ναι παιζει και αυτο... του ειχαν χαλασει ηδη εναν αρραβωνα... εξαλλου τωρα εχω ενα απιστευτο πιτσιρικι που αλλιως δεν θα το ειχα....
Printable View
ναι παιζει και αυτο... του ειχαν χαλασει ηδη εναν αρραβωνα... εξαλλου τωρα εχω ενα απιστευτο πιτσιρικι που αλλιως δεν θα το ειχα....
Quote:
Originally posted by nama
Μπορει να παραπονιομουν στον αντρα μου και να απαιτουσα απο αυτον να τους θεσει καποια ορια αλλα οπως καταλαβαινεται αν εχεις μεγαλωσει με αυτον τον τροπο και αυτην την καταπιεση, ολα αυτα τα θεωρεις φυσιολογικα και δεν εχεις και το σθενος να επαναστατησεις ετσι ευκολα.
αρα απο εκει ξεκιναει το προβλημα και οχι απο τους Χ γονεις.
Οι γονεις ειναι αυτο που ειναι και μερικες φορες μπορει να φερονται περιεργα, παραλογα η οτι αλλο.
Το προβλημα ξεκιναει απο την στιγμη που αυτος που πρεπει να βαλει το φρενο, δεν το κανει για χιλιους δυο λογους.
Προσοχη στο να μην μετατιθονται προβληματα εκει που δεν υπαρχουν.
Το πως θα λειτουργησει ενα σπιτι, ειναι ευθυνη εκεινων που ζουν μεσα στο σπιτι, και οχι των εκαστοτε γειτονων, γονεων κλπ κλπ....
κι εγώ συμφωνώ πως αυτός που πρέπει να βάλει τα όρια είναι το παιδί τους και όχι η νύφη ή ο γαμπρός.
όμως και οι γονείς θέλουν εκπαίδευση, και αν δεν τους έχεις εκπαιδεύσει όταν έπρεπε, δύσκολα τα πράγματα!
απο τη μια ναι, φταιει ο αντρας μου κατα πολυ, εχεις απολυτο δικιο. Απο την αλλη φταινε και αυτοι που τον μεγαλωσαν ετσι. επισης φταινε γιατι υποτιθεται οτι οικογενεια δε σημαινει \"σου κανω πολεμο και προσπαθησε να εχεις τη δυναμη να με βγαλεις απο τη μεση\". Γιατι εκεινοι εκαναν πολεμο κι εκεινος επρεπε να αντιδρασει! απλα αργησε... ειναι φρικτοι οι γονεις που απλα επειδη η νυφη δεν ειναι οπως τη φανταζοταν δημιουργουν τετοια προβληματα. Ο γιος τους ειναι ευτυχισμενος? Ναι? τελος!!!! που θα μου κανει παρατηρηση επειδη δεν παραταω τον αντρα μου και τις δουλειες μου για να κατεβαινω να πινουμε καφε.... δεν κατεβαινω κυρα μου γιατι οποτε το εχω κανει με εχεις προσβαλλει!!!! Συγνωμη αλλα ειμαι τοσο μα τοσο θυμωμενη............
συγγνωμη, αλλα ο αντρας σου σε ολα αυτα πού ειναι? αυτα δεν γινονται με την ανοχη καποιου?Quote:
ομως οταν ολα με τον αντρα σου ειναι καλα και μια κατινα πεθερα σου κανει κανα δυο καψονια 3 μηνες πριν τον γαμο, δεν ακυρωνεις τοσο ευκολα..... θελει μεγαλη αποφασιστηκοτητα και δυναμη που προφανως δεν την εχω, γιατι αν την ειχα θα τους ειχα στειλει στο διαολο απο την αρχη!!
φανταστειτε βρε παιδια μια φορα ημουν με τον μικρο στο σπιτι και λεω ας κατεβω κατω να πιουμε εναν καφε με την πεθερα. παμε κι εκεινη εκανε δουλειες. την ρωτησα αν την ενοχλουμε, οχι λεει. παραταει τις δουλειες της και αρχιζει να τρεχει πισω απο τον μικρο (ειμαστε στην ηλικια που θελει συνεχως καποιον να τον προσεχει!!). Μη σας βγαζουμε απο το προγραμμα σας να της λεω εγω, εμεις για παρεα ηρθαμε. Τιποτα αυτη. Να θελω να παιξω κι εγω λιγο με το παιδι να μου το παιρνει. οταν πλεον σχολασε ο αντρας μου, μολις τον ειδε του λεει την εξης ατακα. \"ααασε, με εχει ξεπατωσει ο μικρος.. ολο το απογευνα δεν εχω κατσει δευτερολεπτο!\" και φαινομαι εγω η γαϊδουρα νυφη που εχει αραξει και πινει καφεδακι και αυτη η θυμα-πεθερα που τρεχει για ολους.... απιστευτο!!
ο αντρας μου τοτε δεν καταλαβαινε τιποτα... ουτε καν ηταν με το μερος μου στην αρχη....
nama, αυτο θελω να σου πώ. Οτι το να μην καταλαβαινει ο αντρας σου κ το να μην βλεπει, αυτο δεν νομιζεις οτι ειναι το κυριως προβλημα? Η μαμα του μπορει να λεει το οτιδηποτε, αλλα παντα το θεμα ειναι αν πιανουν τοπο τα λογια της...
