Originally posted by ex_hus
Quote:
Originally posted by kassi_21
Quote:
Originally posted by NikosD.
Χάρη, δεν έχει σημασία αν θα επιλέξεις ψυχίατρο ή ψυχολόγο.
Σημασία έχει να επιλέξεις έναν ικανό και σωστό επαγγελματία, ασχέτως κατεύθυνσης ή ειδικότητας. Ο τίμιος επαγγελματίας, αν κρίνει ότι η περίπτωση δεν ανήκει σε αυτές που οφείλει, δικαιούται, μπορεί να αναλάβει, θα σε παραπέμψει στον αρμόδιο επαγγελματία.
Ωστόσο, θα θελα να συμπληρώσω - καταθέσω κάτι, με αφορμή την αίσθηση που μου αποπνέουν κάποιες από τις απαντήσεις: ο ψυχίατρος δεν είναι πιο επαγγελματίας ή πιο ειδικός από τον ψυχολόγο ή τον σύμβουλο. όλοι τους είναι εξ ίσου επαγγελματίες, όλοι τους εργάζονται για τη θεραπεία της μελαγχολίας ή της κατάθλιψης, επιλέγοντας ωστόσο διαφορετικό δρόμο.
Χάρη, να θυμάσαι ότι τις καλύτερες θάλασσες δεν τις έχουμε ταξιδέψει ακόμη. Καλή πορεία να χεις!
Ψιλοάσχετο με το θέμα αλλά πιάνοντας ως αφορμή μία φράση στο κείμενο.....αγαπημένο ποιήμα γνωστής μου που μου έμοιαζε λίγο κάπως-μιας και δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.....Νομίζω πως από αυτό πήρες την τελευταία φράση...
Η πιο όμορφη θάλασσα είν\'αυτή
που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.
Το πιο όμορφο παιδί
δε μεγάλωσε ακόμα.
Τις πιο όμορφες μέρες
τις πιο όμορφες μέρες μας
δεν τις ζήσαμε ακόμα,
δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Κι ό,τι πιο όμορφο
κι ό,τι πιο όμορφο
θα\'θελα να σου πω
δεν στο\'πα ακόμα,
δεν στο\'πα ακόμα.
Υ.Γ.Ποιανού είναι το ποίημα;Ex εσύ που τα πήγαινες καλά με τα λογοτεχνικά;
Μιας και στο προτελευταίο βιβλίο που διάβασα (ένα παιδί μετράει τα άστρα) ΔΕΝ ήταν μέσα λέω να ψάξω στο google και voila......
http://deilogos.wordpress.com/2007/04/02/loisos/
Ρίτσος έχει και τον Λοϊζο να μας το τραγουδάει......
Πάντως εγώ έχω μπερδευτεί. Ασεβείς όντας δε, θα παράφραζα τον ποιητή γράφοντας ......
Η πιο όμορφη θάλασσα είν\'αυτή
που τώρα δα μέσα της κολυμπώ.
και το πιο όμορφο παιδί
είναι αυτό που με κοιτά
και βλέπω εγώ τον κόσμο όλο.
Τις πιο όμορφες μέρες
τις πιο όμορφες μέρες μας
μην τις αναπολείς διαρκώς στο χτές,
μην τις ψάχνεις ατέλειωτα στο αύριο
ζούμε στο τώρα εδώ μη το ξεχνάς.
Κι ό,τι πιο όμορφο
κι ό,τι πιο όμορφο