Originally Posted by
elisabet
Θεματοθέτρια θα σου πω προσωπική εμπειρία μήπως σε βοηθήσω.
Εγώ μικρή (στα χρόνια του σχολείου) δεν είχα ποτέ θέμα με παρέες, μεγάλωσα σε μικρή κοινωνία όποτε όλα σχεδόν τα παιδιά μεταξύ μας γνωριζόμασταν, μέναμε κοντά, παίζαμε όλοι μαζί τα απογεύματα κτλ. Πολύ κοινωνικός άνθρωπος δεν υπήρξα ποτέ, δεν είχε χρειαστεί κιόλας μέσα σε αυτό το "ασφαλές" περιβάλλον να αναζητήσω παρέα, οπότε δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Μέχρι και το λύκειο είχα μια σταθερή παρέα εκ των οποίων κάποιες κοντινές φίλες και ανα διαστήματα έκανα παρέα και με άλλα άτομα που απλά με τον καιρό χανόμασταν χωρίς να πολυδίνω σημασία.
Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο, βρέθηκα σε μια πόλη άγνωστη μεταξύ αγνώστων. Δεν είχα ούτε έναν γνωστό. Θυμάμαι ακόμα τις πρώτες μέρες στην πόλη που σπούδαζα όπου υπήρχε το κλίμα που περιγράφεις. Υπήρχαν κάποια άτομα στην σχολή που ανταλλάσσαμε δυο κουβέντες, μπορεί να πηγαίναμε και μαζί για φαγητό ανάμεσα στα μαθήματα ...αλλά το απόγευμα που γυρνούσα σπίτι κανείς!!! Το θεωρούσα κι εγώ όπως κι εσύ πολύ ντροπή να πάω μόνη μου και να αυτοπροσκληθώ κάπου! Θεωρούσα ότι θα τους παρακαλούσα με αυτόν τον τρόπο. Και φυσικά άρχισα να ανησυχώ ότι τι γίνεται εδώ τώρα...μόνη μου θα μείνω;;; Το τελειωτικό ήταν όταν μια μέρα, προσπαθώντας να γεμίσω τον χρόνο μου με κάτι αφού βαριόμουν αφόρητα μόνη μέσα σε ένα σπίτι, βγήκα βόλτα να περπατήσω και κατέληξα να χαθώ! Εκεί λοιπόν είναι που είπα στον εαυτό μου "θα ρίξεις τα μούτρα σου και μιλήσεις!". Τις επόμενες μέρες στην σχολή δεν υπήρχε άνθρωπος που να είχαμε ανταλλάξει μισή κουβέντα και να μην του είχα προτείνει να πάμε κάπου το απόγευμα. Πρέπει να είχα βγει δεν ξέρω και εγώ για πόσους καφέδες εκείνες τις μέρες. Όταν στον αλλον πεις ευθέως "ξέρεις σήμερα δεν έχω τι να κάνω και βαριέμαι μόνη μου, πάμε μια βόλτα; ή να περάσω να πάμε για έναν καφέ; ή κάτι τελοσπάνων....δύσκολα θα σου αρνηθεί. Μιλάμε για τέτοιες ηλικίες τώρα και τέτοια φάση ζωής όπως είσαι εσύ που δεν έχετε άλλες υποχρεώσεις οι περισσότεροι. Σε πληροφορώ ότι μετά από πολλούς καφέδες με άσχετους και άσχετες, τελικά κατέληξα σε κάποια άτομα με τα οποία ακόμα είμαστε φίλοι και κάνουμε παρέα.
Στα λέω όλα αυτά για να σου δείξω ότι δεν είναι τόσο τραγικό να πεις την αλήθεια στον άλλον ότι όντως δεν έχεις παρέα και θες να πας μια βόλτα. Δεν λέω να του γίνεις κολλητσίδα, αν δεις ότι αρνείται ή βρίσκει προφάσεις δεν κολλάς παραπάνω, περνάς στον επόμενο, δεν τρέχει τίποτα, αλλά δεν σημαίνει ότι παρακαλάς αν όταν σε πάρει ο άλλος για σημειώσεις πχ του πεις : βρε συ, δεν πάμε μια βόλτα και να στις φέρω κιόλας γιατί σήμερα βαριέμαι και δεν έχω τι να κάνω;
Ξεκόλλα και πάρε το πράγμα στα χέρια σου γιατί η ζωή περνάει και τώρα ζεις μια απο τις ωραίοτερες φάσεις της ζωής σου ως φοιτήτρια και είναι κρίμα να την περάσεις μόνη σου. Είσαι σε ηλικία που πρέπει να γεμίσεις με εμπειρίες για να μάθεις και οι εμπειρίες δεν αποκτιούνται απτα βιβλία πίσω από 4 τοίχους.