και βεβαι αυτο ειναι το κυριο προβλημα.. γι αυτο και με εχασε καποια στιγμη... τωρα γιατι το εχω παλεψει τοσο? τον αγαπαω κι εχουμε κι ενα παιδι. αλλα η αληθεια ειναι οτι αργησε να ξυπνησει και αν τους ειχε βαλει στη θεση τους νωριτερα δεν θα ειχαμε φτασει σε τοσο ακραιες καταστασεις....
Quote:
απο τη μια ναι, φταιει ο αντρας μου κατα πολυ, εχεις απολυτο δικιο.
οχι κατα πολυ, δικο του ειναι ολοκληρο το πακετο.
Οπως θα ηταν δικο σου, αν αφηνες να δημιουργουν προβλημα οι δικοι σου γονεις.
Απο την αλλη φταινε και αυτοι που τον μεγαλωσαν ετσι.
σωστο, αλλα και παλι, οταν γινεσαι υπευθυνος και ολοκληρωμενος ανθρωπος, δεν μπορει να επικαλεισαι οτι εγω ειμαι ετσι και δεν φταιω γιατι ετσι με αναθρεψαν.
επισης φταινε γιατι υποτιθεται οτι οικογενεια δε σημαινει \"σου κανω πολεμο και προσπαθησε να εχεις τη δυναμη να με βγαλεις απο τη μεση\".
Μην μπερδευεις την οικογενοια σου με την οικογενοια του αντρα σου.
Γιατι εκεινοι εκαναν πολεμο κι εκεινος επρεπε να αντιδρασει! απλα αργησε...
δεν νομιζω οτι αργησε.
Μετρησε το κοστος και οταν αυτο εγειρε σε βαρος της οικογενοιας του, υποχρεωθηκε να αναλαβει δραση.
ειναι φρικτοι οι γονεις που απλα επειδη η νυφη δεν ειναι οπως τη φανταζοταν δημιουργουν τετοια προβληματα.
δεν ξερω για φρικτοι, παντως εντασσονται στην κοινωνια που ζουμε.
Δεν ζεις την εξαιρεση ξερεις....
Ο γιος τους ειναι ευτυχισμενος? Ναι? τελος!!!!
αυτο ειναι δικη σου εκτιμηση.
Σαφως οχι των \"αντιπαλων\" σου, αλλα απο οτι φαινεται οχι και του αντρα σου, τουλαχιστον στο 100% του.
που θα μου κανει παρατηρηση επειδη δεν παραταω τον αντρα μου και τις δουλειες μου για να κατεβαινω να πινουμε καφε.... δεν κατεβαινω κυρα μου γιατι οποτε το εχω κανει με εχεις προσβαλλει!!!!
οι ανθρωποι προσβαλλουν συνηθως απο αμυνα και χαμηλο επιπεδο.
Το ζητουμενο ειναι τι κανει το δικο σου το επιπεδο.
Συγνωμη αλλα ειμαι τοσο μα τοσο θυμωμενη............
φαινεται οτι εχεις θυμωσει δικαια.
Ομως αντι να θυμωνεις, προσπαθησε να μιλας με τον αντρα σου, και να συμφωνειτε σε λυσεις σε προβληματα και να μην φτανεις στο αμην.
Σαφως τοτε οι εκρηξεις ειναι πολυ πιο μεγαλες....
ετσι ειναι krino και ευτυχως το δικο μου επιπεδο εχει διατηρηθει. προχθες ηρθε ο πεθερος στο σπιτι και με εβριζε και με αμφισβητουσε μες στα μουτρα μου, ως και γυναικα του εταξε οτι θα του βρει. Ο αντρας μου επιτελους σηκωσε κεφαλι, οχι οσο θα επρεπε γιατι αν τα εκανε αυτα ο πατερας μου θα τον ειχα βγαλει εξω κι εγω δεν μιλουσα. υποστηριζα τη γνωμη μου ηρεμα και ωραια και οταν ειδα οτι ο ανθρωπος ειναι για δεσιμο απλα αποχωρησα απο τη συζυτηση.... κι ευτυχως πλεον με τον αντρα μου συζυταμε πολυ και για πρωτη φορα εχω λογο πανω στο παιδι μου... γιατι ξεχασα να σας πω οτι οσον αφορα το παιδι μου οτι και να ελεγα με εγραφαν κανονικα. πχ \"μην το ταιζετε τοσα γλυκα\' απαντηση: \"το παιδι ευτυχως εμοιασε στον μπαμπα του και ειναι αδυνατο\"... τοσο τους κοβει...... και κακως που δεν πατησα ποδι τοτε αλλα με ειχαν βαλει εντελως απο κατω....
λοιπον για να συνοψισουμε την συζητηση,
ασε τα πεθερικα σου στη παντα,
και μεινε στο τι κανεις με τον συζυγο σου.
