-
(εκτός του ότι σε κάποιες περιπτώσεις η νικοτίνη επηρεάζει ευεργετικά την παραγωγή ντοπαμίνης)..... [/quote]
τι ειναι η ντοπαμινη?δεν μπορω να το κοψω γιατι μετα θα εχω προβλημα με τα κιλα μ κ με ποναει η μεση αν εχω παραπανισια κιλα για την ωρα παλευω να ζω χωρισ φαρμακα δεν ξερω ομωσ αν θα το αντεξω..και που επαιρνα το ιδιο ημουν μη σασ πω κ χειροτερα... και δεν μπορουσα να συγκεντρωθω, να διαβασω, να παιξω με τα μωρα τιποτα.. το μονο που ηθελα ηταν να κλεινομαι σε ενα δωματιο κ να κλαιω..οποτε λεω τερμα
-
Ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που επιδρά, πολύ γενικά, στη καλή διάθεση. Ανήκει στις κατεχολαμίνες, που τα μειωμένα επίπεδα τους έχουν ενοχοποιηθεί για τη κατάθλιψη. Πολλά αντικαταθλιπτικά στοχεύουν στην αύξηση των κατεχολαμινών. Επίσης αυξημένη παραγωγή ντοπαμίνης σε κάποιες περιοχές του εγκεφάλου έχει ψυχωσιογόνα αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει στις διάφορες ψυχώσεις καθώς και στη πρόσληψη ουσιών όπως η κοκαϊνη και η αμφεταμίνη.
Επίσης η αύξηση ντοπαμίνης είναι υπεύθυνη για το αίσθημα ευφορίας αλλά και την εξάρτηση. Η νικοτίνη την αυξάνει έμμεσα, γι\'αυτό έχει τα παραπάνω αποτελέσματα εκτός απο ψυχωσιογόνο δράση. Επιπλέον επιπτώσεις της νικοτίνης ανέφερα στο προηγούμενο post μου.
-
δηλαδή πιστεύεις πως το κάπνισμα μπορεί να επηρρεάζει τις καταθλιπτικές περιπτώσεις;
είμαι καταθλιπτική και ταυτόχρονα και καπνίστρια για αυτόν τον λόγο ρωτάω....
να είσαι καλά τώρα και για πάντα...:)
-
Αν απευθύνεσαι σε μένα, νομίζω πως η αύξηση της ντοπαμίνης απο τη νικοτίνη είναι σχεδόν αμελητέα..Δηλαδή ενώ μπορεί σε κάποιους ανθρώπους να προκαλεί ευφορία, σίγουρα τα αποτελέσματα ούτε μόνιμα είναι αλλά ούτε και αρκετά ισχυρά. Παντώς τα αρνητικά αποτελέσματα της νικοτίνης είναι πολύ περισσότερα απο τα όποια θετικά. Επίσης η κατάθλιψη δεν εμφανίζεται απο νευροχημικής πλευράς σε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο. Αλλοί νιώθουν καλύτερα με φάρμακα που οδήγουν σε μεγαλύτερη συγκέντρωση σεροτονίνης, άλλοι νορεπινεφρίνης και επινεφρίνης και άλλοι το σύνολο το κατεχολαμινών (=ντοπαμίνη, νορεπινεφρίνη και επινεφρίνη) ή μονοαμινών (σεροτονίνη+κατεχολαμίνες). Επιπλέον όλες οι ουσίες επιδρούν διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο για αυτό και κάποιοι βιώνουν όλες τις παρενέργειες των φαρμάκων και άλλοι καμία.
-
evath σε εσένα απευθυνόμουν πολύ ορθά κατάλαβες..
και σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις μπορώ να πω πως με διαφώτησες πλήρως....
και πάλι σε ευχαριστώ...
να είσαι καλά τώρα και για πάντα....;)
-
Χα μα αν εισαι συστηματικος καπνιστης και κανεις πολλες ωρες να κανεις τσιγαρο ας πουμε μια ολοκληρη μερα παθαινεις αυτο το μουδιασμα,τωρα δεν ξερω που οφειλεται αλλα εγω προσωπικα το βρισκω πολυ ευχαριστο...νομιζα οτι ειναι κατι που συμβαινει σε ολους τους \"βαριους\" καπνιστες.
Βασικα σε οσους καπνιστες εχω συζητησει το θεμα ολοι ξερουν για τι μιλαω.
-
Niko που χαθηκες?καλα εισαι?
-
Μια χαρα ειμαι απλως δεν βρισκω χρονο...ενα εκατομμυριο πραγματα να ασχοληθω και τοσο λιγος χρονος,που περναει σαν αστραπη.
Καλο ειναι αυτο,ασχημο ειναι να μη βρισκεις τιποτα το ενδιαφερον να ασχοληθεις...μου λειψατε:))))))))
-
ακριβως!χερομαι που εισαι καλα γιατι σου αξιζει φιλαρακο.:))
-