγωνιάς για το αύριο αλλά σκεπτόμενος το σήμερα.
Νομίζω κάτι σχετικό έχεις αναφέρει,συγχώρεσέ με αν δε θυμάμαι σωστά και αν θες μου απαντάς,έχεις κάποια σχέση αυτή την στιγμή στη ζωή σου η οποία θα μπορούσε να σε βοηθήσει?
@MartinH97 ,
Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι κακο καθώς σου παρέχει το χρόνο να σκεφτείς πράγματα για τον εαυτό σου,να πειραματιστείς ενδεχομένως,και να χαλαρώσεις ώστε να είσαι,όταν έρθει η στιγμή,έτοιμος για σχέση.Θα ήταν πιο πιεστικό να σε είχε πιάσει αυτή η ανησυχία όντας σε σχέση,οπότε και μπορεί να πιέζεσαι παραπάνω και να νοιώθεις ενοχικά απέναντι στο σύντροφό σου.
Εγώ πιστεύω πως επειδή η οποιαδήποτε επαφή με γυναικα(σεξουαλική ή συναισθηματική-σχέσης)είναι αυτό που ζητάς και θέλεις,θα έρθει από μόνο του.Αλλωστε και ένας σίγουρος για το σεξουαλικό του προσανατολισμό άνθρωπος όταν ψάχνει ως αυτοσκοπό ταίρι πιθανότατα δε βρίσκει και έρχεται σε αυτόν κάποια που θα είναι χαλαρός και δε θα το πολυσκεφτεται,έρχεται λοιπον με τρόπο αβίαστο και φυσικό.Πιστευω ότι έχεις πολλά να προσφέρεις σε μια σχέση και μη σε φοβίζει οποιαδήποτε πιθανή δυσλειτουργία.Οσο το σκέφτεσαι,τόσο και δε θα υποχωρεί.Οταν βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο θα καταλαβει(και δυσλειτουργία να υπάρξει)και θα το δουλέψετε μαζί. :) Και τέλος πιστεύω πως θα πρέπει με τους-τις συντρόφους μας να αισθανόμαστε άνετα να συζητάμε τα παντα(εφόσον το θέλουμε και οι ίδιοι βεβαια),οπότε μέχρι και(ΝΑΙ!)τους σεξουαλικους προβληματισμούς μας.
Δε μου απάντησες όμως.Πως θα σε έκανε να αισθανθείς το ενδεχόμενο να ήσουν αμφιφυλοφιλος ή τέλος πάντων κάποιου άλλου σεξουαλικου προσανατολισμού?
Τσεκαρε λιγο τα προσωπικα σου μηνυματα
Είναι κάτι το οποίο δεν θέλω , τον εαυτό μου τον σκέφτομαι σε μια σχέση με μια κοπέλα που θα δίνει και θα παίρνει . Οι ειδικοί μου λένε πως είμαι ετεροφυλόφιλος απλά κάποιες φορές νιώθω ότι κάτι συμβαίνει με εμένα και μπαίνω σ προβληματισμούς . Στα προσωπικά μου μηνύματα δεν έχω κάτι