Originally posted by weird
Quote:
Originally posted by vince
Πιθανώς να διαφωνείτε (η να σας ενδιαφέρουν περισσότερο θέματα ερωτικού περιεχομένου :p) αλλά πιστεύω πως το θέμα αξίζει λίγο περισσότερη προσοχή. Έχει μάθει ο κόσμος να αντιμετωπίζει τους τρελούς με καχυποψία αλλά αυτό από μόνο του είναι παράλογο ή μήπως κάνω λάθος...
Σου προτείνω να δεις \"Το δρόμο της Επνάστασης\". Εκπληκτικη΄ταινία που θίγει ευστοχα κατά τη γνωμη μου το θέμα της τρέλας.
Αντιμετωπίζει τους \"τρελούς\" με καχυποψία,
διότι,καθε ΄΄ανθρωπος, φέρει μέσα του τον φόβο της τρελας ( ζωντανός θάνατος - απώλεια του ελεγχου και του εαυτού) και του θανατου.
Εχω διαβάσει για περιπτωσεις \"τρελών\" που είχαν αποσυρθεί στον δικό τους φαντασιακό κόσμο ( συναντώ μάλιστα εναν τετοιο τρελό κάθε πρωί που πάω στη δουλειά μου,είναι πάντα στην ίδια θέση, με τα ίδια ρούχα)
και όπου ενας ικανότατος ειδικός ( ψυχοθεραπευτής) μπόρεσε να σπάσει τον μυστικό κώδικα του μυαλού τους και να επικοινωνήσει στη δική τους γλώσσα. Ειχε το σθενος και την υπομονη να κατσει απο πάνω τους και να τους αποκωδικοποιήσει. ( το βιβλιο λέγεται \" Ο ασθενης που θεράπευσε τον θεραπευτή του\", δεν θυμάμαι τον συγγραφέα).
Κάποιοι,επανήλθαν. Κάποιοι άλλοι επέμειναν στην παραίτησή τους.
Νομίζω οτι ο \"κόσμος\" εχει συνδεσει με την έννοια της τρελας αυτες τις βαριες ακραιες περιπτωσεις απώλειας κάθε επαφης με το περιβάλλον,και οτιδήποτε ελαφροτερο ( ψυχωση) το φοβάται ομοιώς...
Σαν μια νέκρωση ζωντανή,
μια απώλεια του ελεγχου που περικλειει μεσα της την απώλεια του εαυτού.