Originally Posted by
elisabet
Αν θες να σου μιλήσω ειλικρινά γιατί το πάμε γύρω γύρω το θέμα και δεν μου αρέσει...ξέρεις τι αίσθηση μου δίνεις;
Είναι σα να έχεις χτίσει έναν πύργο στην άμμο, τον έχεις κάνει πανέμορφο,μεγάλο, εντυπωσιακό και καμαρώνεις και είσαι περήφανη για αυτόν. Ξέρεις όμως πως είναι απλά ένας πύργος στην άμμο και εύκολα θα διαλυθεί με το πιο μικρό κυματάκι.
Αυτή είναι η "ευτυχία" που έχεις φτιάξει. Έκανες αλλαγές στην εμφάνιση σου, στις παρέες σου κτλ και σου αξίζουν μπράβο για αυτά, αλλά ξέρεις μέσα σου πως τίποτα από αυτά δεν αρκεί και δεν θα είναι εκεί για πάντα. Το παραμικρό αρνητικό σχόλιο είναι ικανό να σου χαλάσει την μέρα γιατί μέσα σου ξέρεις πως είναι απλά ένας πύργος στην άμμο και εύκολα διαλύεται παρόλο τον κόπο που έκανες για να τον φτιάξεις. Η "ευτυχία" σου είναι στην ουσία μόνο τα καλά σχόλια των άλλων, γιαυτό τα κάνεις όλα, για να ακούσεις τις καλές κουβέντες που σου έλειψαν. Είναι εντυπωσιακό ότι σε όλη την περιγραφή της "ευτυχίας" σου δεν περιλαμβάνεται πουθενά ένα συναίσθημα δικό σου παρά μόνο τα συναισθήματα που σου προκαλούνται από τον θαυμασμό των άλλων. Ακούω καλά σχόλια για την εμφάνιση μου, μου την πέφτουν διάφοροι κτλ. Όλα αυτά είναι οι άλλοι. Εσύ που είσαι;;;
Ακόμα και η χρήση της λέξης "ευτυχία" ακούγεται γελοία. Κανείς δεν είναι ευτυχισμένος. Μόνο στιγμές ευτυχίας ζούμε όλοι. Το γεγονός ότι εσύ το τονίζεις με τόση επιμονή, δείχνει ακόμα περισσότερο την ανάγκη σου να το πιστέψεις.
Θεωρώ ότι χρειάζεται να ζητήσεις βοήθεια από ειδικό τώρα που είναι νωρίς ακόμα (νομίζω είσαι μικρή ακόμα) πριν πάει όλη η ζωή σου στράφι. Πρέπει να λύσεις τα απωθημένα που κουβαλάς και να μάθεις να αναζητάς την ευτυχία εκεί που πραγματικά σε γεμίζει,ανεξάρτητα από τους άλλους. Και τότε καθόλου δεν θα φοβάσαι την απόρριψη και την κριτική. Όταν το μέσα μας είναι γεμάτο, δεν κρεμόμαστε από τα χείλη των άλλων για να πάρουμε μια σταγόνα ικανοποίησης.