Originally Posted by
Sonia
Εγώ Remedy δεν είπα ότι το σκηνικό με το ψέμα για την κοπελιά ήταν από μόνο του αιτία χωρισμού, είπα ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. ΚΑι η ίδια η θεματοθέτρια αφορμή το περιγράφει, όχι αιτία. Άρα ποια είναι η αιτία; Μπορεί να ισχύει κι αυτό που λες ότι το αγόρι της πλέον παίζει αλλού, μπορεί όμως και απλά να συνέβη αυτό που γράφω εγώ: Η κοπέλα να του τα έπρηζε από δικές τις ανασφάλειες και να ξενέρωσε εντελώς.(Ίσως και μετά να άρχισε να παίζει αλλού. Αν και αφού η Ελπίδα είναι σίγουρη ότι δεν είναι εκεί το θέμα και η ίδια παρουσιάζει ότι το μόνο πρόβλημα στη σχέση ήταν η δική της πίεση. Εγώ από αυτά που διαβάζω βγάζω συμπέρασμα.)
Μου έχει τύχει κάτι τέτοιο παλιότερα και όταν ο άλλος δεν κατάλαβε μία, δεν κατάλαβε δύο, χαίρω πολύ, πάνε και τα αισθήματα περίπατο και τα πάντα. Είναι θέμα αξιοπρέπειας από κάποιο σημείο και μετά και ψυχικής ισορροπίας και δεν υπάρχει τίποτα το πιο ντεκαβλέ από το να προσπαθεί ο άνθρωπός σου να σε τσεκάρει ή να κρέμεται από πάνω σου και να κάνει ζήλιες στις παρέες σου. Αφού ήδη είχα συζητήσει ότι η καχυποψία του άλλου με πληγώνει, ότι η ανασφάλειά του δεν έχει βάση, αφού έλεγε το καταλάβαινε αλλά έκανε τα ίδια, χαίρω πολύ, πήρε φύλλο πορείας και ησύχασε. Και τι να του αναλύσω αφού δεν καταλάβαινε δηλαδή; "Ωραία τα αισθήματα, αλλά έχω κι εγώ ένα σωρό άλλα προβλήματα και η σχέση είναι να μας στηρίζει και να μας αποφορτίζει, όχι να μας πιέζει, άντε γειά" του είπα. Να καθήσω να το αναλύσω με λεπτομέρεια το ήδη αναλυμένο χίλιες φορές, δεν είχε νόημα. Το τι κράτησε αυτός είναι άλλο θέμα από όλο αυτό, κι εκείνος σε κοινούς γνωστούς άλλα αντ' άλλων μετέφερε μετά.