Originally Posted by
Ορέστης
Εγω ειμαι αυτος που δε σου απευθυνει ποτε το λογο. Εσυ παντα κανεις εμπαθη σχολια χωρις να παιρνεις απαντηση. Αν σεβοσουν τη νηματοθετρια δεν θα το εκανες και εδω, αλλα θεωρησες οτι βρηκες ευκαιρια για να αντλησεις απολαυση χτυπωντας καποιον. Αυτη η αισθηση εξουσιας που σε πλημμυριζει αποκλειοντας τον αλλο απο την ομαδα που εσυ νιωθεις οτι σε αποδεχεται διαβαλλοντας τον και ακυρωνοντας το προβλημα του - οπως κανεις τωρα λεγοντας οτι "δηθεν" κοπαναει η γειτονισσα. Βρισκεσαι μεσα στο σπιτι μου μηπως για να εχεις αποψη; Προφανως οχι, συνεπως τα λογια σου προδιδουν τον χαρακτηρα σου. Τελος απο εμενα, ετσι κι αλλιως παντα σκρολαρα κατω οταν εβλεπα τα ροζουλι αποφθεγματα σου.
Brown eyes, ειλικρινα θα ησουν ικανοποιημενη αν εμενες ξεχωριστα σε ενα στουντιο;
Σωστα αυτα που λες για τα οικονομικα κλπ αλλα το αιμα νερο δε γινεται (στις υγιεις οικογενειες) και ειναι φυσικο ο δικος σου να θελει να στηριξει οικονομικα τον αδελφο του οσο μπορει. Οταν γινεσαι μελος μιας οικογενειας, ειναι λογικο να σου ζητουν προσφετεις. Πιστευω οτι και στον αντρα σου θα αρεσε να ειστε οι δυο σας στο σπιτι, να σκεφτεστε τα δικα σας, να προσπαθειτε για τα δικα σας. Αλλα η πραγματικοτητα δεν ειναι παντα τοσο ρομαντικη. Εγω θα ελεγα οτι στην ελληνικη οικογενεια δεν ειναι ποτε ρομαντικα τα πραγματα, αλλα εγω ειμαι πιο μοναχικος τυπος που δε θα ηθελε να εχει επαφες με σογια κλπ. Πρεπει ομως να δεχτουμε οτι η ομαδικοτητα της ελληνικης/μεσογειακης οικογενειας εκτος απο τα αρνητικα εχει και θετικα στοιχεια. Δυο θειοι μου μια ζωη τρωγονταν. Κι αυτοι και οι γυναικες τους. Ολη την ωρα. Θα φυγω, θα διαλυσω την επιχειρηση (ηταν συνεταιροι). Αλλα ποτε δεν το εκαναν, γιατι παντα φυλαγε ο ενας την πλατη του αλλου, και γιατι δε θα μπορουσαν να φροντισουν τις οικογενειες οπως ηθελαν αν δεν ειχαν ο ενας την υποστηριξη του αλλου. Το τιμημα ηταν η φαγωμαρα.
Η συμβουλη μου ειναι οτι ο ανθρωπος πρεπει να διαπραγματευεται και να εχει ορια. Αν ο τροπος ζωης που διαγραφεται μακροπροθεσμα ειναι εξω απο τα ορια σου, θα πρεπει να πεις στον συντροφο σου οτι δε μπορεις να αποδεχτεις που σου προτεινει. Το διαλυετε με απλα λογια. Αλλα αυτα τα πραγματα πρεπει να τα σκεφτεις μονη σου χωρις δικη μας επιρροη.
Εγω αυτο που δεν θα προτεινα θα ηταν να χειραγωγησεις την κατασταση προς τα εκει που θες. Ειμαι εναντια στην χειραγωγηση και υπερ της καθαρης διαπραγματευσης.