DEN JERV AN PREPEI NA TO PEIS SE GIATRO P SE DINEI K ALLOPERIDIN...PANTWS SOBARO EINAI NA KRATAS EPIFYLAKSEIS Κ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΑΡΡΟΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ.
Printable View
DEN JERV AN PREPEI NA TO PEIS SE GIATRO P SE DINEI K ALLOPERIDIN...PANTWS SOBARO EINAI NA KRATAS EPIFYLAKSEIS Κ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΑΡΡΟΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ.
MHN TON AFHSEIS TON GIATRO PANTVS NA PISTEYEI OTI H MEIVSH TOY ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΡΙΣΠΕΝΤΑΛ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ,ΠΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ Π ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΦΩΝΕΣ...ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΠΤ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΑΣΗ ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΣ ΦΩΝΕΣ...ΥΠΟΜΟΝΗ
Είναι βελτίωση boo και μπράβο σου.Όι περισσότεροι περνάμε άσχημα αλλά πρέπει να βλέπου και τις θετικές αλλαγές!Φυσικά να το πείς στν ψυχολόγο και το γιατρό σου.Πρέπει να ξέρουν.Βάλε δύναμη μέσα σου και θα δεις ακόμα καλύτερα τα πράγματα.Αυτό ναι είναι βελτίωση.Και μην το ψυρίζεις και πολύ ζήσε το.Εύχομαι να παραμείνουν έτσι τα πράγματα και να πάνε και ακόμα καλύτερα.Μπράβο σου!
ΠΑΙΔΙΑ δεν ξερω αμα γενικα η ψυχωση εχει ιαση(π ελπιζω κ εγω) αλλα να ξερουμε(εγω το ξερω εκ πειρας κ οχι εκ του ασφαλους) οτι ο υποτροπιασμος στην αρχη μας κανει κ χαιρομαστε.αυτο το λεω οχι για να φοβομαστε αλλα για να εχουμε στο πισω μερος του μυαλου την επιφυλακτικοτητα π μας εγγυαται να μην μας τυχει το πιο κακο π υπαρχει στην ψυχωση την ακουσια νοσηλεια...χτυπα ξυλο ειναι...
Παιδιά συγγνώμη που γράφω εδώ απλά είμαι πολύ αγχωμένος και δεν θέλω να μπω στο Google φοβάμαι μήπως έχω σχιζοφρένεια η μήπως αποκτήσω η σχιζοφρένεια η ψύχωση μπορείτε κάπως να μου πείτε τη συμπτώματα έχει? Αυτό που έχω εγώ είναι άγχος χωρις λογο η δυσκολία σιγκεντροσις η μερικές φορές κάνω κάποιες κίνησης και σκέφτομαι μήπως φάνηκαν παράξενες τέτοια πράγματα
Η ψυχωση ειναι απωλεια επαφης με την πραγματικοτητα.αμα εχεις ενεργη ψυχωση δεν καταλαβαινεις οτι αυτα που λες και κανεις ειναι παραλογα.εγω οταν ημουν σε ενεργη ψυχωση κυκλοφορουσα στα λεωφορεια και γελαγα μονος μου δυνατα λες και μου ειπαν το πιο αστειο ανεκδοτο.ο λογος ηταν οτι εβλεπα τους αλλους ανθρωπους να εχουν περιεργες φατσες και οτι αυτοι ειχαν χαζεψει και τρελαθει.αντι να καταλαβω οτι ειχα εγω το προβλημα πιστευα οτι το ειχαν ολοι οι υπολοιποι εκτος απο εμενα.
