Originally Posted by
gbourogi
Ελισάβετ .Σε ευχαριστώ για τις όμορφες ερωτήσεις σου .Θα μου επιτρέψεις αρχικά να σου πώ ,ότι πρέπει να είμαι προσεκτικός στις εκφράσεις μου ,και να παραμένω αυστηρά μόνο στην περιγραφή των γεγονότων αλλά και καταστάσεων που βίωσα και βιώνω .
Νομίζω ότι δεν μπορώ να προτείνω ,αλλά να κινήσω το ενδιαφέρον ,όσον πράγματι ενδιαφέρονται ,ειδικά επιστημόνων του κλάδου ψυχικής υγείας , να ερευνήσουν από την περιγραφή ανθρώπων που λένε ότι θεραπεύτηκαν και πως ,μήπως υπάρχει και άλλος τρόπος να βοηθήσουν τους ασθενείς τους συμπληρωματικά ,αφού τους αγαπούν πραγματικά και θα έκαναν τα πάντα να τους βοηθήσουν
Θα έχεις δει ότι ομιλίες "Πνευματικών " παρακολουθούν και ψυχολόγοι ..
Θα ξεκινήσω από το τέλος ,σαφώς και στο κρύωμα πάω στον γιατρό και παίρνω τα φάρμακα που μου λέει ,στην δοκιμασία έστω και μικρή ,αυτή μου στέλνει ο Θεός ,αυτή μπορώ να αντέξω .Αλλά και προσεύχομαι όχι για να φύγει το κρύωμα ,απλά για να το αντέξω .Εδώ ο άγιος Παίσιος ,ο άγιος Πορφύριος ,ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης έκαναν υπακοή στους γιατρούς τους ,εγώ τι είμαι "γκουρού.."
Ο καθένας μας έχει την θέση του στην "κοινωνία " και όταν κοινωνεί και με τον ΘΕΟ βρίσκει ευκολότερα το "τάλαντο " του και γιατί είναι πλασμένος .Δεν είμαστε όλοι ίδιοι .. Είμαστε κομμάτια που συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον .
Οι Γιατροί "Εν Χριστώ " και οι φαρμακοποιοί κάνουν θαύματα ... (υπάρχουν γιατροί που προσεύχονται στο Εκκλησάκι του νοσοκομείου και μετά χειρουργούν και αναφέρουν πως ένοιωθαν ότι κάτι άλλο οδηγούσε τα χέρια τους ,η πίστη τους )
Θα κατάλαβες λοιπόν ότι είμαι της βιωματικής άποψης ,ότι όλοι και όλα είναι απαραίτητα αν γίνονται "Εν Χριστώ "
Αμέτρητα τα θαύματα ,από γιατρούς με πίστη οποιασδήποτε ειδικότητας σε ασθενής με οποιαδήποτε πάθηση .
Το Άγιο Πνεύμα αποκτάει δύναμη και διαπερνά τον πιστό γιατρό ,τον πιστό ασθενή και ίσως λέω η κάθε ασθένεια που μας έρχεται ,ανάλογα την ένταση της ,να είναι η "ευκαιρία "να δοκιμάζει την πίστη μας ...
Στο χέρι μας είναι να δώσουμε παραπάνω ελπίδα ,δύναμη στον γιατρό μας και στα φάρμακα μας
Ο αγιασμός ,το αντίδωρο ,τα άφθαρτα σώματα των αγίων , είναι επιστημονικές αποδείξεις ...(αλλάζει η μοριακή δομή της ύλης) Ευλογία λέγεται
συγνώμη για την πολυλογία μου ,αλλά προσπαθώ να γίνω κατανοητός
να είσαι καλά