Η βιταμίνη D3 πάντως για να απορροφηθεί από τον οργανισμό χρειάζεται και κατανάλωση γαλακτοκομικών μου είχε πει διατροφολόγος. Δηλαδή αν νηστεύεις, λίγο δύσκολο να την παράξει ο οργανισμός.
Printable View
Η βιταμίνη D3 πάντως για να απορροφηθεί από τον οργανισμό χρειάζεται και κατανάλωση γαλακτοκομικών μου είχε πει διατροφολόγος. Δηλαδή αν νηστεύεις, λίγο δύσκολο να την παράξει ο οργανισμός.
Ε θέλει κάνα μήνα ακόμα για να ανέβει στα φυσιολογικά και εμένα για δύο μήνες μου είπε να την πάρω..
Σημαντικη για την απορροφηση της βιταμινης D ειναι και η σωματικη ασκηση, που δεν ειδα να αναφερεται. Τουλαχιστον η αποφυγη καθιστικης ζωης, αφου ως λιποδιαλυτη βιταμινη αποθηκευεται στο σωματικο λιπος και αν δεν υπαρχουν καλες καυσεις καταληγει περισσοτερο εκει και οχι στον υπολοιπο οργανισμο.
Δε θελω να ακουω δικαιολογιες! Τι στο καλο εχουμε και δε μπορειτε λιγη ασκηση δηλαδη, καμια πανδημια;!
:( κλαψ
Εμενα πάντως δεν μου ειπαν για άσκηση σωματική. Εκτός κι αν η άσκηση γίνεται σε εξωτερικό χώρο όπου θα επικρατεί ηλιοφανεια.κατά τα άλλα ήλιο ήλιο ήλιο. Όχι να καουμε ε.ένα εικοσαλεπτο την μέρα λένε οι ειδικοί. Η πιο εύκολη βιταμίνη είναι αυτη.απλώς καθομαστε και απολαμβανουμε τον ηλιο
Βρε παιδια , ειναι γνωστο οτι η βιταμινη d , ειναι η μονη αποδεδειγμενα αποτελεσματικη ......... οχι δεν πουλω βιτ D , αλλαβλεπω ταποτελεσμετα στον εαυτο μου , νιωθω καλυτερα , δεν λεω να πλακωθειτε στην βιτ. d , αλλιως θα ειχε εφευρεθει το φαρμακο που θεραπευει την κτθλψη ........μιας και δεν υπαρχει τετοιο φαρμακο, προς το παρον τουλαχιστον , η βιτ. D ειναι το μονο συμπληρωμα της επιλογης μου , και μαλιστα η lecalcif 25.000 ιυ./απαξ εβδομαδιαιως ............τωρα βεβαια ανα καθεσαι εστω και μια ωρα στον ηλιο , η βιτ. συντιθεται ....μεσω οργανισμου .....οποτε δεν χρειαζεσαι τετοια βιτμαιμη , μην τρελλαθουμε και με τις βιταμινες ......η βιταμινη d ., απορροφαται καλυτρερα με ληψη μαγνησιου , οπως οι ξηροι καρποι , για να μην καταφυγουμε σε βιταμινες παλι ......
Δεν είπε ότι αν κάνεις άσκηση αυξάνεται η βιταμίνη D..Ρώτησε αν γενικά γυμναζομαι τωρα που παίρνω D και της είπα ναι..Και μου λέει ότι αυτό είναι πολύ καλό και μου εξήγησε κάτι σε σχέση με την βιταμίνη D (το χάπι) και το λίπος (δεν θυμάμαι τι ακριβώς είπε)..
Εννοείται ότι το πιο φυσιολογικό είναι να είσαι στον ήλιο αλλά εγώ δεν μπορώ λόγο υποτασης...
Πόσο καιρό παίρνεις αυτήν την ποσότητα σε D?και ποιά ήταν η τιμή της στην εξέτασή σου? Γιατρός σου έχει δώσει αυτήν την ποσότητα?Η ερώτησή μου είναι για magryver
.....η αληθεια ειναι οτι μιση ωρα στον ηλιο και κατι , φτανει για συντεθει η βιτ, D , αλλα τις πιο πολλες μερες δεν βγαινω καν .....αν εβγαινα , δεν θαπαιρνα βιτ D ........
αυτη ειναι η λογικη μου , και δεν ακουω ψυχιατρους γενικα .......μονο τον παιδικο μου φιλο παθολογο .......
ουτε μαρεσει να συστηνω κατι σε αλλους ασθενεις .....
δεν ειμαι γιατρος , ουτε ηθελα ποτε να γινω ............νακουτε τους γιατρους σας ,οχι τονκαθε ασχετο εδω μεσα , οπως εμενα ......
Κατάλαβα...σ'ευχαριστώ πολύ