Οταν επαθα ψυχωτικη κριση εχανα το οπτικο πεδιο μπροστα μου και εβλεπα τις σκεψεις μου.ημουν σε κριση μου ερχοταν να πηδηξω απο το μπαλκονι μου λεγε η μανα μου πηγε να κανεις ενα μπανιο και ειδα μπροστα τα ματια μου οτι αν πηγαινα για μπανιο θα με εσφαζε η μανα μου με κουζινομαχαιρο σαν να βλεπω ταινια μπροστα μου.επισης εβλεπα τις εικονες στο σπιτι και ηθελα να πεσω κατω να σπαρταραω για να φυγουν τα δαιμονια απο μεσα μου και αλλα πολλα παραληρητικες ιδεες διωξης,αναφορας,μεγαλειου,� �ρησκευτικου παραληρηματος,αυτοκτονικο� � ιδεασμου και αποπειρα αυτοκτονιας,εξαιρετικα υπερβολικο αγχος με το στομα να στεγνωσει απο σαλιο αφου φωναζα σε κατασταση αμοκ στους δρομους με ενα σταυρο στο χερι,πενθημερες αυπνιες διχως ουτε λεπτο υπνου εκλεισα δηλαδη 5 ημερες χωρις καθολου υπνο παρολο που επαιρνα ενα αντιψυχωτικο το seroquel σε 100 mg,απιστευτη διεγερση,ειχα εξαιρετικα μεγαλη δυναμη στο επεισοδιο αφου εσπασα με τα χερια μου το ρολοι χειρος μου με το ενα χερι για την ακριβεια και ετσι κατεληξα νοσηλευομενος σε ψυχιατρικη κλινικη.τα εχω ξαναγραψει αυτα σε αυτο το φορουμ αμα αναζητουσες παλιοτερα θεματα θα τα διαβαζες απλα θελει ψαξιμο να τα βρεις
πηγα στη ψυχολογο.η αποψη της ηταν πως καπως ετσι ειναι η ιαση..ας πιστευω οτι θελω.το οτι ξεχναω αυτες τις σκεψεις και οτι ειμαι σχετικα λειτουργικη ειναι πολυ καλο.ο καθενας εχει διαφορετικη αποψη για τον κοσμο οποτε δεν πειραζει που εγω μπορει να πιστευω οτι θελω.αυτα καταλαβα τουλαχιστον απο αυτα που ειπαμε.
περιμενω σε 2 εβδομαδες να παω και σο γιατρο.να δω τι θα μου πει κι αυτος.
εσεις πιστευετε πως ειχε δικιο η ψυχολογος?
Ε ναι αν πιστευεις σε κατι χωρις να σε επηρεάζει πολύ, που το πρόβλημα? Όλοι πιστεύουμε σε διάφορα πραγματα που καμια φορα δεν εχουν σχεση με την πραγματικότητα, ακόμα και οι προσδοκίες που έχουμε στη ζωή μας πολλες φορές είναι ό,τι ναναι :)
Όσο για την ηλικια... να σου πω οτι αν εισαι μεγαλύτερη όπως λες είσαι ΠΙΟ "πολυτίμη" φυσικά θα θέλουν να κανουν παρέα μαζί σου ... αν δε σου μιλάνε τόσο εύκολα είναι γιατι πιστεύουν οτι εσυ μπορει να μη θελεις να ασχοληθεις με τα μικρα ;) και δίκιο έχουν .. πολλες φορές λεμε .. ε αστο που να μπλεκω με το μικρό (φιλικά ή και κάτι άλλο) ανωριμο θα είναι θα πρέπει να εξηγώ τα αυτονόητα. Αρα όχι απλα δεν εχεις πρόβλημα σε αυτο... αλλα εχεις πλεονέκτημα :)
Διάβασμα τωρα, αλλά με life/balance.
Γεια σου μπου
Εγώ συμφωνώ με την ψυχολόγο σου. Εφόσον μπορείς και ζεις φυσιολογικά και είσαι λειτουργική , τι σημασία έχει τι πιστεύεις; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε διάφορα, όταν αυτό δεν εμποδίζει την καθημερινότητα τους, όλα οκ!
Όταν θα πας στον γιατρό σου να του πεις οπωσδήποτε ακριβώς πώς είσαι! Μην κρύβεις πράγματα από τον γιατρό γιατί αλλιώς δεν μπορεί να σε βοηθήσει με τις δοσολογίες κτλ. Αν πχ εσύ έχεις μερικά επεισόδια με φωνές και δεν του τα πεις, κι αυτός θεωρήσει πως όλα είναι οκ κ σου μειώσει κι άλλο κάποιο χάπι και πάθεις υποτροπή τι θα γίνει;;; Μην το ρισκάρεις αυτό! Ο γιατρος προσπαθεί να σου ρυθμίζει τις δοσολογίες και βασίζεται σε αυτά που του λες εσύ για την κατάσταση, αν εσυ του λες ψέματα δεν θα μπορεί να κάνει σωστά την δουλεια του.
