Originally Posted by
Antonis8
Προσωπικά πάντως που άκουγα τους παλμούς μου, πήγα σε ΩΡλ και βρέθηκε ότι έχω χάσει αρκετά την ακοή μου στο δεξί αυτί και την χάνω και στο αριστερό προοδευτικά. Μου είπε πιθανή ωτοσκληρυνση και ίσως χρειαστώ και εγχείρηση. Το ψάχνουμε ακόμα γιατί μπορεί η αιτία να είναι αυτοάνοση πάθηση.
Εννοείται πως όταν το έλεγα σε άλλους γιατρούς, το ότι ακούω τους παλμούς μου,μου έλεγαν άγχος. Ευτυχώς που περιεγραψα σωστά τα συμπτώματα μου στον ΩΡΛ και σκέφτηκε να μου κάνει ακουογραμμα. Από τότε που έμαθα την αιτία,έχω μάθει να μην δινω σημασια όταν τους ακούω. Είναι πάντως αγχωτικό από μόνο του να ακούς χτύπους της καρδιάς. Στην περίπτωση μου τους ακούω γιατί το αυτί δεν πιάνει καλά τους εξωτερικούς ήχους.
Δύσπνοια/βάρος/τάση για εμετό, είναι κλασικά συμπτώματα παλινδρόμησης. Σε μένα εκεί οφείλονται (έχω και οισοφαγίτιδα)
Γενικά, δεν ξέρω αν είμαι η εξαίρεση αλλά για κάθε ενα από τα συμπτώματα που μου τα βαφτιζαν άγχος, έχει βρεθεί μια οργανική αιτία. Και από τότε που βρέθηκε,έχω μάθει να τα διαχειρίζομαι καλύτερα, να τα αντιμετωπίζω (αν πχ νιώσω ζάλη, υποψιάζομαι οτι η πίεση μου έχει πέσει και φροντίζω να φάω κάτι αλμυρό) και να μην παθαίνω τόσο εύκολα κρίσεις πανικού.
Ζάλη; Υπόταση, αναιμία.
Βουητά; Κώφωση.
Βάρος, δύσπνοια, πόνος στην πλάτη; Οισοφαγίτιδα.
Έκτακτες; (Αν και γενικά δεν έχω καθόλου σχεδόν ευτυχώς) Δύο φυσηματα και σχετικά χαμηλό καλλιο (όταν αισθανομουν πολλές, μετά άρχισα να προσέχω τους ηλεκτρολύτες μου και τώρα δεν τις αισθάνομαι συχνά)
Ταχυπαλμια σε όρθια θέση ; Ορθοστατική ταχυκαρδία.
Φυσικά εχω παράλληλα και ψυχιατρικά θέματα τα οποία επηρεάζουν το πώς βιώνω αυτά τα συμπτώματα.