τι να κανω τωρα ρε ορεστη... μονο να τους καταραστω γινετε.. εχω προσπαθησει να μιλησω ηρεμα μαζι τους και δεν ακουν δεν καταλαβαινουν...
Printable View
εκμεταλευοντε την ψυχικη μου παθηση για να ειναι αυτοι καλα και υπερανω...
δεν υπαρχουν λεφτα για ανοιγματα... το μονο που μπορω να κανω ειναι να αποδεκτω την κατασταση οπως ειναι .. να σκεφτομαι θετικα και να ελπιζω σε ενα καλυτερο αυριο... με αισιοδοξια... να βρω αμεσα δουλεια το βρησκω λιγο απιθανο γιατι εχω καιρο να μπω στον χωρο εργασιας και δευτερος υπαρχει ανεργια....
Καλημέρα Ηλία. Το να πουλάς πορτοκάλια στην πλατεία δεν είναι ζητιανιά, ζητιανιά είναι να απλώνεις το χέρι να σου δώσουν χρήματα χωρίς εσύ να προσφέρεις τίποτα. Λες δεν έχεις πτυχίο, λες υπάρχει μεγάλη ανεργία. Σεβαστό. Για αρχή όμως, μόλις σπάσει η καραντίνα, πρέπει να κυνηγήσεις έστω και κάποια μεροκάματα ή μικροδουλειές ώστε να αρχίζεις να βγάζεις κάποιο χαρτζιλίκι. Παλιά που είχες δουλέψει; Μεγαλωμένος σε χωριό, δεν μπορεί, θα έχεις γνώσεις πάνω σε αρκετά χειρονακτικά πράγματα. Να επιδιορθώσεις μια πόρτα ή να σκαλίσεις ένα περιβόλι ας πούμε. Είναι μία αρχή. Να σου πω ένα παράδειγμα, οικογενειακώς εμάς πιάνει το χέρι μας και λίγο πολύ μαστορεύουμε και σιγυρίζουμε μόνοι μας τα πάντα. Ωστόσο η γιαγιά μου που μένει σε κοντινό μέρος, από τότε που έχασε τον παππού μου και που η ίδια έχει προβλήματα λόγω ηλικίας να κάνει αυτά που έκανε παλιά, συχνά-πυκνά για να μην μας φορτώνεται, φωνάζει άλλους για κάποιες δουλειές. (και μετά της φωνάζουμε εμείς που δεν μας είπε να πάμε να τα κάνουμε, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση! : ) ) Είναι ένας άνθρωπος ας πούμε που τον έχει φωνάξει αρκετές φορές να πάει στο τάδε κτήμα να κλαδέψει τις αμυγδαλιές, να φορτώσει να της φέρει τα ξύλα, του έχει βάλει τις βενζίνες, του έχει δώσει και το 20ευρω ή το 50ευρώ του, ανάλογα την περίπτωση. Ήθελε για το Πάσχα να ασβεστώσει κάτι πεζούλια και κάτι δέντρα στον κήπο, φώναξε μια γυναίκα που της κάνει κάποιες δουλειές που και που, για 2 ώρες δουλειά της έδωσε 25 ευρώ. 20 εδώ, 25 εκεί, 50 παραπέρα, μαζεύονται αρκετά λεφτά. Μην υποτιμάς τέτοιες ευκαιρίες σαν μικροθελήματα, μπορείς να μαζέψεις ένα σεβαστό ποσό σε λίγους μήνες.
Αφού έχεις και μηχανάκι μπορεί να πιάσεις δουλειά και σε καφετέρια σαν delivery, αναγκαστικά θα αυξηθούν και τα delivery αφού δεν έχουν όλο τα εστιατόρια και οι καφετέριες εξωτερικό χώρο! Θα έχεις και κάτι επιπλέον σε tips, δεν δίνει ο κόσμος τόσο όσο παλιά, αλλά όλο και κάτι δίνει!
Να τα βλέπεις αισιόδοξα τα πράγματα, κάτι θα γίνει!