Εφόσον σου είπε κι ο ίδιος ότι μερικά πράγματα μπορεί να δεις, φαντάζομαι πως δεν πειράζουν τα μικροεπεισόδια με τις φωνές....αλλά εμείς δεν είμαστε γιατροί μπου. Ουτε κανείς μας εδώ, ούτε εσύ. Ο γιατρός πρέπει να κρίνει. Να εισαι όσο πιο ειλικρινής μπορείς μαζί του, μην φοβάσαι. Εδώ πριν άκουγες φωνές όλη μέρα και δεν χρειάστηκε νοσηλεία, θα χρειαστεί τώρα;;;
Συνέχισε την καλη προσπάθεια :)
ΡΕΣΥ ΜΠΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΗΝ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣ Κ ΦΩΝΕΣ(ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΓΤ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ)?ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ Κ ΝΑ ΣΕ ΕΙΠΕ ΙΑΣΗ...ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΣΥ ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΟΥ ΣΤΡΑΒΑ ΚΟΥΤΣΑ ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Κ ΣΕ ΙΑΣΗ...
ευχαριστω για τις απανησεις παιδια!
αυτα που μου λετε αυα μου ειπε και εκεινη!
ο καθενας μας μπορει να πιστευει οτιδηποτε χωρις να πασχουν απο κατι ψυχολογικο.ειναι ετσι η θεωρηση τους για τον κοσμο πολλες φορες εξωπραγματικος.
ετσι μου ειπε οτι αν δεν με επηρεαζει το σκεπτικο μου ολα καλα και μπορουμε να μιλαμε για τα πρωτα βηματα ιασης
αυριο εχω ραντεβου με το γιατρο.θα του τα πω ολα να δουμε τι θα πει κι αυτος.ο γιατρος μου ειχε πει οτι καποια συμπτωματα θα υπαρχουν αλλα θα ειναι μικρα και δε στεκομαστε σε αυτα.ειναι οκ.για να δουμε τι θα πει αυριο..
μπραβο σου ΜΠΟΥ!!! χαιρομαι πολυ για εσενα !! ειδες?? που σε επερνε απο κατω? ειδες? υπομονη ειναι το μυστικο τελικα! ΥΠΟΜΟΝΗ! και να ακολουθεις την θεραπεια κατα γραμμα και ανα λεπτο!! αρα ΜΠΟΥ! δεν πρεπει να ξεθαρευεις και να γινεσαι ελαστικη με την θεραπεια, ουτες με τα φαρμακα, το οτι ειδες καλα αποτελλεσματα δεν σημαινει οτι τελειωσε! ετσι?
ΜΠΟΥ, οσο για τις μικρες υποτροπες , μην τις αφηνεις να σε χαλανε, αφου εχεις πλεον την αντιλιψη του συμβαντος καλο ειναι να μπορεις να μειωσεις το αγχος σου εκεινη την στιγμη, διοτις αυτο ειναι που φερνει την ψυχωση, αφου οπως ξερουμε η ψυχωση στην δικη σου παθηση συμβαινει με το αγχος λογο των παραισθησεων.
Δεν μπορει κανενας φυσιολογικος ανθρωπος να αντιληφθει ,και να αποβαλει τις παραισθησεις! Αρα ΜΠΟΥ μην νιωθεις μειονεκτικα.Τα προβληματα που προκειπτουν απο μερικες ασθενειες δεν ειναι αναγκη να μας βρησκουν σε εναν συνεχη πολεμο ! σε μια μαχη που να χουμε σκοπο να τα αποβαλουμε ! πρεπει να συμφιλιοθουμαι με αυτα, να παρεις αποφαση δλδη ΜΠΟΥ πως υπαρχουν και ειναι εκει, να ζεις με αυτα χωρις να σε τρομαζουν ,να τα γνωρησεις και να μπορεσεις οσο γινετε με εμεσο τροπο να τα ελεγχεις, οχι αυτα καθε αυτου αλλα να ελεγχεις τον υγειη εαυτο σου να αντιδρα με συνεση απεναντι τους!
