Originally Posted by
giorgos panou
Καλημερα κι παλυς. Σου γραφω επειδη υπηρξα πολυτοξικομανεις , επειδη εχω νοσηλευτει και εχω περασει απο πολλους γιατρους, πολλα κεντρα θεραπειας και πολλες μεθοδους αποτοξινωσης και απεξαρτησης.
Ζωη, εαν η σχεση σου με τον νεο αυτον δεν ειναι αμεση, θελω να πω αν δεν εχετε γνωριμια, αν δεν τα λετε δεν μπορεις ναεπεμβειςστην ζωη του.Απο την αλλη εαν ξερεις τους γονεις του ,εκει μπορεις να επεμβεις μοναχα ομως με κουβεντα διακριτικη στην αρχη και οσο περνανε ι λεξεις και βλεπεις οτι σε αφηνει να εμβαθυνηετε στο προβλημα.Οι γονεις του καλο θα ειναι να επισκευτουν το προγραμμα γονεων ,συγγενων τοξικομανων.
Αν ειναι ομως, να πας και να τους πεις καμια βλακεια του στυλ διοξτε τον απο το σπιτι για λιγο και τετοια μην πας καθολου!! Διοτις Ζωη ,εαν αυτος ο νεος μπλεξει με βαρια ναρκωντικα -εφοσον οσο λες μεχρι τρα περνει μονο καναβη,ας υποθεσουμε οτι κανει χρηση και πιο βαριων ναρκοντικων - εαν λοιπον κανουν ι γονεις του αυτο που εσυ τους προτεινεις και μετα απο λιγες μερες βρουνε το παιδι τους νεκρο σε καπιπ παγκακι ,η γυρισει σπιτι με καμια υπατιτυδα ,η ΕΙΤΖ, για πες μας Ζωη!! τι θα τους πεις μετα?
Επειδη ,απο τα μηνυματα σου δειχνεις οτι εχεις παντελος αγνια και λυπαμαι που στο λεω, αλλα επειδη ειναι σοβαρο το θεμα πρεπει και να ειμαστε λιγο αμηλικτει , επειδη λοιπον ειναι σοβαρο το θεμα θα σου πω κατις. Μεχρι πριν περιπου 15 χρονια το ΚΕΘΕΑ παροτρυνε τους γονεις των παιδιων να τα διοχνουν απο το σπιτι τους. Οταν λοιπον αρχισαν να υπαρχουν συνεχεις θανατοι απο τετοιες περιπτωσεις, απο γονεις δλδ που ακουσαν το ΚΕΘΕΑ τωτες αλλαξαν πολιτυκη! το κακο ομως ειχε γινει! βεβαια το ΚΕΘΕΑ ξεκαθαρισε οτι εχει απολκυστικα συμβουλευτικο και οχι θεραπευτικο ρολο προς τους γονεις.
Ζωη, θα θελα να μου απαντησεις σε καποια ερωτηματα αν θες .Εσυ απο που εμαθες οτι εχει προβλημα το παιδι και πως ξερεις οτι κανει μονο κανναβη? Εχεις καποια γνωση πανω σε αυτα τα προβληματα υγειας?
Ζωη συγνωμη που ειμαι τοσο σκληρος, αλλα μιλαμε για ανθρωπινη ζωη και μιλαμε για ενα προβλημα οπου θελει πολυ προσοχη και μεγαλη γνωση ! Θα πρεπει να διαβασεις πολλα βιβλια και αρθρα πρωτα εαν θες εσυ να του μιλας!. Δεν ειναι τζογος ωστε να μην υπαρχει αμεσως κυνδηνος ζωης.
Ζωη, ειναι πολυ ομορφο και μπραβο σου που θες να βοηθησεις εναν συνανθρωπο σου, ομως μερικες φορες πρεπει να προσεχουμ ωστε η λαχταρα μας και η οικανοποιηση να προσφερουμε βοηθεια να μην υπερβενει τον ιδιο τον σκοπο , δλδ το να ειναι απολυτος ασφαλες προς τον συνανθρωπο μας η βοηθεια μας.