Originally Posted by
Matrix
Όλο αυτό μου θυμίζει μια φράση που είχα σκεφτεί.Μηχανικη ζωή χωρίς δυνατότητα υποστήριξης.
Ξύπνημα,καφές,πέντε τσιγάρα,δουλειά,σπίτι,φαι,τ ηλεόραση,ύπνος και την άλλη μέρα πάλι αυτό και πάλι και πάλι..
Δυσκολίες,άγχος,αναποδιες, όνειρα που αναβάλλονται, υπερπροσπάθεια να πας από το μηδέν στο ένα και ύστερα πάλι κατρακύλα και πάλι στο μηδέν,άντε ξανά στα πατώματα,απελπισία πως τίποτα δεν αλλάζει,πως πάντα έτσι θα είναι,σκέψεις πως αυτή είναι η μοίρα μου (σου,του)...
Ώσπου ένα πρωι (η μεσημέρι) κατάλαβα.
Δεν είναι τα ίδια πάντα,δε θα μπορούσαν να είναι τα ίδια γιατί εγώ δεν ήμουν πλέον ο ίδιος,δεν ήμουν το δεκαπεντάχρονο αγόρι,ούτε ο εικοσιπενταχρονος ενήλικας,οι καταστάσεις μπορεί να μοιαζαν ίδιες αλλά εγώ είχα αλλάξει,είχα ζυμωθει,είχα απελπιστει,κλάψει,αντιμετω πίσει όλα αυτά ξανά και ξανα,οπότε ανακαλυψα πως την διαφορά την κάνει η σκέψη μου και το πως αντιμετωπίζω τη ζωή.
Έτσι λοιπόν έκανα μια συζήτηση με τον εαυτό μου σε μια στιγμή που τον βρήκα χαλαρό.
Του είπα " κοίτα ξέρω πως είσαι καλά τώρα αλλά με βάση τις προβλέψεις μου θα έρθουν και δύσκολες μέρες που θα ζοριστεις,κοίτα να είσαι δυνατός και να κάνεις υπομονή και όλα θα περασουν,να θυμάσαι πως πάντα πέρασαν και πως ακόμα και η ποιο αδιέξοδη κατάσταση κάποια στιγμή έφτασε στο τέλος της,πιστεύω σε εσένα πως θα τα καταφέρεις,θα είμαι δίπλα σου και θα σε στηρίζω γιατί είσαι ο μόνος που πραγματικά έχω και χωρίς εσένα δε μπορώ να ζήσω."
Αυτά είπα στον εαυτό μου...Η κάπως έτσι...Και αυτός τα κατάλαβε...και. Ήρθε η ώρα η δύσκολη και τα θυμήθηκε όλα αυτά...και έκατσε ήρεμος σε κάποιο ταπεινό παγκάκι μια μέρα με ήλιο μην έχοντας τίποτα χειροπιαστό,αλλά με γαλήνη και πίστη πως αυτός θα βρει τις λύσεις στα προβλήματα,πως μέχρι να τις βρει θα κάνει υπομονή,δε θα τα παρατήσει,πως εν τέλει θα περάσει και αυτό..
Από τότε είμαι ο καλύτερος φίλος του εαυτού μου,του μιλάω για τα πάντα,του λέω "κοίτα τη ωραία μέρα" και αυτός κοιτάει..