το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Printable View
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Το λέει και η λέξη είναι έρωτας είναι στοματικός έρωτας Πέρα από αυτό αν δεν ξέρεις από ορολογίες όσον αφορά το hiv μην μιλάς. Ναι ένας άνθρωπος με μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο δεν μπορεί να το μεταδώσει είτε σου αρέσει είτε όχι δεν θα σε ρωτήσουν κιόλας. Πετάς που πετάς μπούρδες τουλάχιστον μάθε τα σωστά
Ντάνι επειδή στο χεσαμε λίγο το θέμα αν όντως έχει 0 ιικό φορτίο δεν σε έχει κολλήσει.. απλά το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις αν σου έλεγε την αλήθεια. Καλό θα ήταν να το τσεκάρεις σε μερικούς μήνες από τώρα.με σοκάρει όμως πραγματικά η άγνοια που έχουν οι περισσότεροι και που νομίζουν ότι κολλάει ακόμα και με τα προκαταρκτικά.. Το θεωρώ το λιγότερο τραγικό να μην ξέρεις πώς να προφυλαχτείς το 2019
Ναι θα πάω εννοείται, αν και θελω να πιστεύω πως οοολα αυτά είναι στο μυαλό μου και απλά αγχώνομαι με τις εξεταστικές και τη δουλειά και μου βγαίνει ψυχοσωματικά.. σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Και όντως και μένα με σοκάρει πάρα πολύ αυτό, πόσο μάλλον όταν καταλήγει η άγνοια να γίνεται επιθετικότητα, και αμάθεια. Σε ευχαριστώ και πάλι !
Δεν ξερω στη περιπτωση σου τι συμβαινει , αλλα εχω καταλαβει μετα απο μεγαλη εμπειρια με ψυχωσωματικα 10 χρονια τωρα , οτι ακομη και η ιδεα να περασει απο το μυαλο σου οτι ισως κατι εχεις , μπορει να βγει σαν ψυχοσωματικο μετα και με τελειως διαφορετικα συμπτωματα...
μήπως έχεις απλό έρπη και δεν το γνωρίζεις? Τα συμπτώματα που αναφέρεις πάνε γάντι.
Συνήθως είναι ανενεργός αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί λόγω υπερβολικού στρεσαρίσματος όπως ο πανικός που σε έχει πιάσει και να προκαλέσει τα συμπτώματα που αναφέρεις, διάρροια, σπυράκια σε γλώσσα και εσωτερικό του στόματος και διόγκωση λεμφαδένων στο λαιμό.
Η εξέταση που έκανες στο checkpoint ήταν μόνο για το aids ή και για άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα?
Γενικότερα παρατηρώ το τελευταίο διάστημα εδώ στο φόρουμ μια αυξανόμενη φοβία για το aids σε σημείο που έχει αρχίζει και επηρεάζει και μένα.
Διαβάζοντας και αυτό ποστ, έκανα μια αναζήτηση για συμπτώματα και φάσεις του aids και μάλλον το μυαλό μου θα αφήσει την μυοκαρδιοπάθεια, καρδιακή ανεπάρκεια και θα πάει αλλού.....Με βλέπω να πηγαίνω και εγώ στο checkpoint.
Όντως κι εγώ παρατηρώ μεγάλη κινητικότητα και αγχος στο φόρουμ σχετικά με τον ιό hiv . Θεωρώ ότι είναι πλήρως λογικο , υπό το εξής πρίσμα όμως : στη χώρα μας ο κόσμος , τουλάχιστον η πλειονότητα, έχει μείνει κολλημένος στις αντιλήψεις που υπήρχαν περί του εν λόγω ιού κατά τη δεκαετία του 80 όπου έγινε το μεγάλο μπαμ. Αν συνυπολογίσουμε ότι η ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα είναι εν τοις πραγμασι ακόμη ελλιπής εν έτει 2019 ( πράγμα το οποιο σηκώνει μεγάλη κουβέντα), η ευρεία μάζα των ανθρώπων που δεν είναι οροθετικοι , θεωρούν ακόμη εντελώς λανθασμένα ότι ο hiv ισοδυναμεί με θάνατο , ότι είναι μια εύκολα μεταδιδόμενη ασθένεια , με έντονο κοινωνικό στίγμα και φορτίο . Μέγα λάθος . Δε χρειάζεται καν να είσαι γιατρός για να πληροφορηθείς ότι τούτη τη στιγμή οι οροθετικοι του hiv οι οποίοι λαμβάνουν με τον προσηκοντα τρόπο την αγωγή τους , εξετάζονται μια φορά ανά εξάμηνο σε τμήματα ειδικών λοιμώξεων νοσοκομείων , ζουν μια απολύτως φυσιολογική καθημερινότητα, δε θα φτάσουν σε επίπεδο να αναπτύξουν aids καθώς ο ιός hiv είναι ευτυχώς πλέον μια χρόνια νόσος όπως δεκάδες άλλες ( πχ διαβήτης) και σε καμία περίπτωση καταληκτική , όπως κακώς πιστεύεται από πολλούς . Αν λάβει κανείς αυτά υπ όψιν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι περισσότεροι αγνοούν ότι οι οροθετικοι που είναι πλήρως τυπικοί στην αγωγή τους , φτάνουν σε επίπεδα όπου το ιικο τους φορτίο είναι μη ανιχνεύσιμο και άρα ο ιός καθίσταται μη μεταδοτικός, είναι λογικό εντός εισαγωγικων να αγχώνονται τρελα οι άνθρωποι που δεν έχουν φροντίσει να ενημερωθούν.