Originally Posted by
M87
Για την δημόσια υπηρεσία / υποδομή / αγαθό / δικτυο / πόρο πληρώνεις ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟ! Και για να είμαι ακριβής, αλλά και να εκθέσω το τι έχουν κάνει στο Ελληνικό δημόσιο οι γυφτομπινέδες επιχειρηματίες / βιομήχανοι / θεσμικοί επενδυτές με την βοήθεια από το στρατό από γιουσουφάκια αυτών (νομοθέτες / βολευτές και ότι έχει βαθμό από προιστάμενο και πάνω στο Ελληνικό δημόσιο), ΣΗΜΕΡΑ το Ελληνικο δημόσιο σου κοστίζει:
1. ΚΟΣΤΟΣ +
2. ρεμούλα +
3. κακοδιαχείριση +
4. κάργα υπερωρίες που δεν γίνονται +
5. κατασπατάληση υλικού +
6. κατασπατάληση αποθεματικών +
7. προσωπικό και ασφάλιστρα που δεν χρειάζονταν +
8. υπονόμευση δημόσιου υλικού μέσω π.χ. μη-συντήρησης.
Τα 2 εώς και 8 και ότι αλλο έχω ξεχάσει, είναι εκεί προκειμένου στο σύνολο τους να εμφανίζουν ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (υπηρεσία / υποδομη / αγαθό / δίκτυο / πόρος) ως χειρότερη υπηρεσία με μεγαλύτερο κόστος δαπάνης από την ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ιδιωτική υπηρεσία του επιχειρηματία / βιομήχανου / θεσμικού επενδυτή.
Ή αν προτιμάς λίγο διαφορετικά: Τα 2. εώς και 8. της παραπάνω λίστας, είναι εκεί για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερο - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ! - περιθόριο κέρδους εν όψει ιδιωτικοποίησης για τον ιδιώτη επιχειρηματία / βιομήχανο / θεσμικο επενδυτή - ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ / ΔΙΚΤΥΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / ΑΓΑΘΑ / ΠΟΡΟΙ ιδιωτικοποιηθούν.
Φυσικά, με την ιδιωτικοποίηση αυτών, εισάγεται η κερδοσκοπία (δεν είναι μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμοί) και έτσι κάθε χρόνος που περνάει, η γιαγιά σου και ο παππούς σου, για τους οποίους δεν νοιάζεσαι, θα πληρώνουν ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στους προαναφερθέντες γυφτομπινέδες ιδιώτες επιχειρηματίες / βιομήχανους / θεσμικούς επενδυτές.
Αν επέτρεπαν στο δημόσιο - και αυτό απαιτεί δικαιοσύνη ελέγξιμη από το σύνολο του πληθυσμού (όχι μόνο από όσους έχουν βαθιές τσέπες) - να λειτουργήσει σωστά, το δημόσιο θα προσλάμβανε τους καλύτερους και όχι τον τελεμέ ή όσους έχουν "δόντι", οι υπηρεσίες σου θα δουλεύανε καλύτερα από ότι αντίστοιχες ιδιωτικές υπηρεσίες, οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα ήταν καλά πληρωμένοι με λογικές παροχές και δικαιώματα χωρίς να γίνεται κατάχρηση αυτών και εσύ θα έκανες τις δουλειές σου "τσακ-μπαμ" ένα πράγμα.
Αυτό το είδος δημοσίου δεν έχουν επιτρέψει ΠΟΥΘΕΝΑ να υπάρξει οι προαναφερθέντες γυφτομπινέδες, γιατί αυτομάτως τους θέτει εκτός σύγκρισης και εκτός συναγωνισμού. Ότι δεν καταλαβαίνεις, εδώ είμαι να στο εξηγήσω.
Και επειδή μου ζήτησες ένα παράδειγμα... Έστω ότι εσύ έχεις ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και εγώ ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΗ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ.
Αν και στους δύο μας κοστίζει 20 ευρώ να βάλουμε ένα χέρι σε νάρθηκα (ακτινογραφία, διάγνωση, γύψο κλπ), εσύ - επειδή είσαι κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπηρεσία - θα χρεώσεις 21, 22 ή και 100 ευρώ με αποτέλεσμα ΟΛΟΙ να έρχονται σε μένα για να γίνουν καλά.
Η μόνη ελπίδα την οποία έχεις για να με ανταγωνιστείς, είναι να βάλεις έναν υπουργό να με αντικαταστήσει με ένα αρχ*** και μισό για διοικητή νοσοκομείου, ο οποίος:
1. Επιτρέπει το φακελάκι...
2. Δημιουργεί λίστες για χειρουργεία εξάμηνο και πάνω...
3. Επιτρέπει στους γιατρούς να παίρνουν το υγειονομικό υλικό στα ιδιωτικά ιατρεία τους...
4. Επιτρέπει στους γιατρούς να κάνουν συμπτωματική αντιμετώπιση των περιστατικών...
5. Επιτρέπει τις ρεμούλες...
6. Κάνει "διαγωνισμούς" στις οποίες καταλήγει να αγοράζει ασπιρίνες πιο ακριβά από ότι στο φαρμακείο...
7. Δημιουργεί "επιτροπούλες" για να κάνει χάρες σε κολλητούς και να ρεμουλιάζει χρήματα...
8. Αγοράζει αξονικούς τομογράφους τους οποίους αφήνει λυμένους στο υπόγειο για να στέλνει σε ιδιωτικά διαγνωστικά βολευτών τα περιστατικά κ.ο.κ.
ΑΥΤΟ έχεις και έχουμε "πάθει" οι Έλληνες πολίτες με τις δημόσιες υπηρεσίες.