Δε μπορώ να πιστέψω σε κάτι που δεν μπορεί να αποδειχθεί....Με την πάροδο των χρόνων έγινε βέβαια αυτό,γιατί εγώ όπως κ πολλοί,φάγαμε ενα πλύσιμο εγκεφάλου με τη θρησκεία.
Printable View
Πώς ξέρεις ότι το πλύσιμο εγκεφάλου δεν είναι το ότι δεν υπάρχει τίποτα?
Τι σημαίνει αποδειχθεί? Στην πραγματικότητα τίποτα δεν έχει αποδειχθεί, είναι όλα στα πλαίσια της αντίληψης μας.
Αλλά ας πάρουμε κάτι πιο απλό, πριν αποδειχτεί ο ήλιος τι είναι κτλ. Δεν έκαιγε? Δεν υπήρχε? Δε πιστεύανε στην ύπαρξη του και τις δυνατότητες του να δώσει φως?
Στη θρησκεία μας τις αποδείξεις τις ζεις, τις αισθάνεσαι, δε τις γράφεις σε ένα χαρτί.
Δηλαδή εσύ έχεις δει με ταατια σου αποδείξεις για την ύπαρξη του Κρόνου?
Για την πυρηνική ενέργεια? Κτλ.
Απλά εμπιστεύεσαι άλλους που έχουν δει αποδείξεις.
Γιατί να σε πείθει πιο πολύ η απόδειξη (που μπορεί να είναι και εσφαλμένη καμιά φορά) και όχι το βίωμα? Αυτό που ζεις δηλαδή.
Πλύση εγκεφάλου δεν μου έγινε για την αθεΐα πολύ απλά γιατί όλοι τριγύρω μου πιστεύουν και μάλιστα αρκετά.Το ότι υπάρχει ο κρόνος είναι αποδεδειγμένο,για τον θεό και τις θρησκείες δεν υπάρχει τίποτα.Βασικά ψέμματα.Υπάρχει αισχροκέρδια.Είναι το μόνο που γίνεται με τις εκκλησίες και τις θρησκείες.Χρυσοπληρώνοντα� � οι τράγοι..
? Φοβία θανάτου είδα ότι γράφεις, οπότε φαντάζομαι ότι χρειάζεται συμφιλίωση με την ιδέα του θανάτου , αυτό κατά τη γνώμη μου περνάει από την συμφιλίωση με τον Θεό, καθότι δε νομίζω ότι η επιστήμη βοηθάει σε αυτή τη μάχη. Αλλά οκ αν μοιάζει άσκοπη, ... No problem. :)
[emoji850]
Ναι αλλά πώς σκέφτεσαι να το προσεγγίσεις το πρόβλημα? Το έγραψες γιατί σε απασχολεί , δεν έχει κάποια σκέψη επίλυσης?
Εγώ πχ θα σκεφτόμουν να δω τι έχουν τι κάνουν αυτοί που δε φοβούνται. Έχω απομονώσει και καταλήξει σε κάποιες ομάδες με κάποια χαρακτηριστικά.
Θα το αφήσεις έτσι στον αέρα?
Σκοπεύω να το αναφέρω στον ψυχίατρο να δω κ τη δική του γνώμη μιας που είναι κ ψυχαναλυτης... Δε ξερω, ίσως νσ μη το ξεπερασω και πότε. Φοβια είναι δεν ελέγχεται
Παραδόξως δε φοβάμαι καθόλου αρρώστιες.. Εχω να παω σε γιατρο χρόνια.. Και που αρρωσταινω κουμπωνω μόνη μου φαρμακα, τα καλα του να έχεις γνώσεις
κανεις δε μπορει να δεχτει ενα πραγμα αν δεν ειναι επιρεπεις σε αυτο ετσι οπως το πας ξεκαθαριζεις οτι δε θελεις να πιστεψεις και αν δε θες εγω δε μπορω να σου αλαξω γνωμη η αληθεια ειναι οτι το φως καταστρεφει την επιφανεια και φωτιζει το εσωτερικο
Να που συμφωνώ με τον @αλεξανδρος_77 :) σωστός.
Όντως παράδοξο @φαντασια , αφού υπάρχουν αρρώστιες θανατηφόρες , δε το ανέφερες ποτέ στον ψυχο ?
Αν μιλούσες μα κάποιον από τον άλλο κόσμο, θα τον πίστευες? Θα πίστευες αυτό που είδες? ( Αποδείξεις θα ζητούσες ? [emoji39] ) Πώς θα ένιωθες άραγε?
Η ερώτηση που θα του έκανα είναι: " πες μου πιο είναι το σημαντικότερο που πρέπει να ξέρω" [emoji3]