παιδια, χαλαρωστε. ο ιος ειναι στην ελλαδα εδω και μηνες και δεν πεθαναμε. απλα δεν γινονταν εξετασεις για να τον βρουν.
Printable View
δεν ειναι ετσι, το πρωτο κρουσμα ηταν αυτο της κοπελας στην θεσσαλονικη.Ο λογος ειναι οτι καταγραφοντε ολα τα θυματα και παρχουν συγκεκριμενες διαδικασιες στατιστικης. Εαν ειναι οπως τα λες τωτες αστα να πανε!
Προσωπικα εχω λογους να φοβαμαι αφου ανηκω στις ομαδες που εχουν θεματα υγειας -εχω προβληματα με το αναπνευστικο μου, ανωτερου κι κατωτερου αναπνευστικου.- επισης κι η δουλεια μου ειναι σε αυτες υψιλου ρισκου συμφωνα με το υπουργειο.Δεν το παιζω μαγκας! αλλα εχω μια κοσμοθεωρεια σχετικα με τον θανατο και την ζωη τετοια οπου δεν με απασχολει τοσο πολυ το να χασω την ζωη μου! απεναντιας η περιεργια μου για το μετα ειναι τοσο μεγαλη που δεν εχω αγχος η τρομο.Ομως οπως ολοι ετσι κι εγω θα ηθελα να ζησω, θα ηθελα να καμω καποια πραματα στην ζωη μου, θα ηθελα να νιωσω κι καποια αλλα συναισθηματα! βεβαια αν δεν μου ειναι γραφτω , και μοιρα μου ειναι να ξεψυχισω σε καποιο κρεβατι γεματος απο ιδρωτες πυρετου του κορονοιου τι να πω? ας ειναι!!! κατις που δεν μπορω να το αλλαξω δεν υπαρχει λογος να τρομαζω η να πεδευομαι για αυτο!!
εγω θελω εξακλινο μου το μετεδωσαν τωρα κ βλεπουμε
Πριν δυο, τρεις μηνες το πολυ αρχισαν να θορυβουνται οι γιατροι στην Γουχαν που ειχαν αρχισει να βλεπουν συμπτωματα και θετικα αποτελεσματα για εναν ϊο που εμοιαζε με τον SARS αλλα δεν ηταν... Στην πολη-επικεντρο αυτο, οχι στην κινεζικη επικρατεια. Απο που κι ως που προκυπτει οτι "κυκλοφορει στην Ελλαδα εδω και μηνες"? Δηλαδη οι εκει γιατροι κονταροχτυπιουνταν απο την πρωτη στιγμη με τη λογοκρισια του καθεστωτος αλλα οι εδω γιατροι εδεν πηρα χαμπαρι, η το κουκουλωσαν;
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση / ρατσιστικό σχόλιο.
Eγω η αλήθεια είναι ότι έχω ψιλό φοβηθεί. Άλλες φορές λέω, μια ίωση θα είναι αλλά όταν βλέπω ότι αυξάνονται τα κρούσματα και όλα αυτά που διαβάζω και ειπωνονται με τρομοκρατούν κάπως.
Δεν έχω περάσει σε φάση ισχυρού άγχους ευτυχώς ακόμα, αλλά το έχω στο μυαλό μου σίγουρα κ με αγχώνει...
Σαν μεγαλυτερος , θυμαμαι την ιστορια του AIDS , ΤΟ 1984 ηταν μια απλη φημη, μεχρι που αρχισαν να πεθαινουν ανθρωποι και στην Ελλαδα , οπως ο Μπιλυ Μπο , το 1987 , σχεδιαστης διασημος ρουχων, και καλος ......μετα θορυβηθηκαμε ολοι .......
το SARS , δεν ειχε τοσα θυματα , ο αιμορραγικος πυρετος , .....
απο τον ιο του AIDS εχουν πεθανει η νοσουν 35,000 ατομα ......δεν θυμαμαι ποιο εκ των δυο ......απ τους θανοντες η νοσουντες ......
και αρνουμαι να ζω φοβισμενος .......
Υπαρχει πανικος, υπαρχει κι εφησυχασμος ομως που ειναι το αλλο ακρο. Και η αντιστοιχες μορφες λαθος πληροφορησης.
Τ θύματα ηλικίας κάτω των 60 και υγιων είναι μηδαμινα... Δν υπάρχει λόγος πανικού, έτσι λένε οι επιστήμονες, τώρα αν εσείς ξέρετε καλύτερα ακούμε
Οι ειδικοι λενε οτι η εξαρση στην ελλαδα δεν εχει ακομα ξεκινησει, και επισης οτι ειναι αναποφευκτη. Οσο για τα ποσοστα θνησιμοτητας ολα δειχνουν οτι ειναι πολυ μεγαλυτερα απο της γριπης, πολλαπλασια, αν και μεχρι να τελειωσει ο "πρωτος γυρος" δε θα ξερουμε:
Ουτε ο πανικος κι η κινδυνολογια ουτε ο εφησυχασμος και η αρνηση ειναι λυσεις. Τα γνωστα κλισε για μεση οδο, μετρον αριστον κλπ εχουν μεγαλη εφαρμογη και σε αυτη την περιπτωση.
https://www.sciencealert.com/covid-1...it-should-drop
https://www.businessnews.gr/el/ellad...�λάδα.html
Boys and Girls,
Αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μας είμαστε 7,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι.
Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την ιστοσελίδα του John Hopkins που καταγράφει τα κρούσματα σε live χρόνο, υπάρχουν 102,469 επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως εκ των οποίων τα 80,651 στην Κίνα.
Δυστυχώς πέθαναν 3491 αλλά έχουν ήδη θεραπευτεί 57,444 άνθρωποι. Άρα αυτή τη στιγμή υπάρχουν παγκοσμίως 41,544 που νοσούν ακόμα και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών θα θεραπευτεί.
41,544 άνθρωποι σε σύνολο 7,700,000,000 ανθρώπων.
και 400,000 να φτάσουν, και 4,000,000 να φτάσουν, ψυχραιμία.
Πλένουμε συχνά τα χέρια μας, δεν ακουμπάμε στόμα, μύτη, μάτια, για να είμαστε ήρεμοι ψυχολογικά, απολυμαίνουμε στο σπίτι τις επιφάνειες που ακουμπάμε, για παράδειγμα και η αλκοολούχος λοσιόν με 93% οινόπνευμα σε χαρτί κουζίνας είναι υπεραρκετό.
Το πρωί πήρα λεωφορείο και βρώμαγε φωτιστικό οινόπνευμα. Οκ, υπήρχε κόσμος που έβηχε, μην ξεχνάμε οτι το Μάρτη κάθε χρόνο κυκλοφορούν διάφοροι ιοί, συνάχι, πονόλαιμος κλο. όσο μπορούμε αποφεύγουμε συνωστισμούς.