Originally Posted by
Billtheo
Εγώ έχω αγχωδη διαταραχη με κοινωνιοφοβικα στοιχεία, μαζί με αυτά βέβαια έρχεται και μια ηπια καταθλιψη, φυσικό επακόλουθο είναι. Έχω δοκιμάσει δύο ssri το εσιταλοπραμ, το εσποζα συγκεκριμενα και την σερτραλινη, το ζολοφτ κοινώς.Δυστυχώς δεν μου δούλεψε κανένα από τα δύο, αλλά απ ότι μου είπε ο τωρινός γιατρός μου πιθανώς ο προηγούμενος "έκαψε" τα συγκεκριμένα φάρμακα καθώς από ότι μου είπε δεν μου τα άφησε στην μέγιστη επιτρεπόμενη δοσολογία για όσο χρόνο χρειαζόταν. Συγκεκριμένα μου είπε ότι πρέπει να τα κρατήσεις 4-5 εβδομάδες στις μέγιστες επιτρεπομενες δόσεις που είναι 20mg για το εσιταλοπραμ και 200 mg για την σερτραλινη προτού πας σε κάτι άλλο. Εγώ δυστυχώς λόγω λάθος του προηγούμενου γιατρού τα κράτησα μόλις μία εβδομάδα στην μέγιστη δόση.Τώρα όσον αφορά την ολανζαπινη, επειδή είπα στον γιατρό μου ότι είχα δει καλό αποτέλεσμα πέρυσι που την είχα λάβει για ένα μήνα μόνη της στα 5 mg, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε πάλι το ίδιο και δόξα τω Θεό πάει σχετικά καλά. Βέβαια στα πλάνα του γιατρού μου είναι πιθανώς να βάλουμε κι ένα αντικαταθλιπτικο αλλά αυτό μου είπε εξαρτάται από το πώς θα πάει η μονοθεραπεια με ολανζαπινη που κάνω οπότε για άλλες δέκα μέρες μου είπε συνεχίζουμε έτσι και μετά βλέπουμε!