Οπότε κάθεσαι μέσα στον αρνητισμό και τα ξύνεις με την τσουγκράνα όλη μέρα και ανέχεσαι τους γονείς να στα πρήζουν και να σε ζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα κι όταν τα κοτσώσουν πας σε κάνα φτωχοκομείο να κλειστείς, έτσι;
Ωραίες φιλοδοξίες έχετε στη ζωή σας.
σονια εχεις δικιο... προς το παρων νιωθω οτι δεν εχω δυναμη να το κανω... πχ αμα σε ενα ντιλιβεραδικο νιωθω οτι θα τα χασω.. και θα με ποιασει ανχος μεσα στον κοσμο .. νιωθω οτι θα λυπωθημησω...
εντωματαξυ με συνενοηση γιατρου τα χαπια τα μειωνω... θελω να φυγω απο αυτα.. θελω να τα κοψω τελιως. το οτι μπορει να υποτροπιασω μπορει να γινει και αυτο αλλα πρεπει. νιωθω οτι εαν εξακουλουθησω να παιρνω φαρμακα θα αυτοκτονησω...
Νιωθω ζαλαδα και υπνηλια απο κατι που εφαγα. Δεν ξερω τι ειναι οι φιλοδοξιες. Ξερω οτι οι αδυναμοι ειναινπαντα κυνηγημενοι στη ζωη σαν τον κλεφτη των ποδηλατων και δεν ειναι καλη ιδεα να παρανομουν. Εμενα η συμβουλη μου ηταν να παλεψει να μεσα απο το συστημα. Να μασησει κι αυτος κρατικο χρημα. Οι μηχανικοι τσιμπησαν οχτακοσαρι - τοσα δινουν για ενα μπουκαλι ουισκυ. Οι γιατροι και οι παραιατρικοι τσιμπανε φακελακια και ζητανε χειροκροτηματα. Κατι αλλοι με κοιλια βαρελιου παριστανουν τους αστεγους. Γινε κινεσυ παρασιτο φιλε, ρουφα αιμα να παρεις δυναμη. Κι αφου παρεις δυναμη θα σουβανοιξουν αλλοι δρομοι. Εγω τωρα εχω ξαπλωσει ενω ξυπνησα πριν λιγο. Δε μπορω να σκεφτω αλλα
Ηλία το σχόλιο πήγαινε σε αυτούς που πάνω σε κάτι που έγραψα βρήκαν αμέσως να πουν κάτι το αρνητικό. Εγώ δεν ήμουν μέλος όταν πρωτογράφτηκες εδώ και δεν έχω παρακολουθήσει τα παλιά σου μηνύματα, στα πιο πρόσφατα όμως βλέπω έναν άνθρωπο συμπαθή, που έχει αρχίσει να έχει προβληματισμούς και σιγά σιγά να θέλει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και να κάνει αλλαγές στη ζωή του προς το καλύτερο. Για αυτό και δίνω κάποιες ιδέες για το πως θα κάνεις δειλά βήματα προς τα εμπρός. Ιδιαίτερα αν το περιβάλλον σου έχει μάθει να βλέπει τα πράγματα με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο και δεν σου παρέχει υποστήριξη, μπορεί κάποια κουβέντα από κάποιον παραέξω, π.χ. εδώ στο forum να είναι ενθαρρυντική και να σου δώσει μία ώθηση να κάνεις αυτές τις αλλαγές που επιθυμείς. Δεν είναι ο ρόλος του φόρουμ να στα παρουσιάζει όλα μαύρα και να σου δίνει μία να πας παρακάτω, αντί να πας πιο ψηλά. Εγώ έτσι το βλέπω!
Κάθε αρχή και δύσκολη, μην απογοητεύεσαι. Ένα βήμα τη φορά. Όλοι έχουν άγχος μέχρι να πάρουν μια απόφαση και μετά να συνηθίσουν σε μία καινούρια κατάσταση, είτε είναι δουλειά αυτό είτε οτιδήποτε. Το θέμα είναι να κάνεις αυτό το πρώτο βήμα!