Τελος φιλη μου ΜΠΟΥ ,θα σου πω κατις οχι για να σε φρικαρω απλα να σε φερω σε εγρηγορση κι τη γιατρο σου, οπου μπορεις να της αναφερεις το ακολουθο.Πριν καποια χρονια στο φερι Κεφαλονιας -Παχη ενας επιβατης τραυματιστικε πολυ ελαφρα , πηδωντας στην θαλασσα εν πλω -καμποσες γιαρδες απο τον ντοκο - ο ιδιος ειπε οτι ακουσε καποιον απο το πληρωμα, η απο τα ηχεια του πλοιου ,δεν θυμαμαι ακριβως - να του λεει οτι υπαρχει βομβα στο φερι! και να πηδηξει στην θαλασσα . Δεν λεω οτι εχεις τετοιο προβλημα εσυ γλυκια μου ΜΠΟΥ , απλα στο λεω ωστε να δεις τι μπορει να παθουν οι ανθρωποι που δεν περνουν στα σοβαρα την υγεια τους.
Καλη συνεχεια και να γιορτασεις την μεγαλη προοδο σου!!
γεια σας παιδια!
πηγα πριν λιγο στο γιατρο και μιλησαμε.οτι θυμηθηκα δηλαδη..
μου ειπε οτι στην παθηση αυτη δε χρησιμοποιουμε τον ορο ιαση γιατι δεν ειναι μια φλεγμονη που παιρνεις φαρμακο και μετα εισαι ολα καλα.μου ειπε οτι εδω θα παιρνω φαρμακα μια ζωη και παντα θα υπαρχει φοβος υποτροπης.εδω μιλαμε για υφεση στην καλυτερη αν ας πουμε μεσα σε 1 χρονο παθω κατι για 1 φορα και για πολυ λιγο.μου ειπε οτι ειμαι σε μερικη υφεση.
δε μειωσαμε φαρμακα και συνεχιζουμε.
οσο για τα φαρμακα μου ειπε οτι αν παραλειπω δοσεις μπορει να παθω επεισοδιο..
ειμαι διατεθειμενη να κανω τα παντα για να μεινω με ενα φαρμακο μονο και ισως να γινει το θαυμα και τα κοψω ολα.κανω και θα κανω οτι μπορω.
απο οτι καταλαβα η ολη φαση ειναι σαν την ταινια a beautiful mind..ζεις με οτι χεις αλλα δε σε επηρεαζει..
απο φαρμακα τα ιδια καμια αλλαγη εκτος του lyrica που στα 75mg δεν με επιανε και στα 150mg με εκανε ζαρι..το καναμε 100mg το βραδυ.κατι το ενδιαμεσο δηλαδη..
μου ειπε εκτος απο ψυχωση μιλαμε και για γενικευμενη αγχωδη διαταραχη.αλλα προσπαθω να το αντιμετωπιζω μονη μου χωρις βοηθεια.ελπιζω το lyrica να βοηθησει εστω και λιγο γιατι τα xanax τα αποφευγω.
ειπαμε και για τη σχολη για τις παρεες και μου ειπε κι αυτος οτι δεν εχω τι να πω γιατι εγω δε θελω να μπλεκω με τα μικρα οτι μου φαινονται χαζα μιας και τα εχω περασμενα τα θεματα τουςεχω αλλα ενδιαφεροντα..εχουμε διαφορα ηλικιας πανω απο 10ετια και οτι ειναι φυσιολογικο αλλα δε ξερουμε και τι μπορει να προκυψει..
βοο κανεις ενα λαθος στον ορο ιαση, θεραπεια ειναι να αντιμετοπιζεις τα συμπτωματα και το προβλημα να παραμενει, ιαση ειναι να θεραπευσης το προβλημα και τα συμπτωματα, η ψυχιατρικη κανει θεραπεια οχι ιαση, για αυτο οσοι κοβουν τα φαρμακα παθαινουν υποτροπη και ξανααρωστενουν, η ψυχιατρικη κανει θεραπεια αντιμετωπισεις συμπτωματων και οχι ιαση.....
αυτο ακριβως μου ειπε και ο γιατρος.οτι στην σχιζο δε μιλαμε για ιαση αλλα για υποτροπες, μερικη υφεση και υφεση στην καλυτερη