Εχετε ελλειμα επικοινωνιας, το οποιο αν δεν ληξει,
στην ουσια δεν θα λυθει κανενα προβλημα, γιατι αυτο που αναφερεις ειναι μια πτυχη του παγοβουνου.
Ακομα και αν πας στην αλλη ακρη του κοσμου, αυριο θα σου βγουν αλλα ζητηματα και τοτε,
δεν θα εχεις πεθερικα για να βριζεις....
Κρινο,Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by Αφωτεινή
Αυτοχαστουκίστηκα ομως εγκαίρως και εβαλα ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ.Δεν σου κρύβω οτι \"μαζεύτηκαν\" πιο γρήγορα απο οτι περιμενα!Με βλέπουν και βαράνε προσοχές!!
μου προκαλει εντυπωση τετοιες λυσεις σε αυτα τα ζητηματα....
Σε ενα ζευγαρι, ο ενας εχει προβλημα με τα πεθερικα του.
Πρεπει αυτος να το λυσει?
Δεν πρεπει ο/η αλλος να επεμβει (λογω του οτι ειναι γονεις του) και να φερει τα πραγματα σε μια ισσοροπια?
Το θεωρω μεγαλη κατινια,
να ανοιξω πολεμο με την Χ μητερα η πατερα της συντροφου μου....
Στην ελλαδα βεβαια υπαρχει παρεξηγηση,
οταν ενα ζευγαρι παντρευεται η ανοιγει δικο του σπιτι,
πιστευουν οτι παιρνουν πακετο και τις μαμαδες τους και ολο το σοι ισως.
Δεν γνωριζουν οτι πλεον η οικογενοια τους ειναι ΜΟΝΟ ο/η συντροφος τους και στην συνεχεια τα παιδια τους....
Εγώ παρέκαμψα αυτη την παράμετρο γιατι διάβασα οτι ο συζυγός της εν τελει ,πήρε θέση.
Δεν χρειάζεται να ανοίξεις πολεμο με κανένα,πρέπει ομως αν διαπιστώσεις οτι ΕΣΥ αφήνεις τους αλλους να σου φέρονται με τέτοιο τρόπο και να ξυπνήσεις.Εγω με αυτη την έννοια \"αυτοχαστουκίστηκα\".
Το να εμπλεκεις συνεχώς τον συντροφό σου ,προκειμένου να λύσει τα \"θεματάκια\" σου,αυτό ειναι για μένα κατινιά.Πρέπει να έχεις μια συμπεριφορά τέτοια που να μην τους επιτρέπει να εισβάλλουν ετσι..Αποστάσεις ασφαλείας.
Τωρα στην περίπτωση που οι αλλοι δεν καταλαβαίνουν Χριστό,τότε ναι σου επιτρέπεται να γίνεις λιγο \"κατίνα\"! και να τα χώσεις η σαν έσχατη λύση να βάλεις τον αλλο να λυσει,αν λυνονται,ή εστω να αμβλύνει τις καταστάσεις..
Στην δική μου περίπτωση ,ο άντρας μου ήξερε πως τα προβλήματά μου τα λύνω μόνη μου.Δεν χρειάζομαι μεσολαβητές.Αυτα.
κατα την αποψη μου για ολα φταει ο αντρας σου που δεν εθεσε τα ορια αναμεσα στις 2 οικογενειες,ειναι πολυ σημαντικο να υπαρχουν ορια σε περιπτωση ανθρωπων που εχουν κολλημα στον εγκεφαλο,βεβαια με αυτο θα μπορουσε να ελεγε η πεθερα σου αυτη εβαλε το γιο μου εναντιων μου,τεσπα τι πει κανεις δεν νομιζω οτι ανθρωποι σαν τα πεθερικα σου θα εχουν γιατρεια στο προβλημα τους και το μονο που θα κανουν ειναι να το συνεχιζουν μεχρι να φτασουν σε ηλικια ανικανοτητα λογο φυσικης φθορας,τοτε μαλλον τη δικια σου βοηθεια θα θελουν....παντος δεν νομιζο ολοι οι μοναχογιοι να γινονται ετσι με τουσ γονεις τους,πχ και γω ειμαι μοναχογιος αλλα ποτε δεν θα τολμαγε η μανα μου να μου πει τι θα κανω γιατι θα ηξερε τι θα την περιμενε,τεσπα καλη επιτυχια να ζησεις με ηρεμια να μεγαλωσεις το παιδι σου,ε ρε πρεντετορ που χρειαζεται σε μερικους :D
δεν ξερω
αλλα εδ η κοπελα δεν ηλθε να μαθει ποιος φταιει και ποιος οχι
αλλα για να δηλωσει ξεκαθαρα πως ειναι θυμβμενη και πως φευγει απο ολο αυτο
με καλες προοπτικες
δδομενου οτι ο αντρας της την καταλαβαινει σε αυτα που νιωθει και συμφωνει και βοηθα σε μια νεα αρχη
πολυ ξεκαθαρο!
δεν ειμαστε μηχανηματα ωριμοτητας και υπυθυνοτητας μαθαινουμε απο τη ζωη πολλα πολλα πραγματα!