Originally Posted by
Sonia
Θα πω πως το βλέπω εγώ. Επειδή διστάζουμε να πάρουμε κάποιο ρίσκο ή θέλουμε τα ζωάκια μας όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται πιο κοντά μας, καμια φορά πιανόμαστε από μικροπράγματα και θολώνει η κρίση μας. Το ζώο λειτουργεί διαφορετικά από τους ανθρώπους. Στην φύση αν δείξει αδυναμία, θα το φάει το ισχυρότερο. Δεν είναι άνθρωπος να χτυπήσει το πόδι του ή να έχει ένα ατύχημα, να γκρινιολογάει από το πρωί ως το βράδυ ότι πονάει, να κατεβάσει ότι παυσίπονο υπάρχει, να πάει να αράξει σπίτι του μέχρι να κλείσει η πληγή κι αν δεν κλείσει να κλαίει τη μοίρα του. Το ζώο είναι πιο ανθεκτικό στον πόνο από τον άνθρωπο, αλλά επίσης μπορεί να πονάει πολύ και να υποφέρει και να μην το δείχνει. Δεν λέω ότι το σκυλί σου έχει φρικτούς πόνους ή κάτι. Ενόχληση και πόνο έχει σίγουρα πάντως. Το να είναι μία πληγή μόνιμα ανοιχτή ή να ανοιγοκλείνει δεν είναι κι ότι το καλύτερο για το ζώο, πύον=σήψη. Και αυξάνονται και οι κίνδυνοι για κάποια μόλυνση περεταίρω. Νομίζω σου είχα γράψει για την σκύλα μίας φίλης μου που είχε παρόμοιο πρόβλημα. Δεν ξέρεις αν θα ξεμπερδέψεις εντελώς με μία επέμβαση, μπορεί ο καρκίνος να ξαναεμφανιστεί, αλλά του χαρίζεις μήνες ζωής του ζωντανού με μία επέμβαση, πιο ποιοτικούς από το να έχει (πολύ σύντομα 8) χαίνουσες πληγές. Το σκυλί έχει όρεξη για ζωή, δεν έχει φτάσει στα μαυρα του τα χάλια, αλλά δεν ειναι καλά αυτή τη στιγμή. Μην ξεγελιέσαι. Ο δικός μου λίγες μέρες πριν του κάνω ευθανασία είχε τόσο μεγάλους όγκους στους πνεύμονες που ανέπνεε με δυσκολία, σαν φυσερό, μόλις περπατούσε 10 βήματα ζαλιζόταν και έπεφτε κάτω γιατι δεν οξυγονόταν ο οργανισμός, και μόλις συνερχόταν λίγο έπιανε το μπαλάκι και μου το έφερνε να του το πετάξω λες και δεν είχε πέσει κάτω 2 λεπτά πριν, λες και θα μπορούσε να τρέξει να μου το φέρει. Τα σκυλιά είναι σαν μικρά παιδιά, ζουν το τώρα και μέχρι την τελευταία στιγμή θέλουν παιχνίδια, χαρούλες κι αγκαλιές. Δεν σου το λέω για να σε στενοχωρήσω. Λέω πως τα βλέπω. Για αυτό το 10% κίνδυνο που πάντα υπάρχει σε οποιαδήποτε επέμβαση, ακόμα και στους ανθρώπους, αφήνεις τον χρόνο να τρέχει εις βάρος του σκυλιού και εις βάρος και των δυό σας. Αυτό πιστεύω. Απλά μία γνώμη, εγώ θα την έκανα την επέμβαση άμεσα.