Originally Posted by
Antonis8
Nαι, σίγουρα, απλώς κι εγώ που μου είχε πει ο γιατρός πως έχω μόνο παλινδρόμηση μετά την πρώτη γαστροσκόπηση, μου πέρασε το άγχος γιατί φοβόμουν μήπως έχω κάτι σοβαρό και το στομάχι δεν με ξαναενόχλησε για επτά χρόνια ή τέλος πάντως εγώ δεν έδινα σημασία, έτρωγα ό,τι ήθελα και επτά χρόνια έκανα οισοφαγίτιδα και ήρθαν πάλι οι κρίσεις πανικού.
Όσον αφορά το ότι δεν βρίσκεις κάτι με την κολονοσκόπηση πχ στο έντερο, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις κάτι, υπάρχουν οι λειτουργικές και οι οργανικές νόσοι. Το ευερέθιστο έντερο είναι μια λειτουργική νόσος του εντέρου που δεν έχει απαραίτητα υπαρκτές αλλοιώσεις που φαίνονται ενδοσκοπικά.
Κι εγώ όταν παίρνω ζάναξ, σταματάω να δίνω τόση σημασία στο σώμα μου, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν τα σωματικά συμπτώματα.
Όσον αφορα τα αντκαταθλιπτικά, ναι, μπορούν να βοηθήσουν γενικά στη διαχείριση του άγχος, δεν αντιλέγω. Είναι όμως κι αυτό κάπως μη στέρεο έδαφος ιατρικά, γιατί από τη μία υπάρχει η ιατρική ένδειξη (για να μην την χαρακτηρίσω εικασία) πως οι ψυχικές νόσοι οφείλονται σε διαταραχές της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, από την άλλη δεν υπάρχει καμία μέθοδος να μετρηθεί πρακτικά η σεροτονίνη και η λειτουργία της στον εγκέφαλο με την συμβατική ιατρική, ώστε να συνταγογραφείται "δικαίως" μια τέτοια αγωγή σε ασθενείς με ψυχιατρικές παθήσεις και άγχος. Σε κάποιους κάνει μάλιστα και σύνδρομο σεροτονίνης που είναι μια επικίνδυνη κατάσταση. Υπάρχει βέβαια ικανός αριθμός ερευνών που δείχνουν ότι τα αντικαταθλιπτικά όντως βοηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Εσύ ποια παίρνεις αν επιτρέπετε;