Ενέσεις στο ψυχιατρείο της Σταυρούπολης
Quote:
Originally Posted by
stellagla89
Βάλανε την αδερφή μου στο ψυχιατρείο στην Σταυρούπολη. Παρακαλώ όποιος έχει νοσηλευτεί να μου πει εμπειριες, πώς είναι. Έχω ακούσει τα χειρότερα και φοβαμαι
Γεια σου. Είμαι η Αφροδίτη. Κι εγώ στο ψυχιατρείο της Σταυρούπολης είχα νοσηλευτεί με παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και μήνες, αλλά με αφορμή το μήνυμά σου έγινα μέλος στο φόρουμ για να σου πω μια επιπλέον απλή συμβουλή.
Όλα σωστά αυτά που είπαν τα υπόλοιπα μέλη, αλλά πες της αδερφής σου όσο γίνεται να συνεργάζεται με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες και να παίρνει τα χάπια που της δίνουν χωρίς αντιδράσεις.
Εγώ αντιδρούσα και έκανα το λάθος να μην δέχομαι τα χάπια. Οπότε αναγκάστηκαν να μου κάνουν αρκετές ενδομυϊκές ενέσεις στον κώλο και τις πρώτες φορές με έδεναν για να μου κάνουν την ένεση, αφού αντιδρούσα. Όταν σου κάνουν ενέσεις με το ζόρι είναι πολύ τραυματική εμπειρία και γίνεται χειρότερη με την σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου, διότι νομίζεις ότι θέλουν να σε σκοτώσουν με την ένεση. Δεν είναι ότι καλύτερο να σε κρατάνε οι νοσοκόμες και να σε ξεβρακώνουν με το ζόρι για να σου καρφώσουν με τη βελόνα στον ποπό.
Εγώ φοβόμουν γενικότερα τις ενέσεις, οπότε καταλαβαίνεις τι τράβηξα. Όμως οι νοσηλεύτριες ήταν υποχρεωμένες να μου τις κάνουν, αφού δεν υπήρχε άλλη λύση για μένα. Όχι ότι θα πάθει κάτι η αδερφή σου αν της χορηγήσουν ενέσιμα, απλά θα φρικάρει και όταν είσαι σφιγμένη και αντιδράς, τότε η ένεση στον πισινό πονάει ακόμη περισσότερο.
Δεν είμαι κατά των ενέσεων πλέον, αφού η γιατρός μου τώρα μου γράφει μαζί με κάτι χάπια και την ένεση Abilify Maintena 400 mg, και πάω και μου την κάνουν στους γλουτούς μια φορά κάθε μήνα. Με έχει βολέψει γιατί είναι πιο σταθερή η θεραπεία μου έτσι. Όμως θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να γίνονται στα ψυχιατρεία γιατί φοβούνται και φρικάρουν οι ασθενείς περισσότερο. Όπως είπα στην δική μου την περίπτωση δεν είχαν άλλη επιλογή οι νοσοκόμες, αλλά στην ουσία εγώ έφταιγα και δεν το καταλάβαινα τότε...